Apple nyewa desainer CPU ARM ngarah nalika langkung seueur rumor aya ngeunaan Macs nganggo chip ARM

Intel-Apple-chip-ARM Mangtaun-taun éta spekulasi dina chip ARM dijalankeun dina Macs. Kauntungan utama nyaéta pangurangan konsumsi listrik anu langkung milih otonomi batré naon waé sareng ningkatkeun suhu Mac naon. Dina waktos anu sami, masalah kerentanan konstan kana chip Intel sabagéan ageung micu Apple pikeun diajar Alternatip.

Sanaos henteu aya konfirmasi ti Apple, perusahaan parantos mutuskeun pikeun nyewa Mike filippo, janten anu utami Arsiték sistem basis ARM dina CPU. Ngiring damel lumangsung bulan kamari, tapi dinten ayeuna parantos dipikaterang ku média.

Filippo nganggo leuwih ti 10 taun nyetir pamutahiran CPU sareng chip ARM. Tina panangan na Cortex-A76, Cortex-A72, Cortex-A57 parantos muncul. Tapi dina waktos anu sami anjeunna lebet 7nm + chip sareng chip 5nm. Ahli ARM ieu sigana bakal nampi proyék anu ambisius dina subjek anu teu ngalaman, sapertos struktur Mac. Nanging, anjeunna damel pikeun Intel antara 2004 sareng 2009, sateuacan ngalangkungan ARM antawis taun 1996 sareng 2004. Maka, mangrupikeun salah sahiji jalma anu paling berpengalaman dina sadaya sistem.

Catalina; Ieu mangrupikeun salah sahiji buktos deui perkawis Macs kalayan prosesor ARM. Pikeun mersihan keraguan, Intel nyalira nyarios ka Axios éta Apple bakal transisi ka ARM dimimitian dina taun fiskal 202. Bisi wae, upami Apple parantos nyirian sababaraha hal dina sababaraha taun terakhir, éta kedah ati-ati sareng henteu bakal robih kana ARM dugi ka perobihanana parantos siap pisan. Dina waktos ayeuna anjeunna mengevaluasi pilihan énggal.

Seueur Mac urang parantos gaduh chip ARM, sanaos kadua. Chip T2 mangrupikeun conto ieu. Dina fase ieu, Apple hoyong kaseueuran peralatan urang gaduh chip ARM. Nyatana, konvergénsi sistem sapertos ios sareng macOS ogé tiasa disababkeun a konpérénsi konvergénsi. Émut yén iPhone sareng iPad parantos ngagaduhan chip ARM mangtaun-taun. Nanging, ngarobah sistem operasi sapertos prosesor macOS ka ARM sanés tugas anu gampang, utamina nalika aranjeunna bakal hirup babarengan sareng Mac lami nganggo chip Intel salami lami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.