Adware anyar dina bentuk skrip tiasa ngaksés konci ranté tanpa idin

adware-genieo-malware mac-0

Akhir-akhir ieu adware Genieo masih seueur nyarioskeun, urang parantos ngawartosan anjeun sapertos sateuacan varian na éta nyababkeun file dirobah anu ngamungkinkeun aksés kana inpormasi pribadi tangtu ku ngarobih file sudoers sistem. Ieu parantos parantos ditambal ku Apple, tapi sanaos versi anyar parantos nyandak téhnik énggal pikeun ngakses keychain OS X tanpa campur tangan pangguna.

Zona kaamanan anu teu kakontrol anu tiasa dianggo ku program jahat séjén pikeun meunang data sénsitip disimpen dina konci ceuk.

adware-genieo-malware mac-1
Adware gumantung kana fitur OS X, anu sistemna otomatis nyimpen kecap akses supados pangguna henteu kedah teras-terasan nuliskeun kecap konci pikeun perobihan naon waé. Sakumaha parantos kauninga ku Malwarebytes, pamasang Genieo ngadorong pangguna pikeun ngoténtikasi ku kecap konci na sateuacan dipasang.

"Trik" na nyaéta engké, saatos ngalebetkeun kecap akses urang, éta dipasang aplikasi khusus anu nyungkeun aksés kana konci konci, nyaéta, kotak ieu sanés nyungkeun kecap akses tapi sacara otomatis sareng tanpa intervensi pamaké, simulate a mouse click on "Allow" dimana dituduhkeun yén installer hoyong nganggo inpormasi pribadi kami anu dikandung dina konci konci, sadaya ieu dilakukeun dina sababaraha detik janten hésé pikeun diwujudkeun khususna upami anjeun henteu merhatoskeun, bahkan anjeun bahkan henteu ningali jandéla. Seueur pangguna henteu sigana bakal perhatoskeun jandéla na, komo anu ngalakukeun éta gampang condong teu malire.

Sanés masalah kaamanan OS X tapi rada muslihat pikeun mensimulasikeun tindakan pangguna anu bakal dikirim ka sérver jauh sadaya inpormasi browsing urang, kecap akses komo detail bank upami urang disimpen, janten penting pisan pikeun terang naon anu kami unduh sareng program naon anu kami pasihan.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.