Diajar sadayana anu aya hubunganana sareng laju refresh alat Apple anjeun

MacBook Pro 13 Anyar

Salah sahiji hal anu urang perhatoskeun nalika mésér alat nyaéta kapasitas panyimpen sareng lajuna nalika damel sareng sababaraha program dina waktos anu sami. Utamana dina Mac, éta mangrupikeun hal anu penting pisan. Memang bener jeung chip M1 anyar évolusi komputer ieu geus abysmal. Faktor séjén anu dikaitkeun pisan berkat Macs anyar ieu nyaéta kamampuan pikeun nyegerkeun layar komputer sareng kapasitas maksimal anu aranjeunna gaduh. Nu leuwih luhur laju leuwih hade? Tapi pikeun naon tingkat refreshment? Dupi éta mangpaat pikeun kuring?. Éta naon urang bakal coba ngajelaskeun dina artikel ieu.

Naon laju refresh layar?

Lamun urang ngobrol ngeunaan laju refresh, urang dasarna ngarujuk kana speed nu eusi dina layar diropéa. Sapertos sadayana anu tiasa diukur, urang gaduh waktos ieu urang nganalisa dina gambar per detik. Ku cara kieu, unit pangukuran anu digunakeun pikeun nangtukeun laju refresh panel nyaéta Hertz (Hz).

Kami parantos tiasa ngajawab salah sahiji patarosan anu kami naroskeun ka diri urang di awal tulisan ieu, sakedik di luhur garis ieu. Nu leuwih luhur laju refresh layar, nu gede fluidity gambar nu nembongan dina eta dipintonkeun. Dasarna kusabab dina waktos anu pas antara unggal gambar dina éta rohangan waktu, urang bakal boga apdet utama. Ayeuna, henteu sadayana emas anu glitters. Éta kedah diperhatoskeun yén aya sababaraha kalemahan anu aya hubunganana sareng anu ayeuna bakal urang bahas. Tapi sakumaha anu sering nyarios yén gambar patut sarébu kecap, di dieu kami ngantepkeun anjeun pidéo dimana panjelasan ieu ditampilkeun.

Ayeuna kalolobaan televisi, telepon, komputer, sareng alat layar, tAranjeunna tiasa dianggo kalayan laju refresh 60 Hz. Sanajan éta leres yen aya komputer dimana ongkos ieu ngahontal angka dizzying. Nya, urang ogé gaduh smartphone anu ngahontal angka dugi ka 144 Hz. Ieu mangrupikeun hal anu saé sabab ngahontal tingkat refresh anu langkung luhur, sakumaha anu parantos kami tingali, hartosna gambar anu langkung lancar sahingga henteu ngan ukur katingalina langkung saé tapi ogé ngirangan kacapean visual. Anu penting, di dunya dimana téknologi sareng tampilan beuki penting sareng ampir penting.

Sanaos sok disarioskeun yén tingkat refresh anu luhur ieu kalebet dina alat pikeun Gamers, éta kedah émut yén ceruk pasar parantos ngalegaan. sababaraha taun ka pengker sareng seueur telepon sareng Tablet anu parantos dilebetkeun. Kami ngagaduhan conto iPad Pro sareng iPhone 12 sareng 13, contona.

Kaunggulan jeung kalemahan laju refresh

Ieu éra tapi teu kabeh aya kaunggulan dina laju Anyarkeun luhur. Anjeun kedah meunteun sadayana sacara gembleng sareng ayeuna urang terang naon hartosna, hayu urang tingali naon anu kajantenan.

kaunggulan:

  • Fluidity sarta smoothness. Ieu jelas. Nu leuwih luhur laju refresh layar hiji alat, urang boga smoothness gede tur fluidity gambar. Ieu ogé hartosna yén transisi dina aplikasi parobihan, nalika urang ngagulung dina iPhone atanapi mindahkeun beurit gancang dina halaman wéb dina Mac, atanapi ngalih tina hiji aplikasi ka aplikasi anu sanés, bakal dilakukeun langkung lancar sahingga éta bakal langkung ramah. .
  • A laju Anyarkeun luhur hartina kirang eyestrain sarta ku kituna urang bisa hadé ngarasakeun pangalaman jeung layar.

kalemahan

  • The disadvantage utama ngabogaan laju Anyarkeun tinggi nyaeta undoubtedly a pengeluaran énergi anu leuwih luhur dina alat éta. Ieu ngandung harti yén urang gaduh kirang otonomi sahingga, dina kasus iPhones, éta ngan diasupkeun kana model Pro nu boga batré badag.
  • Henteu sadayana eusi sayogi kalayan laju refresh 120Hz. Ieu sapertos gaduh televisi anu tiasa maén eusi 8K. Ieu henteu kunanaon, tapi upami eusina henteu aya dina 8K, maka urang henteu paduli kana kapasitas televisi.
  • Langkung ageung layar sareng langkung luhur tingkat refresh, beuki mahal alat.

