Опции за пренос на фотографии од уред со Android на Mac

Пренесете датотеки android mac

¿Како да пренесувате фотографии од мобилниот Samsung на компјутер? Иако многу висок процент на корисници на Mac поседуваат iPhone, ова правило не е 100% точно. Во неколку наврати, особено со времето што и беше потребно на компанијата од Купертино да лансира уреди со поголеми екрани, што се случи со доаѓањето на iPhone 6 и 6 Plus во 2014 година, многумина беа корисници кои пред лансирањето на моделите со 4,7 и 5,5-инчните екрани веќе се заморија од 4-инчните екрани, кои исто така беа бавни за да стигнат до пазарот.

Apple никогаш не бил познат по иновации во однос на големината на екраните, но се чинеше дека идејата дека големината од 5 инчи е идеална како што тврди компанијата во рекламите, бидејќи со палецот и со едната рака можеме да пристап до сите опции прикажани на екранот. Особено, скоро се вклучив во таа група на луѓе кога компанијата го објави iPhone 5s со иста смешна големина на екранот во споредба со она што го презентираше конкуренцијата.

Во моментов и по природен пат и од апликации од трети страни, имаме различни опции што ни овозможуваат да ги извлечеме сите фотографии и поврзете го Android со Mac. Софтверот што производителите ни нудат да копираме содржина на паметниот телефон Андроид, сè додека имаат апликација за Mac, само ни дозволува да копираме датотеки на уредот, а не да ги извлекуваме, така што никогаш нема да биде вистинско решение за нашите потреби да извлечете ги фотографиите и видеата што ги имаме на нашиот паметен телефон.

Поврзете го Android со Mac за да пренесувате фотографии

до пренесете датотеки од Android во Mac, пред сè, мора да го поврземе нашиот Андроид уред преку УСБ-врска на уредот. Следно, во зависност од верзијата на Android што ја инсталиравме на нашиот паметен телефон, ќе ни бидат прикажани неколку опции, за да можеме да избереме тип на врска што сакаме да ја воспоставиме со Mac.

Во кој случај тоа ни носи, треба да избереме две опции: Пренесете датотеки (MTP) и режимот за масовно складирање (MSC). И двете опции ни овозможуваат да пренесуваме содржина и од телефонот и од SD-картичката на нашиот Mac.Откако ќе го поврземе уредот со нашиот Mac и избереме една од двете опции, во некои терминали се појавува само една опција, ќе продолжиме од една од следниве опции.

Поврзана статија:
Огледало Mac екран на паметна телевизија

Префрлете фотографии од Android на Mac со Снимање на слики

како да пренесувате фотографии од мобилен телефон на Самсунг на компјутер

Апликацијата Image Capture што е инсталирана природно во OS X, ни овозможува да ги добиеме сликите што сме ги зачувале на кој било уред што го поврзуваме со нашиот Mac, вклучително и скенери. За да го направите ова, одиме во Launchpad> Other и кликнете на Image Capture.

Потоа ќе се прикаже прозорецот на апликацијата, каде што името на поврзаниот уред ќе се прикаже на десната и левата страна ќе се појават сите слики што се моментално на уредот.

Сега само треба да ги избереме сите слики и видеа што сакаме да ги извлечеме од нашиот паметен телефон Андроид и да ги преместиме во папката каде што сакаме да ги зачуваме само влечејќи ги. Или можеме да ги увеземе директно во албумот Слики на нашиот Mac со опцијата прикажана на дното на апликацијата.

Поврзана статија:
Форматирајте флеш-уред со систем FAT или exFAT

Испратете фотографии од Android на Mac со апликацијата Photos

поврзете го андроидот со Mac за да пренесувате фотографии

Апликацијата Фотографии е друга опција што можеме да ја искористиме за да ја извлечеме содржината од нашиот паметен телефон Андроид. Ако не сме ја оневозможиле апликацијата Фотографии, така што таа автоматски се отвора секогаш кога ќе поврземе уред што содржи фотографски материјал или видеа, кога ќе го поврземе нашиот паметен телефон Андроид автоматски ќе ја отвори апликацијата Фотографии и ќе ни ја покаже содржината на уредот од кој сакаме да ја извлечеме содржината во форма на видеа или фотографии.

