iTranslate започнува на Mac

Популарната апликација за превод на iOS iTranslate се појавува на Mac за да ви помогне да преведувате што ќе ви падне на ум.

AdBlock Plus доаѓа во Safari

Првиот „блокатор“ на реклами на интернет, Adblock Plus, доаѓа во Safari со пробна верзија.

Откријте ја патеката на сликата што ја користите како позадина на работната површина

Ние ви покажуваме како да знаете каде OS X ја лоцира датотеката со слика што ја користите како позадина на работната површина и дека повеќе не знаете каде е, ако сте ја избришале или што сте направиле.