Zes stappen die u moet nemen voordat u uw Mac verkoopt of weggeeft

Mac mini

Velen van ons hebben ongetwijfeld geleden onder de verkoop van onze smartphone of Mac voor het geval we iets belangrijks hebben achtergelaten dat de nieuwe eigenaar van het team kan zien. Op deze manier u moet zorgvuldig zijn bij het verwijderen van alle bestanden en documenten, maar met de Mac zoals met de iPhone, iPad of Apple Watch is het vrij eenvoudig.

Vandaag zullen we zes stappen zien die we moeten doen om de informatie volledig van onze Mac te verwijderen. Dit zijn eenvoudige stappen en noodzakelijk voor het moment waarop we de apparatuur gaan verkopen of weggeven, hoeven we niet te lijden als we hebben wat informatie achtergelaten op de schijf, desktop of iets dergelijks, Met deze stappen zal de Mac volledig vrij zijn van informatie.

Schijf Time Machine

Super belangrijke back-up

Het eerste dat we moeten doen, is, zoals altijd, een reservekopie maken en deze stap kan worden gedaan op een externe schijf om deze gereed te hebben wanneer we de andere apparatuur kopen, of we kunnen de gegevens rechtstreeks van deze kopie naar de nieuwe apparatuur overbrengen. als het al is. hebben we voordat we de oude verkopen. Met deze stap wordt de rest van het proces op een meer rustige manier uitgevoerd en dat is dat alle informatie en gegevens worden opgeslagen om ze te gebruiken wanneer we maar willen. Back-up is de eerste en belangrijkste van alle stappen.

itunes bijwerken

Verbreek de verbinding met iTunes

Dit maakt ons account vrij van elke poging om toegang te krijgen tot gegevens of zelfs om apps te kopen, hoewel het geen probleem is als we dit niet doen, aangezien voor elke aankoop in de winkel een wachtwoord vereist is. Desondanks is het belangrijk om dit te doen en door simpelweg iTunes te openen, naar de menubalk bovenaan het scherm te gaan, selecteren we Account> Autorisaties> Machtiging voor deze computer intrekken​ We voeren de Apple ID en het bijbehorende wachtwoord in en klikken op Autorisatie intrekken​ Stap nummer twee klaar.

iCloud Drive-verbeteringen

Ontkoppel iCloud-account

Net als in iTunes moeten we de verbinding met het iCloud-account verbreken, zodat de nieuwe gebruiker de apparatuur zonder problemen kan gebruiken. In het geval van de koper is het belangrijk om de status van dit punt te kennen omdat het degene zal markeren die we al dan niet de apparatuur kunnen gebruiken.

Om dit te doen, openen we eenvoudig het Apple-menu in het Apple-logo, klikken op Systeemvoorkeuren> iCloud> Afmelden. Dit proces vereist het wachtwoord en het zal ons vragen of we een kopie van de iCloud-gegevens op de Mac willen opslaan, aangezien we de schijf later gaan formatteren, klik op Een kopie opslaan om door te gaan. Het iCloud-uitlogbericht zal de rest van de apparaten bereiken, dus we hebben het derde punt van het uitgevoerde proces.

Melding in berichten

Verbreek ook de verbinding met iMessage

Met ons account van OS X Mountain Lion of hoger kunnen we de verbinding met iMessage verbreken, zodat we het sluiten door naar de Berichten-app te gaan en te selecteren Berichten> Voorkeuren> Accounts. We selecteren ons iMessage-account en dan hoeven we alleen maar op Sessie sluiten te klikken.

Hernoem apparaten

We kunnen Bluetooth-apparaten ontkoppelen die aan de Mac zijn gekoppeld

Dit is een van die opties die niet nodig zijn, want als we eenmaal de laatste stap hebben uitgevoerd, zal dit niets zijn, maar het is interessant voor degenen die bij die toetsenborden, muizen of trackpads blijven die aan de Mac zijn gekoppeld. Deze stap is, zoals we zeggen, volledig optioneel en voorkomt onbedoelde toegang tot de Mac als de computer en Bluetooth-apparaten verschillende eigenaren hebben, maar nog steeds binnen het bereik van de Bluetooth-verbinding van de ander, dat wil zeggen, ze blijven in hetzelfde huis, kantoor, enz.

Om deze apparaten te ontkoppelen op een Voor iMac, Mac mini of Mac Pro is een USB- of bedraad toetsenbord en muis vereist naast degene die je al hebt. En als u het ontkoppelt, heeft u geen toegang tot de apparatuur, dus het is essentieel om deze extra apparaten te hebben. We selecteren het Apple-menu> Systeemvoorkeuren en klikken direct op Bluetooth. We gaan met de cursor over het apparaat dat je wilt ontkoppelen en dan moeten we klikken op delete (x) naast de apparaatnaam. Wanneer u wordt gevraagd of u het zeker weet, klikt u op Verwijderen en hebben we het toetsenbord, de muis of het trackpad ontkoppeld.

Wis schijf

Wis de schijf en installeer het systeem opnieuw

Dit is de essentiële stap voordat we onze apparatuur aan iemand anders overlaten, maar het is belangrijk om de voorgaande stappen te volgen zodat er geen spoor achterblijft op onze apparatuur. Er zijn hier verschillende manieren om de inhoud van de schijven te verwijderen, maar het beste is van de optie Schijfhulpprogramma, Vast en zeker. In die zin moet u zich ervan bewust zijn dat de stap niet achteruit gaat en daarom is het belangrijk om eerst de reservekopie te maken.

Systeeminstallatie kan via verschillende opties worden gedaan, We raden aan om een ​​installatieprogramma te gebruiken voor de eerdere stappen die moeten worden uitgevoerd voordat u de schijf wist. Als we de schijf al hebben gewist, hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken, aangezien we het systeem van internet kunnen downloaden en op de Mac kunnen installeren.

Als we klaar zijn, kunnen we het besturingssysteem opnieuw installeren en voordat u op iets op het welkomstscherm drukt wanneer u wordt gevraagd een land of regio te kiezen, kunnen we het uitschakelen. We drukken op Command-Q en zetten de Mac uit zodat de nieuwe eigenaar de apparatuur op dit punt in de installatie kan vinden.

 


De inhoud van het artikel voldoet aan onze principes van redactionele ethiek. Klik op om een ​​fout te melden hier.

Wees de eerste om te reageren

Laat je reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*

  1. Verantwoordelijk voor de gegevens: Miguel Ángel Gatón
  2. Doel van de gegevens: Controle SPAM, commentaarbeheer.
  3. Legitimatie: uw toestemming
  4. Mededeling van de gegevens: De gegevens worden niet aan derden meegedeeld, behalve op grond van wettelijke verplichting.
  5. Gegevensopslag: database gehost door Occentus Networks (EU)
  6. Rechten: u kunt uw gegevens op elk moment beperken, herstellen en verwijderen.