Ако не се отвори, треба само да кликнеме на апликацијата Фотографии за да се прикаже целата содржина зачувана на SD-картичката на нашиот терминал. Од самата апликација можеме да ја избереме зачуваната содржина и да ја увезуваме во папката за која ќе одлучиме, по дифолт т.н. Увоз. Откако ќе заврши увозот, од Фотографии можеме да продолжиме избришете ги сите датотеки што сме ги увезувале во нашиот Mac. Ние исто така можеме да ја влечеме содржината на нашиот паметен телефон во папка на нашиот Mac.

Преку Преглед

Апликацијата Преглед достапна во рамките на Launchpad исто така ни овозможува да ги добиеме сликите зачувани на нашиот уред. За да го направите ова, ние само треба да ја отвориме апликацијата и да одиме во Датотека> Увоз од "Име на SD картичка". Потоа ќе бидат прикажани сите слики зачувани на уредот и ќе продолжиме на ист начин како и со другите опции, избирање на слики и видеа што сакаме да ги извлечеме и влечејќи ги во директориумот каде што сакаме да ги зачуваме.

Пренос на датотеки на Андроид

трансфер на андроид-датотека

Google им ја става на располагање на корисниците на Mac апликацијата Android File Transfer, апликација што ни овозможува да го поврземе нашиот уред со Android, без разлика дали станува збор за таблет или паметен телефон со компјутер или Mac и на тој начин да можеме да ја извлечеме содржината зачувана во неа. Пред да го инсталираме и извршуваме, мора да одиме во Системски преференции> Безбедност и приватност и во рамките на опцијата Дозволете апликации преземени од: Која било страница, бидејќи во спротивно нема да можеме да ја извршуваме апликацијата Android File Transfer.

За да ја извлечеме содржината од нашиот паметен телефон Андроид, треба само да ги избереме елементите што сакаме да ги извлечеме и да ги повлечеме во папката Пронаоѓач каде што сакаме да ги зачуваме. Оваа апликација е единствениот начин да имаме пристап до содржината на нашиот уред ако тоа е местото каде што сме ги зачувале фотографиите и видеата што сакаме да ги пренесеме, а не на мемориската картичка.

Безжичен со AirMore

воздухопловна

AirMore е апликација за екосистемот Андроид што ни овозможува да управуваме не само со фотографиите и видеата на нашиот уред со Android, туку исто така ни овозможува управувајте со кој било вид датотека зачувана на нашиот паметен телефон или таблет компјутер Андроид и ни овозможува да пренесуваме големи количини на информации со голема брзина без употреба на кабли.

Треба само да ја преземеме апликацијата во нашиот терминал и да ја отвориме Интернет-страница на AirMore. Откако ќе се отвори, треба да го скенираме кодот што се појавува во прелистувачот за да го поврзе Mac со паметниот телефон. Од суштинско значење е и од друга страна логично, тоа двата уреди се поврзани на истата Wi-Fi мрежа.

Откако ќе се поврзе, прелистувачот ќе ни покаже сите информации што сме ги зачувале во нашиот терминал за Android подредени по категории, без разлика дали се тоа фотографии, видеа, музика, филмови, контакти, пораки ... Откако ќе ги избереме сликите што сакаме да ги извлечеме, треба само да кликнеме на преземањето, така што тие ќе започнат да се преземаат на нашиот Mac.

