„Фотографиите споделени на iCloud“ се овозможени во macOS High Sierra

Апликацијата Фотографии што ја имаме природно во macOS High Sierra вклучува многу нови карактеристики и некои други изненадувања. Апликацијата има повеќе функции, или овие се наоѓаат на прв поглед, кога во верзијата macOS Sierra, требаше да ја барате за да уредите одредени параметри. Изгледот и чувството потсетуваат на специфични програми за уредување фотографии за Mac, како што е добро познатата PhotoScape X. Но, ако немате доволно, „Фотографии“ се отвора до екстензии од други апликации. Толку многу додадено, тоа исто така стандардно ја активира функцијата Заеднички фотографии во iCloud, барем ако инсталирате од нула.

Оваа функција ги зачувува сите албуми што сме ги споделиле со пријателите и семејството на нашиот Mac. Тоа е многу интересна и удобна функција за употреба, но зафаќа многу простор. Во мојот случај, околу 50 албуми на мојот Mac зафатија нешто повеќе од 7 GB. Јас ја користам оваа функција на iPhone, бидејќи тие се зачувани во облакот на Apple, но јас го имам оневозможено на Mac. Сепак, При инсталирање на macOS High Sierra, споделувањето фотографии на iCloud е стандардно овозможено. 

За да проверите дали е активирана оваа функција:

  • Мора да пристапите Слики, пристап преференци од горната лева лента за задачи.
  • Следно, ќе го видите симболот iCloud, со кликнување на него ќе видиме како се појавува како последна опција Фотографии споделени на iCloud. 

Ако ја имате опцијата проверена, можете да направите две работи. Првото нешто е да се знае каков простор зафаќаат споделените фотографии. За тоа:

  • треба да ја барате папката што е на оваа патека: ~ / Библиотека / Контејнери / com.apple.cloudphotosd.
  • Не плашете се, само треба да одите во Пронаоѓач и да притиснете на лентата со задачи Ir и потоа Одете во папката ... и копирајте ја и залепете ја горенаведената патека.
  • Изберете ја папката Cloudphotosd и притиснете Cmd + i за пристап до информациите за папката.

Втората карактеристика што се појавува е капацитетот. Врз основа на тоа, проценете дали сакате да ја задржите функцијата на фотографии споделени на iCloud. Ако сакате да ја деактивирате оваа функција, само притиснете за да ја деактивирате. MacOS ќе ја избрише содржината на Cloudphotosd, но имајте во предвид дека нема да можете да споделувате албуми од вашиот Mac.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.