Капетан

Apple го издава OS X 10.11.4

Главниот момент што Apple го прослави пред неколку часа, ни го донесе новиот iPhone SE, новиот ...

Јас сум од логото на Мек

Четвртата бета верзија на OS X 10.11.4, поставувајте фотографии на iCloud без „ограничување“, подобрувања во состаноците на Apple Store и многу повеќе. Најдоброто од неделата сум од Мек

Најдоброто од оваа недела сум од Mac со новата бета верзија на OS X 10.11.4, фотографии без ограничувања на iCloud или подобрување на управувањето со состаноците на Apple Store.

Како да инсталирате фонтови во OS X

Инсталирајте нови фонтови во OSX

Ние ви покажуваме како да преземате нови фонтови за текст бесплатно за вашиот Mac, како да ги инсталирате и како можете да ги видите оние што ги имате со помош на типографскиот каталог.

Очекуван датум за WWDC 2016: 13-17 јуни

Ако се засноваме на бесплатните датуми во текот на месецот јуни на центарот Москоне, Apple ќе мора да го прослави следниот WWDC 2016 од 13 до 17 јуни.

Хакинтос со OS X

Дали Хакинтош чини иста цена како Mac?

Дали сакате да инсталирате OS X на компјутер што не е „Епл“ и да изградите Хакинтош? Ние ви кажуваме дали вреди и проблемите што можете да ги направите при тоа.

Конвертирајте PDF во JPG на OS X

Конвертирајте PDF во JPG на Mac во Преглед

Ние објаснуваме чекор по чекор како да претворите PDF во JPG на Mac и да го одржувате што е можно помал. Исто така, ве учиме како да ги конвертирате сликите во PDF. Влегува!