5 mënyra për të zhbllokuar një iPhone pa pasur fjalëkalimin

 

5 mënyra për të zhbllokuar një iPhone

Me ardhjen e vërtetë "të zgjuar", gjithashtu erdhi mundësia e ruajtjes së të gjitha llojeve të informacionit në pajisjet tona. Midis këtij informacioni mund të ketë të dhëna më pak të rëndësishme, të tilla si biseda nga aplikacione të ndryshme të mesazheve dhe të tjera më të rëndësishme, të tilla si fjalëkalimet tona dhe madje edhe detajet e bankës. Për këtë arsye, është më se e zakonshme që ne të mbrojmë pajisjet tona me një kod sigurie. Por çfarë nëse harrojmë? Në këtë artikull ne do t'ju mësojmë 5 mënyra për të zhbllokuar një iPhone në mënyrë që të vazhdojë përdorimi i tij.

Mund të ketë shumë arsye pse dëshironi të zhbllokoni një iPhone ose iPad pa pasur fjalëkalimin, dhe njëra prej tyre është se ne e kemi harruar atë. Një tjetër mund të jetë që kemi blerë një pajisje të dorës së dytë dhe pronari i saj i mëparshëm ka harruar të fshijë kodin, i cili do të ishte një problem real nëse nuk mund ta kontaktonim përsëri. Në çdo rast, këtu ju lëmë disa opsione në mënyrë që të mund të përdorni përsëri iPhone tuaj pa marrë parasysh se çfarë ndodh në këtë drejtim.

Shkyçni një iPhone me iTunes

iTunes Mund të na ndihmojë të zhbllokojmë iPhone-in tonë, por duhet të kujtojmë se ai nuk ekziston më në versionet e fundit të macOS. Për më tepër, është e nevojshme që më parë të kemi sinkronizuar iPhone-in tonë me Apple media player që është akoma i disponueshëm në Windows. Këto do të ishin hapat që duhen ndjekur:

 

zhbllokoni fjalëkalimin me iTunes

 1. Ne hapim iTunes.
 2. Ne e lidhim iPhone me kompjuterin me kabllon USB. Kjo metodë do të funksionojë për sa kohë që nuk shohim dritaren që tregon se futim kodin e sigurisë dhe arsyeja është që ky kod ishte sinkronizuar tashmë me iTunes në të kaluarën.
 3. Tani ne shkëputim iPhone nga kompjuteri.
 4. Ne e vendosim pajisjen në modalitetin e rikuperimit që iTunes ta zbulojë atë. Mënyra për ta bërë këtë do të varet nga modeli iPhone, siç shpjegohet më vonë në seksionin "Mënyra e Rimëkëmbjes".
 5. Me mesazhin "Lidhu me iTunes" në ekranin e pajisjes, iTunes do të shfaqë një mesazh që na këshillon se iPhone ka një problem dhe duhet të azhurnohet ose restaurohet. Ne zgjedhim opsionin "Rikthe". Pas restaurimit, ne mund të përdorim iPhone, por do ta kemi pa të dhëna, sikur të ishte i ri.

Me Gjeni iPhone tim

Një tjetër mundësi për të zhbllokuar një iPhone pa fjalëkalim është përmes Kërkoni në iPhone tim. Për ta bërë këtë, ne do të bëjmë sa vijon:

 1. Ne jemi duke shkuar tek icloud.com.
 2. Aty zgjedhim «Kërko».

 

Fshi iPhone

 1. Ne zgjodhëm iPhone-in tonë.

 

Fshi iPhone

 1. Ne klikojmë në «Fshi iPhone» dhe pastaj konfirmojmë duke klikuar në «Fshi». Kjo do të fshijë gjithçka dhe ne mund ta përdorim iPhone-in sikur të ishte i ri.

Shkyçni një iPhone me hack Siri

Ky sistem nuk funksionon gjithmone, por ne e shtojmë atë në listë. Funksionon vetëm në disa versione të iOS dhe hapat që duhet të ndiqni do të ishin më poshtë.

 1. Ne e pyetëm Sirin "sa është ora". Për të thirrur asistentin e zërit mund ta bëjmë duke shtypur butonin fizik ose duke përdorur komandën "hej Siri". Ora do të shfaqet.
 2. Ne kemi luajtur në orë.

