Вентура

Што е ново во macOS Ventura

Ќе ги видиме главните новитети кои Тим Кук и неговиот тим ги објаснија во попладневната презентација на macOS ventura.

Терминал за Mac

Терминални команди за Mac

Во оваа статија ви ги прикажуваме терминалните команди за Mac со кои можете да влезете во оперативниот систем на Apple

iPhone 12

Како да споделите Wi-Fi од iPhone

Ако сакате да се поврзете со вашиот iPhone за да ги искористите вашите мобилни податоци, тука ќе ги најдете сите достапни методи

Преглед на технологија за Safari

Apple го објави Safari Technology Preview 132

Сега е достапна новата верзија на експерименталниот прелистувач на Apple, Safari Technology Preview. Во овој случај, достигнува верзија 132