გამორთეთ მდებარეობის მონაცემები თქვენს ფოტოებზე Mac- ზე

გამორთეთ მდებარეობის მონაცემები თქვენი ფოტოებისთვის Mac- ზე

მობილურით გადაღებული ფოტოების ერთ-ერთი ნაკლი ის არის შეიძლება ჩაიწეროს იგივე ადგილის ადგილმდებარეობა. როდესაც სურათებს ვუზიარებთ, Ubication მისი გაზიარებაც შესაძლებელია. ზოგიერთ გავლენას ახდენს სურვილისამებრ, მაგრამ თუ გსურთ თქვენი პირადი ცხოვრების დაცვა, უკეთესად იცით როგორ აარიდოთ ეს.

როდესაც Mac- დან ფოტოებს იზიარებთ, გაზიარებულია სურათების მეტამონაცემები და მათ შორისაა ადგილმდებარეობა. ადვილია ამ პატარა პრობლემის თავიდან აცილება.

გააზიარეთ თქვენი ფოტოები და არა თქვენი ადგილმდებარეობა

იმ ადგილების ადგილმდებარეობის გაზიარება, სადაც სურათები გაქვთ გადაღებული, შეიძლება სასაცილოდ მოგეჩვენოთ და შეიძლება უყოყმანოდ მიხვიდეთ თქვენი წარმოუდგენელი მოგზაურობისგან, მაგრამ თქვენი უსაფრთხოებისთვის უკეთესია, რომ ისწავლოთ ამის თავიდან აცილება.

Mac– ზე ეს საკმაოდ მარტივია შეძლონ ფოტოების გაზიარება მეტი მონაცემის გაზიარების გარეშე, განსაკუთრებით იმ ადგილას, სადაც ისინი გადაიღეს.

ჩვენ შეგვიძლია ჩართოთ კონფიგურაცია, რომ გავააქტიუროთ ეს ინფორმაცია. ჩვენ უბრალოდ უნდა გავითვალისწინოთ ფოტოების პარამეტრების მენიუ.

ამიტომ ვიქნებით preferences> და იქ ჩვენ გვექნება ველი, რომლის მოხსნაც უნდა გამოვყოთ. "განათავსეთ ინფორმაცია ადგილმდებარეობის შესახებ”. ეს ადვილია.

გამორთეთ ფოტოების მდებარეობა მათი გაზიარებისას

ამის გაკეთების სხვა გზებიც არსებობს. მაგალითად, Photoshop– ის გამოყენებისას, თუ გადახედავთ ფაილის ინფორმაციას, ნახავთ ქვემენიუს, რომელიც არის მეტამონაცემები. ამაში შეგიძლიათ შეცვალოთ ისინი და მიუთითოთ, როგორც ნაგულისხმევი ვარიანტი, რომ არ შეიტანოთ GPS მონაცემები.

მართალია გულახდილად, იცით რა არის საუკეთესო გზა, რომ არ გაიზიაროთ ადგილმდებარეობა? პასუხი მარტივია არ გამოიყენოთ ეს ვარიანტი თქვენი სურათების გადაღებისას. ნაგულისხმევად iPhone- ზე ის გააქტიურებულია, მაგრამ მისი გამორთვა შეგიძლიათ.

ამ ტევადობის მქონე კამერებში ასევე შეგიძლიათ თავიდან აიცილოთ იგი მის შესაბამის მენიუში.

Პრევენცია უკეთესია ვიდრე მკურნალობა. თუ ოდესმე გვეჩქარება და ამ ყუთის მონიშვნის დავიწყება დაგვავიწყდება, ჩვენ გავაზიარებთ მდებარეობას და ვინც არ გვინდა, ნახავს იმას, რაც არ გვინდა.

სხვათა შორის, სოციალურ ქსელებში, ჩვეულებრივ თქვენს ატვირთულ სურათებში, რომ მონაცემები წაიშალა. თავად სოციალური ქსელი ამას სტანდარტულად აკეთებს. მაგრამ თქვენ არასდროს იცით, თუ ისინი ამ მონაცემებს ინახავენ, იცოდეთ რას აკეთებენ მასთან.


სტატიის შინაარსი იცავს ჩვენს პრინციპებს სარედაქციო ეთიკა. შეცდომის შესატყობინებლად დააჭირეთ ღილაკს აქ.

იყავი პირველი კომენტარი

დატოვე კომენტარი

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო.

*

*

  1. მონაცემებზე პასუხისმგებელი: მიგელ ანგელ გატონი
  2. მონაცემთა მიზანი: სპამის კონტროლი, კომენტარების მართვა.
  3. ლეგიტიმაცია: თქვენი თანხმობა
  4. მონაცემთა კომუნიკაცია: მონაცემები არ გადაეცემა მესამე პირებს, გარდა სამართლებრივი ვალდებულებისა.
  5. მონაცემთა შენახვა: მონაცემთა ბაზა, რომელსაც უმასპინძლა Occentus Networks (EU)
  6. უფლებები: ნებისმიერ დროს შეგიძლიათ შეზღუდოთ, აღადგინოთ და წაშალოთ თქვენი ინფორმაცია.

bool (მართალია)