Alat apel tiasa langkung mahal kusabab kiripik

TSCM

Upami anjeun nuturkeun blog, anjeun parantos terang yén ti saprak pandemi dimimitian, alat téknologi parantos dijual sapertos donat. Kusabab kitu, Apple tetep di luhur, sedengkeun rébuan perusahaan sanés parantos ngalaman waktos anu parah. Teleworking diperyogikeun sanaos ayeuna mustahil dilakukeun pikeun mulang sacara pribadi. Sadaya ieu ngagaduhan konsekuensi sareng éta kiripik parantos langka sareng éta sababna ayeuna nyanghareupan pasokan alit sareng paménta ageung, harga bakal naék. Maka, harga alat-alatna bakal naék.

Alat Apple anu kawéntar tiasa janten langkung mahal taun payun, sareng chipmaker TSMC cenah ngarencanakeun naék harga panggedéna na langkung ti dasawarsa. Pindah ogé tiasa mangaruhan perusahaan sapertos Nvidia sareng Qualcomm. Sumber nyalahkeun kenaikan harga kana sababaraha faktor, kalebet biaya bahan anu langkung luhur sareng kakurangan chip anu teras, anu ngadorong sababaraha vendor alat pikeun mésér langkung seueur komponén tibatan anu leres-leres diperyogikeun.

Upami mimitina panginten ngan ukur andalannya Apple, iPhone, anu bakal kapangaruhan, sigana henteu. Éta bakal mangaruhan sadaya alat. Janten sahenteuna fSumber Asia. "Harga chip, sareng alat-alat éléktronik anu aranjeunna kawasa, badé naék dina 2022 sabab produsen chip kontrak pangageungna di dunya ngiringan saingan pikeun naékkeun tingkat produksi."

Tapi anu paling ageung masalahna nyaéta TSMC dikabarkan siapkeun paningkatan harga panggedéna langkung ti dasawarsa, henteu ngan ukur kanggo nutupan kenaikan biaya produksi, tapi ogéPikeun ngahindarkeun konsumén tina "dobel-booking" atanapi mesen langkung seueur chip ti anu aranjeunna peryogikeun. Pesenan dobel ayeuna parantos janten prakték umum sabab sababaraha komponén janten langkung sesah didaptarkeun.

Upami anjeun parantos kedah nyimpen sateuacanna, ayeuna dina jangka pondok, sakedik deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.