Kudu ati ieu. Laju refresh henteu sami sareng laju sampel.

Dina sababaraha bulan ayeuna, sababaraha pabrik anu parantos nampilkeun alat anu layarna ngaleuwihan panghalang 60 Hz tina penyegaran layar, ogé parantos ngarujuk kana laju sampel panel. Kami ngarujuk kana kasus sababaraha alat Samsung. Diémbarkeun yén layarna disegerkeun dina 120 Hz sareng gaduh laju sampel 240 Hz.

Laju sampel, ogé diukur dina Hertz, nujul kana sabaraha kali layar ngalacak input touch. Ku kituna, nu leuwih luhur nilai frékuénsi, nu handap latency touch atawa input lag, sarta leuwih gede sensasi fluidity jeung lightness tina gerakan. Tapi  Henteu aya hubunganana sareng saha anu urang nyarioskeun di dieu jeung ulah bingung. Logis, nu leuwih luhur duanana ongkos, nu hadé.

Laju refresh dina alat Apple

Macbook Pro M1

Sakali urang parantos janten "ahli" dina tingkat refresh layar alat sareng urang malah terang kumaha ngabédakeunana tina frékuénsi sampling, hayu urang tingali Apple. alat mana nu ngahontal ongkos nu leuwih luhur jeung kumaha pentingna.

iPhone 12 sareng 13

Duanana iPhone 12 sareng 13 gaduh layar kalayan laju refresh dugi ka Hz 120. Tapi awas, henteu sadayana model iPhone gaduh tingkat anu sami. Dina hal ieu, laju pangluhurna asalna di model pangluhurna. Kami bakal gaduh 120HZ dina modél Pro. Dasarna pikeun masalah batré sareng durasi panggunaan terminal. Upami aranjeunna nempatkeun layar kualitas éta dina mini iPhone, sigana dina satengah dinten urang kedah milarian colokan.

urang tiasa nyimpulkeun laju refresh iPhone sapertos kieu:

iTelepon 13 Pro sareng iPhone 13 Pro Max Aranjeunna nampilkeun Super Retina XDR panganyarna Apple sareng ProMotion, anu ngagaduhan tingkat refresh variabel tina 10Hz dugi ka 120Hz. iPhone 13 sareng iPhone 13 Mini nganggo 60Hz.

Hal anu sami pikeun modél iPhone 12

Komputer Mac

Kumaha éta tiasa kirang, upami iPhone gaduh ProMotion, Macs ogé. Tapi ulah nganggap yén sakabéh Macs. Ulah nganggap yén sabab komputer maranéhna kudu boga layar kalawan laju Anyarkeun luhur. Anjeun parantos terang yén langkung luhur tingkat sareng layar anu langkung ageung, langkung mahal. Kanyataanna Sababaraha modél gaduh tampilan 120 Hz anu aya hubunganana sareng aranjeunna.

Salah sahiji novelties hébat ti anyar Mac inci Naros 14 inci sareng 16 inci justru ieu. Pintonan mini-LED ngadukung dugi ka laju refresh 120 Hz berkat ProMotion. ProMotion anu kedah diaktipkeun ku parangkat lunak. Kituna anjeun geus intuit yén urang bisa rupa-rupa laju éta. Hal anu henteu énggal, sabab urang tiasa ngalakukeunana dina Mac anu sanés. Upami anjeun henteu terang kumaha, didieu anjeun gaduh tutorial ngeunaan kumaha anjeun tiasa ngarobih laju refresh dina MacBook Pro 16 inci. Urang tiasa angkat ti 60 dugi ka 47,95 Hz.

Tapi, frékuénsi 120 Hz ieu henteu dirojong ku sadaya aplikasi ayeuna. Kanyataanna, Safari, contona, teu acan diadaptasi. Sanajan kitu Nilik Téhnologi Safari, versi béta Safari, nuhun. Ieu persis dina versi panganyarna tina browser ieu, 135, dimana Apple parantos ngenalkeun dukungan pikeun ProMotion.

Mun anjeun wondering, abdi bakal ngabejaan Anjeun. No. Henteu aya iMac sareng ProMotion. Tapi bakal aya.

Apple Watch

Abdi moal janten anu bakal kaget anjeun, tapi sakumaha anu anjeun bayangkeun, Apple Watch eta teu boga layar ProMotion. Éta mangrupikeun tampilan Rétina anu saé, leres. Tapi teu pencét ongkos 120Hz. Ku teu sangka kuring ogé diperlukeun aranjeunna.

Anjeun parantos terang langkung seueur ngeunaan aspék ieu tina alat paporit anjeun. Ti Ayeuna kuring yakin anjeun langkung nengetan laju refresh mun anjeun balik meuli terminal anyar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)