макбук-воздух11-2

Да живее MacBook Air 11

Се чини дека следниот Кин, каде што ќе биде претставен новиот Mac 2016, е сè поблизу. Очекувано

macOS Сиера го потврдува идниот MacBook Pro со побрз трансфер

Сè уште има време за нови MacBooks

„Сигурен кинески извор“ забележува дека „Епл“ ги одржува своите планови да лансира два нови модели на „МекБук Про“ и нов „Ер“ овој октомври.

iPhone 7: втор звучник за реквизити

Ново протекување сугерира дека кај iPhone 7, вториот звучник што ќе го замени приклучокот за приклучок, ќе биде чисто украсен, без функции како такви

Врв за лаптоп Xiaomi

„MacBook“ на Xiaomi сè поблиску

На секој што најмалку се интересирал за производите што кинескиот бренд ги претставува од година во година ...

IMessage за уреди со Android OS?

Денес во недела, кога има само уште неколку часа пред да започне инаугуративниот заседател на Apple во Сан Франциско, ...

Светска конференција за програмери во 2016 година

WWDC 2016: најочекуваниот за iOS и OS X

WWDC2016 доаѓа! Ви ги донесуваме вестите за iOS и OS X за следната Светска конференција за програмери во 2016 година, што ќе се одржи од 13 до 17 јуни.

DoBox, глувчето за iOS

Здраво на сите, денес ви донесувам новости за гаџет кој е барем curубопитен и може да го поедностави (или не) ...

Dune Case, реплика на Mac Pro за компјутер

Новиот проект наречен Dune Case се појави на популарната платформа за групно пронаоѓање Кикстартер, надворешен компјутерски случај кој имитира ...

Проектот „Титан“ запре?

Се чини дека секој почеток на годината треба да зборуваме за проектот Титан на кој работи Apple со цел да ...

Екран «iPhone 6S» наспроти iPhone 6

Настанот „Епл“ се приближува таму каде што се шпекулира дека ќе биде претставен нов мобилен уред и го споредуваме екранот на новиот „Ајфон 6С“ со сегашниот.