Një ekran mbrojtës i animuar që "bllokon përdorimin" e Mac-ut tuaj të ri me Big Sur

Ndryshim i shpejtë i përdoruesit

Duket se disa përdorues po ankohen për një tjetër të metë ose problem të vogël në Mac-et e tyre me bazë M1 (MacBook Air‌, MacBook Pro 13 inç dhe mini mini) me sistemin e ri operativ macOS Big Sur të instaluar dhe opsionin e ndërrimit të shpejtë të përdoruesit. Ky opsion "Quick User Switch" është çaktivizuar si parazgjedhje në macOS Big Sur, por duket se disa përdorues që do ta kishin aktivizuar atë në Mac-et e tyre me procesorët M1 do të kishin probleme të përplasjes me një mbrojtës ekrani që shfaqet dhe nuk mund të hiqet.

Bestshtë më mirë për të parë video e një përdoruesi të prekur për të parë saktësisht se cili është problemi:

Duket se çaktivizimi i opsionit të shpejtë të ndërrimit të përdoruesit shmang problemin, por natyrisht, kjo do të thotë që ky funksion nuk është më i disponueshëm dhe nuk është një zgjidhje për t'u përdorur. Disa nga këta përdorues të prekur janë përpjekur të çaktivizojnë mbrojtësin e ekranit nga Preferencat e Sistemit për të gjithë përdoruesit, por gjithashtu nuk duket se është një zgjidhje pasi problemi ekziston ende.

Gjëja e rëndësishme këtu është që Apple të rregullojë këtë problem të "bllokimit" të kompjuterit që duket se gjithashtu Zgjidhet duke mbyllur kapakun e Mac dhe duke rihapur. Ky është padyshim një gabim softueri që mund të korrigjohet në versionet e ardhshme të sistemit dhe megjithëse nuk ndikon në shumicën e përdoruesve të Big Sur, është më mirë ta rregulloni atë sa më shpejt të jetë e mundur. Në MacRumors Duket se ka disa përdorues të prekur. A ju ndodh juve?


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.