Прелистувачот Safari е еден од главните погодени од Shlayer Trojan

Apple го ажурира Safari за macOS

„Епл“ го ажурираше прелистувачот „Сафари“ правејќи колачиња од трети страни стандардно целосно блокирани.

Каталина Бета

Објавен MacOS Catalina 2 beta 10.15.2

Сега е достапна бета-верзијата 2 на macOS 10.15.2, која се фокусира на решавање грешки кои не се малку во Каталина

Преглед-ажурирање-технологија на Safari-0

Apple го објави Safari Technology Preview 89

Најновата верзија на експерименталниот прелистувач на Apple, Safari Technology Preview, сега е достапна и овој пат сме на верзијата 89.

Sidecar на macOS Каталина

Sidecar компатибилни модели на Mac

Ако не знаете дали вашиот Mac е компатибилен со функцијата Sidecar, подолу ќе ви ги покажеме сите модели компатибилни со оваа нова функција.

Mac тастатура

Кој е еквивалент на Windows F5 на Mac

Добро познатата функција F5 за повторно вчитување веб-страница во Виндоус, логично има свој еквивалент во Mac. Ние ви покажуваме што е тоа и како работи.

Преглед на технологија за Safari

Safari Technology Preview 76 е сега достапен

Apple ја лансираше верзијата 76 на Safari Technology Preview 76 за корисниците. Во оваа верзија, грешките откриени во претходните верзии се коригираат

Преглед-ажурирање-технологија на Safari-0

Apple го објави Safari Technology Preview 75

Веќе имаме достапна нова верзија на експерименталниот прелистувач Safari Technology Preview кој овој пат достигнува до верзијата 75

сафари

Како да дозволите скокачки прозорци во Safari

Прозорците што се појавија станаа лоша работа за Интернет пред неколку години и буквално сите прелистувачи ги блокираат природно. Ние ви покажуваме како да ги дозволите во Safari за Mac