Фотокал ТВ: ова е мрежата што ви овозможува да гледате илјадници канали бесплатно

Илјадници бесплатни канали на Фотокал ТВ

Во моментов има веб-страници на кои можеме да гледаме некои телевизиски канали целосно бесплатно, но во овој случај сакаме да споделиме со вас феномен што ја погодува мрежата и дека е исто така веб-страница ви овозможува да видите повеќе од 1000 ТВ канали потполно бесплатни.

Убедени сме дека повеќе од еден од вас веројатно веќе ја знае оваа веб-страница, се вика Фотокал ТВ и тоа ни овозможува да гледаме неколку канали од кој било уред, било да е тоа вашиот Mac, вашиот iPhone, вашиот iPad или кој било уред што може да се поврзе на мрежата. Неговата употреба е навистина едноставна и денес ќе видиме некои детали од оваа веб-страница која, како каналите, исто така има милиони корисници во моментов, кои уживаат во нејзината содржина потполно бесплатна.

Photocall ви овозможува да видите повеќе од 1.000 ТВ канали потполно бесплатни

Фотокани ТВ-канали

Важно е тука да уживаме во содржината и да уживаме во неа од каде било, така што едноставно со добра Интернет врска ќе можеме пристап до долг список на телевизиски, па дури и радио канали, сето ова како што велиме потполно бесплатно. Но, да одиме по делови како што рекоа во „таа прекрасна фраза во филмот“ и да видиме колку канали можеме да видиме. Првото нешто е да се каже дека има:

 • 390 меѓународни канали
 • 369 кабелски канали / друго
 • 246 национални канали
 • 230 радио канали
 • 14 врски до водичи за програмирање

Од оваа веб-страница можете да уживате во сите видови содржини. Но, најважно во овој случај е дека ако еден ден од некоја причина дома или во канцеларија не можеме да пристапиме до телевизија, ќе можеме да пристап од нашиот MacBook, iPhone, iPad или кој било уред со веб-пристап до содржина користејќи PhotoCall.

Национални канали на Фотокал ТВ

Фотокал ТВ национални канали

Секако, ќе ги именуваме сите канали што може да се видат на оваа веб-страница, но ако некои од најважните или оние со најголемо влечење во нашата земја. Во оваа смисла, мора да се стави до знаење дека некои од овие канали веќе имаат пристап до сопствената содржина директно на нивните веб-страници, но во повеќето случаи, исто така, мора да се каже дека овој пристап до содржината е направен долго по рекламирањето, во овој случај нема да имаме проблеми бидејќи нема рекламирање надвор од типичните банери за преземање што се појавуваат при кликнување на врските од телевизии.

Ова се некои од националните канали што можете да ги гледате:

 • La1
 • La2
 • TV3
 • Антена 3
 • Четири
 • Телесинко
 • Шестиот
 • Неокс
 • Нова
 • Теледепорте
 • Канал 24H
 • Атриерии
 • Божество
 • енергија
 • Биди луд
 • Мега
 • Боинг
 • ФДФ
 • Парамаунт
 • Мтмад24ч
 • Телемадрид
 • Јужен канал
 • TVG
 • ЕТБ
 • Канариска телевизија
 • CMMmedia
 • IB3
 • Арагон ТВ
 • 7РМ
 • Телевизија Астуриас (ТПА)

Не треба да преземате ништо за да ја видите вашата содржина во Photocall

Фото-повик ТВ Андроид

Ова е важно бидејќи, како и другите апликации, веб-страниците и слично, Photocall TV не бара преземање на која било апликација за прегледување содржина, но ние Appearе се појави добар број на транспаренти со рекламирање за да кликнеме на «преземи за да видиме ...» Мораме да предупредиме дека овие банери рекламираат и дека мрежата не се однесува на никакво преземање за неговото работење.

Неговата функционалност е навистина добра, но ако е точно дека оние луѓе кои не се навикнати на овој тип на страница, можат случајно да кликнат на кој било од банерите за преземање или на јазичињата што се отвораат, барајќи да прифатат некаков вид преземање за да ја видат содржината . Повторуваме, не е потребно да преземете ништо за да ја видите Photocall, па затоа едноставно мораме пристапете до страницата и кликнете на каналот што сакаме да го видиме, затворете ги различните рекламни банери или јазичиња што се појавуваат и тоа е тоа.

Како да гледате канал на Фотокал ТВ

Сега одиме со чекорите што треба да ги следите ако сакате да го видите вашиот канал од веб-страницата. Во таа смисла, мора да се каже дека тоа воопшто не е комплицирано, но ако треба да следите неколку чекори за да уживате во ова, како што велиме погоре Табовите ќе се отворат во моментот кога ќе го притиснете копчето Play. За да ги видиме каналите, треба да го сториме следново. Прво отворете ја веб-страницата Photocall.Tv и потоа само следете ги чекорите што ќе ги покажеме подолу.