двојна пресврт синхронизација

двојно извртување-синхронизирање

doubleTwist Sync е апликација чија работа е многу слична на iMazing попознат под името DiskAid, што овозможува пристап до целата содржина на нашиот уред како да е iPhone. Оваа апликација ни овозможува да ја извлечеме целата содржина на нашиот уред брзо и лесно, како и другите опции, влечејќи ги сите слики и видеа што сакаме да ги преземеме на нашиот Mac.

Директно од SD-картичката

Овој процес е најбрз и најлесен од сите, бидејќи ние само треба извлечете го микро SD и вметнете го во адаптер за поголеми SD картички и вметнете го во нашиот Mac. Потоа, иконата со името на податочната картичка што ја внесовме ќе се појави на работната површина на нашиот Mac. Со кликнување на него, ќе бидат прикажани различни папки, каде што се зачувани сите податоци на нашиот уред. Најверојатно, фотографиите и видеата се зачувани во папката DCIM, каде што обично се зачувуваат и сите фотографии што ги добиваме преку WhatsApp, Telegram, е-пошта ...

Алтернативи за пренос на фотографии од мобилен на компјутер

Кога станува збор за само неколку слики ...

Кога само сакаме да извлечеме две, три или четири фотографии од нашиот паметен телефон, веројатно е дека прави сето ова е мака и ни треба брзо решение за да можеме да ги споделуваме или чуваме тие фотографии. Ако е тоа случај, најдоброто нешто што можете да направите е испратете им ги сликите по пошта и преземете ги на вашиот Mac.

Користете „Фотографии на Google“

Google Слики

Најдобра опција за брзо консултирање и пристап до сите фотографии што ги правиме со нашиот терминал за Android е да ја користите апликацијата Google Photos во нашиот терминал. Оваа апликација прикачете ги сите фотографии и видеа што ги преземаме од нашиот терминал во облакот на Google, Google Drive, за да можеме брзо да пристапуваме до него од нашиот Mac преку нашиот омилен прелистувач.

Google ни дозволува да ги зачуваме во својот облак сите слики направени од нашиот паметен телефон неограничено се додека не надминуваат 16 mpx резолуција. Покрај тоа, ние исто така можеме да ги зачуваме сите видеа што ги снимаме. Во овој случај, постои ограничување, бидејќи целата содржина снимена во 4k квалитет автоматски ќе се трансформира во Full HD резолуција, ако сакаме да продолжиме да ја чуваме бесплатно на нашата сметка на Drive.

Dropbox, OneDrive, Mega ...

Ако не сакате да го користите Google, бидејќи тие се против континуирано мешање во нашата приватност секогаш кога испраќаме или добиваме е-пошта, можете да користите други услуги за складирање на облак, како што Dropbox, OneDrive, Мега, кутија Тие исто така ни овозможуваат автоматски да ги поставуваме сите фотографии што ги правиме од нашиот терминал за пристап до прелистувачот. За жал, единствената услуга што ни нуди неограничен простор за сите наши фотографии и видеа во Full HD резолуција е Google.

Дали користите друг метод за да пренесете датотеки од Android во Mac? Кажете ни како го правите тоа и постапката што ја следите за пренесување фотографии од мобилен на компјутер.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

29 коментари, оставете ги вашите

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Тони dijo

  Уредот не ми се појавува, затоа, не знам како да го направам тоа ... благодарам во секој случај.

  1.    Jordорди Гименез dijo

   Здраво Тони, за кој уред станува збор? Дали ја пробавте апликацијата Андроид за пренос на датотеки? Каков OSX имате?

   Со почит

 2.   Pep dijo

  андроид 2.3.6

 3.   Франциско dijo

  ѓубре. не трошете го вашето време, имам Galaxy S5 и Macbook Air од последна генерација и ниту една од опциите на овој форум не работи. не трошете го вашето време овде.

  1.    Karin dijo

   Купив Galaxy S5 и би сакал да знам како го решивте. Ви благодарам.