 

Shkyç iPhone me Siri

 1. Atëherë do të shfaqet lista vëzhguese botërore.
 2. Ne prekim simbolin plus (+) për të shtuar një orë tjetër.
 3. Kur na kërkon që qyteti të zgjedhë, ne hyjmë çfarëdo qoftë, prekim në fushën e tekstit dhe pastaj zgjedhim «Zgjidh të gjitha».
 4. Kjo do të na lejojë të zgjedhim më shumë opsione, ndër të cilat duhet të zgjedhim "Ndaj". Nëse nuk e shohim mundësinë për të ndarë, kjo metodë nuk funksionon në iPhone-in tonë.

 

Shto orën

 1. Në dritaren e re që shfaqet, ne zgjedhim të ndajmë kohën e orës me "Mesazhet".
 2. Në seksionin "Për" shkruajmë çfarëdo dhe shtypim "Enter".
 3. Teksti i futur do të shfaqet me jeshile. Ne e zgjedhim atë dhe prekim simbolin plus (+). Do të shfaqet fleta për shtimin e një kontakti të ri.
 4. Në këtë moment, ne prekim pjesën për të shtuar foton dhe më pas «Zgjidhni foton». Ne do të hyjmë në galerinë tonë.
 5. Më në fund, ne prekim butonin e fillimit për t'u kthyer në ekranin kryesor dhe tani mund të përdorim iPhone pa kufizime.

Me mënyrën e rikuperimit

Mënyra e rikuperimit

Një mënyrë tjetër për të hequr një fjalëkalim iPhone është me mënyrën e rikuperimit. Por duhet të kihet parasysh një gjë: Gjeni iPhone im duhet të çaktivizohet ose nuk do të funksionojë. Gjithashtu, duhet të kemi sinkronizuar pajisjen me iTunes të paktën një herë në ditët e fundit. Duke marrë parasysh që kjo metodë është me iTunes, versionet më të fundit të macOS ku nuk është më i disponueshëm nuk do të funksionojnë. Hapat që duhet të ndiqni do të ishin këto:

 1. Ne sigurohemi që kemi të instaluar versionin më të fundit të iTunes.
 2. Ne fillojmë iTunes.
 3. Ne e lidhim iPhone-in tonë me kompjuterin. Ne kujtojmë se duhet ta kemi sinkronizuar të paktën një herë në ditët e fundit.
 4. Ne e vendosim pajisjen në modalitetin DFU:
  • Në iPhone 8 ose më të lartë, ne duhet të shtypim dhe lëshojmë butonin e ngritjes së vëllimit dhe butonin e uljes së vëllimit në të njëjtën kohë. Pastaj shtypim butonin e energjisë / anës derisa të shfaqet ekrani "Lidhu me iTunes".
  • Në iPhone 7 / Plus duhet të shtypim dhe mbajmë butonin e energjisë dhe butonin e uljes së vëllimit në të njëjtën kohë dhe të mos e lëshojmë derisa të shohim ekranin e rikuperimit.
  • Në iPhone 6s / Plus dhe më herët duhet të shtypim dhe mbajmë butonin startues dhe butonin e fikjes në të njëjtën kohë derisa të shohim ekranin e rikuperimit.
 5. Do të shfaqet një mesazh që na informon se një iPhone është i lidhur në modalitetin e rikuperimit dhe se duhet ta rikthejmë atë. Ne e pranojmë mesazhin.
 6. Në fund, ne rivendosim pajisjen. Mbani në mend se kjo metodë gjithashtu do të fshijë të gjitha të dhënat në pajisje.

Një variant i dytë i metodës përmes rikuperimit është qasja me fixppo i cili ka një funksionalitet falas për hyni dhe dilni nga modaliteti i rikuperimit me 1 klikim.

Metoda më e sigurt dhe e sigurt: me iMyFone LockWiper

Një tjetër mundësi shumë interesante i pajtueshëm me iOS 13 që do të na ofrojë rezultatet më të mira është ai i referuar nga uebi iMyFone LockWiper si mund ta zhbllokoj iPhone-in tim. Si shtesë dhe siç do ta shpjegojmë më vonë, ai na ofron mundësi shtesë që nuk i kemi në dispozicion në asnjë nga metodat e mëparshme.