Кликнуваме на каналот што сакаме еднаш да го видиме (претставен во форма на апликација) и ќе се појави дијалог-кутија во која се појавуваат неколку опции:

Фото-повик ТВ пристап

Сега мораме кликнете на која било од опциите прикажани во паѓачкото мени, во нашиот случај, да се биде во Каталонија, ќе кликнеме на него, но може да видите и други географски места без проблеми. Точно е дека некои може да не успеат, но во повеќето случаи нема да имате проблеми. Откако ќе се притисне, ќе се појави ова јазиче:

Копче за репродукција на Фотокал ТВ

Овде е клучно да се видат две работи: првата е дека се појавуваат две јазичиња во прелистувачот и втората е дека ова копче за играње во големо, откако ќе го притиснеме, ќе стане уште едно отворено јазиче со рекламирање. Значи, тука треба да бидеме будни, притиснете Репродукција, почекајте да се отвори друг таб и затворете го за да се вратите на копчето Репродукција:

Рекламирање на Фотокал ТВ

Како препорака можеме да кажеме дека е тотално Препорачливо е да инсталирате блокатор на реклами ако сакаме да пристапиме до оваа веб-страница бидејќи транспарентите се постојани. Откако ќе го затвориме ова ново јазиче, едноставно повторно кликнуваме на копчето Play и тоа е тоа.

Директен канал на Фотокал ТВ

Всушност, работата на оваа веб-страница е едноставна и лесна, но имајте на ум дека рекламирањето е во основа она што ја одржува страницата слободна па нормално е да додадете спектакуларна количина рекламни банери и јазичиња за реклами. Затоа препорачуваме да инсталирате блокатор за рекламирање како што рековме на почетокот.

Нормално е, понекогаш може да пропадне

Грешки во ТВ со Фотокал

И да пријатели, оваа веб-страница не е една од најпознатите грешки, но може да биде дека еден ден не успее или нема да можете да ја видите саканата содржина.

Како да слушате радио од Photocall.Tv

Како што рековме на почетокот, исто така е можно да се слуша радио, иако во овој случај не го препорачуваме бидејќи секоја радиостаница има дури и своја апликација за мобилен уред или слично. Но, ако сте еден од оние кои сакаат да ја користат оваа страница за да слушаат радио, едноставно мора да кликнете на овие канали и да уживате во содржината:

 • Тековни информации: COPE, Onda Cero, RNE, Rac1 ...
 • Спорт: Радио Марка, Радио Бетис, Радио Севилја итн.
 • Музика: Бирање, Лос 40, Радио на репродукција, Мелоди ФМ, Европа ФМ, Рок ФМ, Ибица, итн

Како и со телевизиските канали, за да ги слушате овие радио канали, треба да ги следите истите чекори, но во овој случај на горниот дел од мрежата, променете го менито и кликнете на радио. Откако ќе се најдеме во одделот за радио, ќе ги најдеме сите достапни канали или станици и ќе го спроведеме истиот процес како и за гледање телевизија.

Радио во фото-повик

Работи со скоро сите прелистувачи

И ние велиме дека работи со скоро сите прелистувачи затоа што не сме ги тестирале сите, но со сигурност знаеме дека оваа веб-страница е врзана за сите или скоро за сите прелистувачи. Во оваа смисла, ние исто така можеме да користиме PhotoCal TV на кој било мобилен уред, таблет, итн.

Во нашиот случај, ако сакаме да користиме Mac, тоа е навистина едноставно, бидејќи многумина од нас се навикнати да користат апликации или страници што испраќаат рекламирање, во овој случај тоа е исто како и претходните прилики.

Конечни заклучоци на оваа популарна веб-страница

Тој гледач дека да се биде нешто бесплатно може да пропадне и ние не можеме да бараме за тоа, бидејќи вие не плаќате за услуга и ова значи дека тие имаат цело право во светот да не успеат. Во однос на квалитетот на видеото можеме да кажеме дека е навистина одличен и сè што е прикажано може да се види без пресеци со оглед на вашата врска очигледно. Колку е поголема брзината на врската, толку подобро ќе можете да ја гледате содржината, но тоа се случува со сè што е на Интернет денес. Во нашата земја, благодарение на влакната, можеме да кажеме дека содржината што може да се види на оваа веб-страница претрпува неколку кратења, иако е точно дека од време на време може да пропадне.

Да се ​​има страница од ваков тип може да биде навистина корисно за многу луѓе кои не можат директно да пристапат на телевизија или кои во одреден момент треба да гледаат одредена програма и вие сте далеку. Вистината е дека изненадува во секој поглед и Разновидноста на канали што ги нуди Photocall е навистина импресивна. 

Како и секогаш во овие случаи мора да ги земеме предвид рекламните банери и јазичињата што се отвораат кога ќе кликнеме на копчето Play за да играмеАко сме внимателни и не направиме грешки, нема да имаме проблеми, но не мора да трчаме за да ја видиме содржината, секогаш гледај каде кликнуваш бидејќи можеш да преземеш нешто што не го бараш.

Што се однесува до функционалноста со нашиот мобилен уред без разлика дали е тоа iPhone, iPad или кој било уред со Android, итн. можеме да кажеме дека работи навистина добро, Можеби е нешто помалку едноставно за употреба поради големината на екранот, но навистина нема да имате проблеми со користењето. Во принцип, веб-страница за која препорачуваме да гледате телевизија потполно ослободена од кој било уред и на кое било место, секако со Интернет-врска.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.