 4.   Gustavo dijo

  Добра ноќ iорди, како можам да ги преземам фотографиите од мојот моторола железен прачка на mac pro и потоа да ги преземам на pendrive од сега благодарам

  1.    Jordорди Гименез dijo

   Најдобрата опција денес ми се чини PhotoSync, ќе објавиме објава со неа

   Со почит

 5.   paola dijo

  Здраво! Јас користам „Андроид трансфер на датотеки“, но не можам да гледам сликички за да знам кои сакам да ги положам. Што правам?

 6.   ЈАНЕТ dijo

  Здраво!!! Како можам да пренесувам фотографии од Android на MacBook преку Bluetooth?

  1.    Jordорди Гименез dijo

   Здраво ЈАНЕТ, провери го ова: https://www.soydemac.com/photosync-transfiere-las-fotos-entre-dispositivos-y-el-mac/

   Поздрав

 7.   деиби dijo

  Ги пренесувам фотографиите на средина и најлошото нешто е што го дадов за бришење кога ги поминувам. Ffff изгубив скоро сè со сликата за снимање. Овој Mac е здодевен за неговиот недостаток на компатибилност со другите .una m

 8.   Пират dijo

  Истиот проблем. Уредот не се појавува, тој само ја полни батеријата. Преносот на андроид датотеки е бескорисен. Кога го препознава уредот (нормално стар андроид) Опцијата за претворање во тврд диск и монтирање на работната површина без проблеми се појавува во андроидот, во опција наречена активирање масовно складирање. Затоа, не ви требаат дополнителни апликации за нормално работење со папки. Во моментов тоа ми се случува во табулаторот Galaxy 2, нов телефон од Вокстер ... и сигурно нешто умерено модерно. Имам ладна таблета од fnac што работи од Pm.

 9.   судија на амолестало dijo

  Одлично!! Ви благодарам многу, луксузно влечење, единствениот детал што останува да се разјасни е дека мора да се стави во телефонот «компјутерска врска преку USB, во режим на камера (PTP), барем во ZTE Blade V580. и со тоа без никаков проблем започна трансферот.

 10.   јуанкографија dijo

  Под мојот скромен придонес да кажам дека не сум ги пробал сите оние алтернативи што ги изложувате на објавата, многу добри од друга страна, но ќе ја изложам мојата сегашна форма бидејќи сум во иста ситуација (мак-андроид).

  Јас користам сè преку самиот прелистувач Chrome, ја додадов наставката / апликацијата "airdroid" и ако тоа го направите во вашата хромирана сесија многу подобро, но или е императив, да кажам дека има и своја апликација за mac, но јас користам како апликација за Chrome, мора да ја имате инсталирано airdroid-от во андроид, потоа да ја отворите апликацијата во хром, да ја отворите во андроид и да ставите url или подобро како што правам со скенирање qr код што ја има мобилната апликација ( airdroid) го скенирам кодот што се појавува на екранот со хром на Mac и „вуала“ сите папки за мобилни телефони фотографии слики, документи, контрола на самиот мобилен и скоро сè што можете да направите со мобилниот без потреба од кабли се додека мобилниот е таму и макот на истата мрежа, бидејќи не ги поврзувам со кабел. (што исто така може да се направи)

  Од моја гледна точка е доста комплетен и исто така многу ефикасен, јас претходно користев други системи и барем 1 година ова е мојот начин и не го менувам затоа што ако го користиш во хром како додаток, едноставно е да отворете ја вашата сесија на кој било компјутер или мак на светот и ја имате таа алатка подготвена за употреба,) затоа реков претходно за тоа дали ја користите со вашата сесија многу подобро, но не е задолжителна.

  Да ги вкусите боите и сигурно друг корисник ќе отвори подобра, но ова е онаа што ви препорачувам барем да ја пробате.

