Animowany wygaszacz ekranu, który „blokuje użycie” Twojego nowego Maca z Big Sur

Szybka zmiana użytkownika

Wygląda na to, że niektórzy użytkownicy narzekają na kolejny mały błąd lub problem na swoich komputerach Mac z systemem M1 (MacBook Air‌, 13-calowy MacBook Pro i „Mac mini”) z zainstalowanym nowym systemem operacyjnym macOS Big Sur i opcją szybkiego przełączania użytkowników. Ta opcja „Szybka zmiana użytkownika” jest domyślnie wyłączone w systemie macOS Big Sur, ale wygląda na to, że niektórzy użytkownicy, którzy aktywowaliby go na swoich komputerach Mac z procesorami M1, mieliby problemy z blokowaniem z wygaszaczem ekranu, który się pojawia i nie można go usunąć.

Najlepiej zobaczyć wideo użytkownika, którego dotyczy problem aby zobaczyć dokładnie, na czym polega problem:

Wygląda na to że wyłączenie opcji szybkiego przełączania użytkownika pozwala uniknąć problemuale oczywiście oznacza to, że ta funkcja nie jest już dostępna i nie jest rozwiązaniem do wykorzystania. Niektórzy z tych użytkowników, których dotyczy problem, próbowali wyłączyć wygaszacz ekranu z Preferencji systemowych dla wszystkich użytkowników, ale nie wydaje się to być rozwiązaniem, ponieważ problem nadal istnieje.

Ważną rzeczą jest to, że Apple rozwiązuje ten problem „blokowania” komputera, który wydaje się również Aby rozwiązać ten problem, należy zamknąć pokrywę komputera Mac i ponownie ją otworzyć. Jest to niewątpliwie awaria oprogramowania, którą można naprawić w przyszłych wersjach systemu i choć nie dotyczy większości użytkowników Big Sur, najlepiej jest to naprawić jak najszybciej. W MacRumors Wygląda na to, że jest kilku użytkowników, których dotyczy problem.


Treść artykułu jest zgodna z naszymi zasadami etyka redakcyjna. Aby zgłosić błąd, kliknij tutaj.

Bądź pierwszym który skomentuje

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

*

  1. Odpowiedzialny za dane: Miguel Ángel Gatón
  2. Cel danych: kontrola spamu, zarządzanie komentarzami.
  3. Legitymacja: Twoja zgoda
  4. Przekazywanie danych: Dane nie będą przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem obowiązku prawnego.
  5. Przechowywanie danych: baza danych hostowana przez Occentus Networks (UE)
  6. Prawa: w dowolnym momencie możesz ograniczyć, odzyskać i usunąć swoje dane.