Pastroni dialogun kur rinisni ose mbyllni një Mac

MENU E NDALUAR

Nëse diçka karakterizon kompjuterët Apple në lidhje me PC-të, ajo është sa shpejt fillojnë dhe në të njëjtën kohë sa shpejt fiken. Ne gjithashtu mund të themi se hapi nga të qenit në pezullim dhe anasjelltas është më i shpejtë nëse është e mundur.

Nga ana tjetër, siç ju kemi thënë më shumë se një herë, sistemi që kanë kompjuterët Apple është shumë më i qëndrueshëm se të tjerët dhe është plot me shkurtore të vegjël dhe shërbime që e bëjnë më të lehtë përdorimin.

Sot ne do të zbulojmë një mashtrim të vogël që do t'ju lejojë të vendosni nëse ose jo kur do të rindizni ose mbyllni kompjuterin, sistemi do t'ju tregojë kutinë e dialogut duke ju informuar për: A jeni i sigurt që doni ta mbyllni kompjuterin tuaj?

Siç ju ndodh çdo ditë, kur do të rindizni ose fikni kompjuterin, sapo të klikoni në menunë e mollës dhe më pas të rifilloni ose të fikni, sistemi na pyet nëse vërtet duam ta kryejmë veprimin. Fakti është se ekziston një kombinim i çelësave që bën që kutia e dialogut të anashkalohet nga sistemi dhe kur klikoni në mbylljen ose rinisjen, veprimi ekzekutohet drejtpërdrejt pa pyetje të tjera.

 

MENU E MOLLS Kështu që sistemi nuk ju paraqet me këtë kuti dialogu, thjesht shtypni butonin "alt". në momentin që do të shtypni me kursorin fjala fik ose rifilloni nga menuja e mollës. Do të shihni se kur shtypni butonin "alt", edhe fjala fiket, edhe fjala rifillon ndryshojnë pamjen e tyre dhe humbasin tre elipsat në fund të secilës prej tyre dhe kutia e dialogut nuk do të shfaqet më, kështu që sistemi do të fiket ose do të riniset menjëherë.

Kjo është një nga shumë shkurtesat që ata që kanë krijuar sistemin e njohin në mënyrë të përsosur dhe ne të tjerët po njihemi pak nga pak.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

4 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

  1.   alvaro dijo

    Interesante, nuk e njihja. Kohët e fundit zbulova pas 6 vjetësh duke përdorur mac se si të hapni një dosje ose skedar nga tastiera.

  2.   Noah HS (@noernandez) dijo

    Faleminderit për shkurtoren

  3.   pikerinë dijo

    alt + cmd + eject e fik atë pa pyetur asgjë dhe pa prekur miun, më shpejt e pamundur

  4.   Ramat e Izraelit dijo

    të fala
    Mac-i im rindizet çdo 15 minuta, kutia do të shfaqet nëse jam i sigurt se dua të rindez makinën time, nuk e di nëse është dështim apo konfigurim