  Поздрав и кажаното многу добар пост

 11.   Aldo dijo

  Ви благодарам многу за објаснувањата, но јас го имам истиот проблем како скоро сите. Андроид Галакси (нов) и Macbook воздух (исто така) и ништо ………. Apple не разбира повеќе отколку со Apple.
  За останатото, секогаш мора да прибегнете кон некој чуден трик или некој што го има тоа многу јасно .-
  Поздрав.-.

  1.    Игнасио Сала dijo

   За да ја направам статијата, ги испробав сите опции со Xperia Z3 и нормализиран паметен телефон со Android 4.4. Преносот на датотеки на Android не работи ниту за вас? Тоа работи на сите терминали без проблеми.

 12.   Адријан Гонзалес dijo

  Обидете се со сонце, вистината е дека јас добро се снаоѓам помеѓу Samsung S5 и Mac.Не користи облак услуга за да можете побрзо да ги пренесувате датотеките и тие да се зачувуваат на уредот. Но, тогаш, исто како во облакот, можете да пристапите до датотеките од мобилниот без да преземате. Вистината е дека Сонцето е многу добро

 13.   Габи муњоз dijo

  Здраво ! Се обидов да ги префрлам фотографиите од мојот смартфон, Samsung J7, на работната површина во Mac, дури ја преземав апликацијата „Android File Transfer“ и моите слики или преглед не излегуваат, ниту на фотографии, ниту на кое било место ... може ти поддржуваш Ви благодарам!

 14.   Caro dijo

  Здраво, како ми пренесоа фотографиите на мојот Mac кога ги видов, тие изгледаат ситно, какво било решение, благодарам

 15.   Laura dijo

  Тоа беше голема помош, ви благодарам.

 16.   Уго Пинеда dijo

  Користев AirMore и ми го реши она што долго време не бев во можност да го направам со ништо и со никого. Ви благодарам многу за препораката!

 17.   Jorge dijo

  целосно бескорисен, проблемот е во тоа што андроид уредот не се појавува кога ќе го поврзам со мак.

 18.   ЛауКли dijo

  Ова е добро, но порано морав да гледам неколку упатства за Јутјуб сè додека не го најдам клучот за мојот Huaweii да се види на Mac. Сега конечно, ова работи за мене. Патем, сè уште сум многу нов со Mac и не сум јасен. Каде треба да се чуваат увезените фотографии?

  1.    Игнасио Сала dijo

   Сè зависи од тоа кој метод го користите. Ако ги извлечете директно од вашиот паметен телефон, можете да ги копирате и залепите каде сакате, работната површина без да одите понатаму и потоа да ги преместите каде што сакате.
   Ако ја користите апликацијата Фотографии, увезените фотографии ќе завршат во таа апликација, иако секако, подоцна можете да ги преместите каде сакате.

 19.   Дами dijo

  Здраво, јас сум прилично нула во ова и би сакал помош, имам сансунг галакси таб 2 и треба да ги направам фотографиите и да ги префрлам на надворешната картичка, но не сум бил во можност, ако некој може да ми помогне ќе го ценам тоа многу

 20.   Лусија dijo

  Јас го тестирав AirMore со Xiaomi и Mac и тој е совршен!
  Ви благодарам многу за објавата

 21.   Нохелија dijo

  Срамота е да верувам дека ми помогнаа, но мислам дека не ме разбраа, имам мобилен телефон со марка Huawei,

 22.   Наваро dijo

  Одлично, пробав илјада начини и преземав апликации и ништо, го направив тоа со снимање на слика и сè беше совршено. Ти благодарам многу.

 23.   Шарејтјава dijo

  Јас користам попрактична апликација наречена shareit, ја користам за пренос на датотеки од која било платформа на мојот телефон многу лесно, не ни треба кабел, ако не и некакво спарување помеѓу уреди, слично на bluetooh, но со поголема брзина, ако сака преземете shareit Тие можат да го сторат тоа од продавницата за игри бидејќи е бесплатна и без досадно рекламирање

бул (точно)