Zuckerberg babagan perselisihan privasi karo Apple: "Kita kudu nandhang lara"

Facebook vs. Apple

Umume ndeleng carane nyerang Apple saka macem-macem sudhut lan kanthi strategi sing beda. Kadhangkala Apple nyerang nanging kosok baline ora normal. Kita duwe kasus Epic Games kanthi gelut kanggo kamardikan. Kita duwe komisi antimonopoli sing uga ana ing mburine Facebook lan iki sing ora mriksa lan pengin nyerang perusahaan apel amarga sawetara tumindak Facebook ora duwe papan ing proyek mbesuk. Amarga iki, Zuckerberg pengin nyebabake lara ing Apple.

Mark Zuckerberg nesu karo Apple lan pengin nandhang lara ing perusahaan kasebut

Facebook kecewa banget karo Apple amarga ora nampa panjaluk nalika nambah fungsi anyar ing versi sistem operasi. Utamane saka iOS nanging mengaruhi piranti Apple apa wae. Kasunyatane yaiku Apple ora pengin privasi pangguna bakal dikompromi dening aplikasi pihak katelu lan kita wis ngerti manawa fitur iki dudu salah sawijining sing paling dipuji dening aplikasi Mark Zuckerberg. Iki pengin syarat diganti, nanging kayane dudu kedadeyan sing bakal kedadeyan.

Mula, CEO Facebook nyoba nyoba ngatasi iki. Ing laporan anyar Zuckerberg diarani lara banget karo Tim Cook. Kabeh kedadeyan saka wawancara sing ditindakake ing taun 2018, ing tengah skandal sing misuwur Cambridge Analytica Saka Facebook. Cook ditakoni kepiye carane mbukak Apple yen ngadhepi krisis sing padha. Cook nanggapi kanthi ujar manawa Apple ora bakal ana ing kahanan Facebook, thanks kanggo sikap sing beda babagan privasi lan data pangguna.

Amarga nesu banget karo komentar Cook lan pengaruh publik marang reputasi Facebook, dheweke dilaporake marang asisten internal lan anggota tim yen Facebook sampeyan kudu "nyebabake rasa sakit" ing Apple. Wulan kepungkur, Zuckerberg nyebut Apple minangka ancaman sing saya gedhe ing Facebook lan nuduh raksasa teknologi Cupertino nggunakake platform kasebut kanggo ngganggu cara Facebook ngoperasikake aplikasi dhewe.

Perang ditindakake. Kayane Mark nggawe kahanan iki minangka perang pribadi. Dheweke mesthi ora bakal ngaso nganti nemokake cara kanggo nyebabake perusahaan kasebut. Sanajan ana pemukul lan serangan pribadi, juru bicara Facebook Dani Lever mbantah ide manawa ketegangan ing antarane perusahaan kasebut pribadi. Iki dibayangke ing pratelan sing diwenehake menyang The Wall Street Journal. Luwih becik, iki nuduhake manawa "babagan masa depan Internet gratis." Facebook negesake manawa milih antarane nglacak pangguna kanggo iklan sing dipersonalisasi lan nglindhungi privasi minangka "perdagangan palsu". Sampeyan ujar manawa yakin bisa nyedhiyakake kalorone. Juru bicara kasebut negesake komentar sadurunge saka Facebook sing ujar manawa fitur privasi Apple ora kanggo njaga privasi pangguna. Nanging, babagan nambah bathi, lan Facebook bakal gabung karo wong liya kanggo nyorot "prilaku sing disenengi lan anti-kompetitif" Apple.

Cook ora kuwat lan siyap kanggo nyerang apa wae sing ditindakake dening perusahaan sosial. Elinga yen CEO Apple ngutuk Facebook. Dheweke mbayangake manawa model bisnis sing maksimalake partisipasi nyebabake pamisahan lan kekerasan. Cook nyensor peran potensial Facebook ing kerusuhan Capitol Amerika Serikat 6 Januari, nyalahake algoritma perusahaan media sosial sing nyebar teori konspirasi.

Kita nganggep manawa iki bakal duwe pungkasan sing kabeh kita lakoni. Facebook bakal nggawa Apple menyang pengadilan. Dheweke diarani diduga siyap-siyap ngajokake tuntutan hukum antimonopoli marang perusahaan teknologi ing Cupertino. Alasane: pendekatan "ora adil" kanggo privasi nganggo iMessage lan pelacakan aplikasi. Minangka bagean saka tuntutan hukum, Facebook ngelingi kerja sama karo perusahaan liyane, sing wis melu perang ukum karo Apple.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.