макбук-воздух11-3

Сценариото за „Војна на вездите: Последниот џедај“ е напишано на специјален MacBook Air

Според режисерот и сценарист на „Војна на Starвездите: Последниот џедај“, сценариото за овој филм е напишано на MacBook Air без интернет-врска за да се избегнат хакирања и протекување на интернет.

Мулти-полнач JIBe за MacBook

JIBE, мулти-полнач за MacBook и MacBook Pro

Дали ви требаат повеќе порти за полнење на вашиот MacBook или MacBook Pro? JIBE и неговите две верзии на мулти-натоварувач можат да бидат решението што го барате

Епл Лиза-1 е продаден за 50.000 УСД

Најновата аукција за „Епл Лиза-1“ во Германија достигна цена од 50.000 УСД, 5 пати поголема од цената на моделот во 1983 година кога се појави на пазарот

Држач за iMac до 27 инчи

IMac отсекогаш бил компјутерот што стотици илјади луѓе го имаат на своите работни маси. Тоа е повеќе од ...

SuperDrive за MacBook со USB-C порта

Знаеме дека Apple ги отстрани дисковите за читање читачи на ЦД и ДВД од сите свои компјутери и исто така знаеме дека ...

Карамел кафев кожен ракав за MacBook

Нови кожни ракави за MacBook

Јаболкото е познато и по својот добар вкус кога станува збор за производство на додатоци. И ова останува латентно во најновиот кожен ракав за MacBook

Шпанска тастатура или шпански ISO?

Шпанска или шпанска ISO тастатура?

Не сте сигурни што да изберете, ако шпанска тастатура или шпански ISO на вашиот Mac? Следете го ова упатство за да ги знаете сите распореди на тастатурата на Mac