Apple bosen produksina gumantung ka China sareng badé nyandak tindakan anu penting

Sababaraha taun ka pengker (abadi, kuring bakal nyarios ...) nalika pandémik coronavirus Covid-19 Di Cina, pabrik komponén sareng rakitan pikeun alat Apple ditutup sababaraha minggu. Hal ieu ngajadikeun jalma ti Cupertino ambek pisan, anu geus boga pikiran pikeun ngamimitian diversifying suppliers maranéhanana di luar Cina, tina halangan anu Donald Trump ieu punishing impor ti nagara éta.

Antukna, tos seueur pabrik-pabrik anu ngamimitian damel di Apple di luar nagara éta, tapi produksina sakedik dibandingkeun sareng volume alat-alat anu masih diproduksi di nagara Tembok Besar. Kalayan panutupanana anyar pabrik produksi Asia kusabab gelombang pandémik anyar di China, waktosna parantos sumping meta nyata.

Analis anu kawéntar Ming Chi Kuo dipedar dinten di rekening na Twitter yén Apple bakal urgently ngamimitian rencana aksi pikeun ngurangan saloba mungkin produksi alat-alat na di Cina jeung serius mimitian manufaktur aranjeunna di nagara sejen.

Sagalana dimimitian ku Trump

Ieu "diversifikasi" produksi geus mimiti nyandak bentuk sababaraha taun ka pengker, nalika presiden AS. Donald Trump mimiti nempatkeun halangan ka pausahaan nu ngimpor barang ti Cina. Éta tempat laleur mimiti ngapung di tukangeun ceuli Tim Cook….

Hal janten langkung serius nalika di ahir 2019 senang Coronavirus. Dina awal taun 2020, nalika ampir sakumna pangeusina hirup normal, sareng masker ngan ukur dianggo ku ahli bedah sareng sakedik deui, mimiti aya kurungan penduduk di China, sareng akibatna, pabrik ditutup sababaraha minggu. Laleur, éta parantos cojonera ...

Éta nalika sadaya alarm pareum di Cupertino, sareng diputuskeun pikeun ngamimitian milarian pabrik produksi anyar di luar Cina, pikeun «diversify resiko". Salila dua taun pandémik ieu, alat Apple parantos mimiti diproduksi di nagara-nagara sanés, tapi volume produksi panglegana asalna ti China.

gelombang anyar COVID-19 anu narajang Cina parantos janten jarami anu terakhir. sakumaha geus urang ngawartosan Pikeun sababaraha dinten ayeuna, sababaraha alat Apple parantos ngalaman karusakan saham sareng waktos pangiriman anu lami pisan, sabab kurungan ayeuna di nagara Asia, seueur pabrik produksi alat Apple. aranjeunna geus ditutup deui pikeun samentawis. Laleur geus jadi teu kaampeuh...

Janten kuring henteu reuwas ku kecap Kuo, ngajamin yén Apple parantos mutuskeun pikeun ngagancangkeun tungtung katergantungan produksi anu ayeuna gaduh sareng pabrik-pabrik anu aya di China. Naon anu kuring nyarios yén Foxconn tiasa nyetél hiji di nagara urang….


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.