icloud

Како да испраќате фотографии на iCloud од Windows за да ги имате на располагање на Mac и кој било друг уред на Apple

Откријте овде како можете да додадете какви било фотографии или видеа во вашата библиотека iCloud користејќи компјутер со Windows или друг оперативен систем без да инсталирате ништо.

macOS Mojave на MacBook

Како да го ажурирате macOS Mojave

Ажурирањата на системот ја променија нивната локација со објавувањето на macOS Mojave и не можат да се најдат во продавницата за апликации Mac.

Како да го користите вашиот стар Mac за резервни копии во стилот на Time Capsule

Благодарение на квалитетот на компјутерите Mac, можеме да ги користиме долго време. Иако не е во првите редови на битката, Mac со неколку години Како да го користите вашиот стар Mac за бекап во стилот на Time Capsule, правејќи резервни копии без да мора да поврзете никаков диск со вашиот Mac

Поставете ја лентата за допир за Safari на macOS

Пред неколку дена ви кажавме како можете да ја конфигурирате лентата со алатки Safari за macOS за да ја направите повеќе според нашите потреби и Конфигурирајте ја Лентата за допир за Safari во macOS, за да ги имате функциите што ги користите најпристапни директно од тастатурата.

Очила Мекбук

Поставете ја лентата со алатки Safari на macOS

Апликациите за MacOS не се карактеризираат со голем број прилагодувања, но и покрај тоа, ги имаат сите потребни и овие се Научете како да ја конфигурирате лентата со алатки Safari во macOS, со неколку едноставни чекори, за да ја прилагодите според вашите вкусови

Така се активира режимот за ден во Mail, кога имаме активен режим на темно во macOS Mojave

Останаа недели на Apple да им го стави на располагање на корисниците macOS 10.14 што се вика macOS Mojave. Најзначајно е режимот На овој начин се активира режимот за ден во Mail, кога го активиравме темниот режим во macOS Mojave, што се чини дека е повеќе препорачано за читање и пишување.

Икона за Apple Messages

Како да активирате пораки во iCloud

Ако сакате да ја активирате новата функција за синхронизација на пораките преку iCloud, тогаш ќе ви покажеме како можеме да го направиме тоа.

Како да ги усогласите иконите за работната површина, така што тие повеќе да не бидат преполни

Ако ви здосади да видите како иконите на работната површина на вашиот Mac не следат ниту еден редослед или усогласување, овој напис ќе ви покаже како можеме да го решиме овој мал голем проблем.

Микрос МекБук

Како да го пронајдете серискиот број на Mac

Познавањето на серискиот број на нашиот Mac може да ни овозможи брзо да го знаеме не само статусот на гаранцијата на нашиот Mac, туку исто така му овозможува на Apple да ги знае сите спецификации на нашата опрема.

маскирни опции за IP

Како да се скрие IP

Ние ви нудиме различни алтернативи за да ја скриете IP на Mac. Овие опции поминуваат низ прокси, VPN или интернет прелистувачи со интересни опции што ќе ви овозможат да пребарувате приватно и без да оставите трага.

Како да инсталирате Java на macOS High Sierra

Во најновите верзии на macOS, Apple ја отстрани Java поддршката природно, затоа мора да одиме на веб-страницата на Oracle за да преземеме Java софтвер за да играме содржина креирана на овој јазик.

Како да го смените јазикот на вашиот Mac

Упатство за да знаете како да го промените јазикот на Mac што се користи во macOS. Ако го купивте вашиот компјутер „Епл“ во странство или патувате и сакате да го промените јазикот на системот или тастатурата, ќе ви покажеме како да го направите тоа чекор по чекор.

Лого на пронаоѓачот Мек

Како да ги направите вашите екстензии на датотеки на Mac секогаш видливи

Дали се мешате со толку многу датотеки на вашиот Mac и не знаете на крајот со какво проширување има датотеката со која треба да работите? Тука ви оставаме упатство за да ги направите екстензиите на вашите датотеки трајно видливи

упатство за промена на начинот на плаќање iTunes Mac

Како да ја конфигурирате сметката за мобилен телефон како начин на плаќање за купување апликации на Mac

Дали сакате сите набавки на iTunes, iBooks, App Store, Mac App Store или Apple Music да се наплатат на сметката за вашиот мобилен телефон? Ние ви оставаме упатство за да ја направите промената од Mac

DMG-датотеки

.Дмг датотеки

Дали сакате да знаете што се DMG-датотеки? Внесете и откријте како да ги отворите овие типови macOS-датотеки и апликациите што ви се потребни за да ги извршите на други оперативни системи како што се Windows. Ако сакате да знаете еквивалентно на ISO-екстензијата во Виндоус и во оваа статија ќе ви покажеме како можеме да работиме со нив.

Инсталација на Kodi на Mac

Како да инсталирате Kodi на Mac

Дали сакате да го користите Kodi на вашиот Mac за да пуштате видеа, музика или слики? Ви оставаме упатство за инсталирање на вашиот компјутер Епл

Како да ги најдете сите 32-битни апликации инсталирани на нашиот Mac

Знаејќи дали апликациите што ги инсталиравме на нашиот Mac се компатибилни со 64 бита, ќе ни овозможи да испланираме дали треба да ја смениме апликацијата во следната верзија на macOS, верзија што нема да биде компатибилна со 32-битни апликации.

Нов HomePod

Дознајте повеќе за HomePod со видео упатства за Apple

Епл прикачи видеа на својот канал на ЈуТјуб на тема Како да го користите Siri за да комуницирате со функцијата Play Music, Употреба на контроли на допир на HomePod, за да ги искористите сите негови функции и Различни конфигурации што ги наоѓаме во HomePod.