Procesi që do të na lejojë të zhbllokojmë një iPhone me këtë mjet është si më poshtë:

 1. Ne hapim iMyFone LockWiper.
 2. Me aplikacionin e hapur, ne klikojmë në "Shkyç kodin e ekranit të ekranit".

 

 1. Pastaj klikojmë në "Start" për të filluar procesin. Këtu duhet të marrim parasysh që të gjitha të dhënat do të fshihen, se versioni iOS do të azhurnohet në versionin më të fundit dhe duhet të sigurohemi që iPhone ynë të jetë gjithmonë i lidhur mirë me kompjuterin për t'u siguruar që nuk gjejmë ndonjë faji

 

LEAD Technologies Inc. V1.01

 1. Ne lidhim pajisjen iOS (punon me iPhone, iPad dhe iPod Touch) me kompjuterin me kabllon USB
 2. Ne klikojmë në «Tjetër», e cila do të fillojë të ngarkojë informacionin nga pajisja jonë. Nëse nuk e njeh atë, duhet ta vendosim në modalitetin DFU siç e kemi shpjeguar më lart.

5 Tutorial

 1. Programi do të zbulojë automatikisht modelin tonë dhe do të zgjedhë firmuerin e nevojshëm.
 2. Pasi të zbulohet lloji i pajisjes që kemi, klikojmë në «Shkarkim». Nëse nuk na lejon, mund të klikojmë "Kopjo" për të shkarkuar skedarin IPSW nga një shfletues uebi.

 

LEAD Technologies Inc. V1.01

 1. Pasi të kemi shkarkuar firmware, instalimi do të fillojë. Nëse jo, mund të zgjedhim "Zgjidh" për të zgjedhur skedarin IPSW të shkarkuar manualisht.
 2. Ne presim një moment që ju të shkarkoni dhe verifikoni skedarin.
 3. Pas verifikimit, ne klikojmë në "Start to Extract".

 

 1. Ne presim që nxjerrja të përfundojë.
 2. Në hapin tjetër, duhet të klikojmë në "Start Unlock", duke u siguruar që iPhone është i lidhur mirë me kompjuterin.

 

LEAD Technologies Inc. V1.01

 1. Tjetra duhet të lexojmë me kujdes mesazhin që shfaqet. Nëse gjithçka është e saktë, duhet të shtojmë numrin 000000 për të konfirmuar se jemi të sigurt për atë që do të bëjmë.
 2. Në fund, ne klikojmë në "Hape" në mënyrë që pajisja të rikuperohet plotësisht automatikisht.

 

LEAD Technologies Inc. V1.01

Në të gjitha rastet, pas përfundimit të procesit, gjithçka do të fshihet dhe nuk do të ketë asnjë fjalëkalim ose llogari iCloud të lidhur me pajisjen.

Si të fshini iPad pa Apple ID

iMyFone LockWiper gjithashtu na lejon të bëjmë edhe disa gjëra që nuk mund t'i bëjmë ndryshe, siç janë:

 • Shkyçni një ID të Apple pa një fjalëkalim.
 • Fshini kodin nga iPhone i një që është i kyçur, me aftësi të kufizuara ose me një ekran të prishur.
 • Fjalëkalimet e Bypass Kufizimet ose Koha e Përdorimit.
 • Anashkaloni MDM (Menaxhimi i Pajisjes së Lëvizshme).

Tani le të shohim gjithashtu si të fshihet iPad pa Apple ID, e cila do të zbatohej gjithashtu për një iPhone:

 1. Ne lidhim iPad me kompjuterin me LockWiper të instaluar.
 2. Ne zgjedhim "Hape Apple ID".

 

 1. Ne klikojmë në "Start to Unlock".

 

 1. Ne presim disa minuta derisa iPad të rivendoset pa Apple ID. Dhe kjo do të ishte e gjitha. Pasi të ketë mbaruar procesi, ne mund të përdorim iPad-in tonë (dhe iPhone ose iPod Touch) sikur ta kishim nxjerrë jashtë kutisë.

Një vit promovim falas për lexuesit tanë

Me gjithçka që ka për të ofruar, nuk është çudi që disa prej jush duan të provojnë një program si ky. Epo, jeni me fat: shkarkoni versionin falas për Windows dhe macOS dhe përdorni kodin F487SA, mund ta përdorni falas për një vit të tërë. Pas kësaj kohe, ju do të duhet të paguani $ 29.95 për të marrë këtë mjet fantastik e cila normalisht është me çmim 69.95 dollarë. Dhe megjithëse lexuesit tanë ndoshta janë më pak të interesuar në versionin e sistemit operativ celular të Google, ekziston edhe një version për Android që mund ta shkarkoni nga kjo lidhje.

Me gjithçka të shpjeguar në këtë artikull, një gjë është bërë e qartë: ne nuk duhet të shqetësohemi më për humbjen e fjalëkalimit tonë të iPhone sepse, të paktën, mund ta përdorim përsëri sikur të ishte e re.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.