Rahasia typeface énggal Apple, San Fransisco

Dina tulisan éksténsif ku Akinori machino, diterbitkeun dina Medium.commangrupa nganyahokeun Rahasia tipografi anyar dikembangkeun ku anu ti Cupertino: San Fransisco.

Jenis aksara anyar dianggo pikeun ngahijikeun penampilan sadaya platformSaatos ninggali Helvetica, font anu dianggo ku Apple salami mangtaun-taun, maksadna nyaéta pikeun ditandaan kalayan éstétis sareng ningkatkeun gampang maca dina sadaya layar alat, kumargi Helvetica henteu cocog pikeun layar leutik.

San Fransisco sanés hiji-hiji sumber

Di sisi anu sanésna, parantos kauninga yén San Fransisco sanés mangrupikeun hiji sumber, tapi sababaraha:

San Fransisco ngagaduhan seueur fitur panginten janten tiasa dibaca pisan. Nyatana pérsi pikeun Apple Watch sareng ios / Mac aranjeunna henteu sami. Vérsi SF dipaké dina ios / Mac jeung SF Compact dina Apple Watch. Bedana tiasa ditingali dina hurup buleud sapertos o atawa e (…) Salaku tambahan kana ieu, kulawarga dibagi kana dua sub-sumber anu disebut naskah y mamerkeun numana "ukuran optik" diperhatoskeun; hiji dipaké pikeun budak leutik, hiji deui pikeun budak gedé.

Screenshot 2015-09-22 jam 22.26.56

Kulawarga San Fransisco dibagi, dina gilirannana, kana dua jinis subtipe anu langkung khusus diadaptasi pikeun sababaraha jinis layar. "IDevices" nganggo standar San Francisco, sedengkeun Apple Watch, alat pangleutikna anu parantos diluncurkeun ku mérek, nganggo SF kompak, jinis tulisan anu tiasa dibaca dina layar leutik.

Jenis tulisan anu dinamis

Kulawarga San Fransisco

Sakumaha urang tiasa tingali dina tabel di luhur, masing-masing fon dibagi kana dua format anu béda, disebut «Téks» sareng «Tampilan». Dua format ieu digunakeun sacara calakan, ngamangpaatkeun salah sahiji ciri tina typeface anyar ieu, dinamisme. Naon pangaruh dinamis ieu nyaéta nalika font na langkung ageung ti 20 poin sacara otomatis ngalih kana Téks, sedengkeun dina ukuran font langkung alit tibatan 20 poin éta ngalih ka Tampilan. Kukituna, insinyur sareng désainer henteu kedah hariwang ngeunaan font mana anu tiasa dianggo iraha waé, jam bakal nyaluyukeun format kana unggal ukuran layar sacara otomatis.

Ringkesna, Helvetica, anu didamel taun 1957, panginten parantos lami teuing sapertos dunya digital, janten jinis tulisan anu dinamis nyaéta anu ditungtut dina ékosistem digital dimana hurup anu sami kedah ditingali sareng dibaca dina seueur layar anu bénten-bénten ukuran, ti layar 5K gedé tina iMac generasi saterusna ka layar leutik Apple Watch. Sareng sadaya ieu, kalayan tipografi anu sami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.