Како да инсталирате фонтови во OS X

Инсталирајте нови фонтови во OSX

Ние ви покажуваме како да преземате нови фонтови за текст бесплатно за вашиот Mac, како да ги инсталирате и како можете да ги видите оние што ги имате со помош на типографскиот каталог.

Индикатори за полнење на MacBook

Mac батеријата и нејзините урбани легенди

Дали знаете како да се грижите за вашата батерија MacBook? Дали треба да ја калибрирам батеријата? Решете ги сите ваши сомнежи во врска со батеријата на лаптопот Apple тука.

Конвертирајте PDF во JPG на OS X

Конвертирајте PDF во JPG на Mac во Преглед

Ние објаснуваме чекор по чекор како да претворите PDF во JPG на Mac и да го одржувате што е можно помал. Исто така, ве учиме како да ги конвертирате сликите во PDF. Влегува!

Снимајте аудио на Mac

Како да снимате глас на нашиот Mac

Ние ве учиме како да снимате глас или аудио со помош на Mac. Откријте кои програми треба да ги користите или потребниот материјал за снимање аудио од OS X.

Како да цртате белешки со iOS 9

Откријте ги новите карактеристики на апликацијата Белешки во iOS 9 и научете како да креирате Белешки со цртежи и ракописен текст

Кога некоја апликација на Mac престане да реагира, принудете ја да се затвори со оваа едноставна кратенка за тастатура

Ако некоја апликација престане да реагира и топчето на плажа се појавува да се врти нон стоп, ние ќе ви покажеме кратенка за тастатура за да го принудите процесот да се затвори

Како да се замолчи Сири

Денес ве учиме како да ја натерате Сири да зборува само кога слушалките се поврзани додека тоа ќе ни го покаже одговорот преку текст на екранот

Како да креирате групи во Контакти

Во ова едноставно и кратко упатство ви покажуваме како да креирате групи за контакти во вашиот календар за да имаат пристап до сите ваши уреди