Kumaha cara ngagunakeun DNI éléktronik atanapi DNIe dina Mac

kumaha ngagunakeun dnie dina mac Ayeuna tilu taun ka pengker kuring ngabarukeun kartu idéntitas kuring. Kuring gaduh vérsi anu lami, anu kuring pikir kuring émut mangrupikeun dokumén ageung sareng latar biru sareng anu pangleutikna sigana rada «modéren» pikeun kuring, nalika kuring ningali chip DNI anu anyar panginten: «Sareng naon ieu ? ». Nya, éta chip tina DNIe sareng, sapertos anjeun terang, contona, ku "e" dina "e-mail", "e" biasana hartosna "éléktronik". Tapi kanggo naon éta? Kumaha anjeun nganggo DNIe dina Mac?

DNIe mangrupikeun dokumén anu tiasa dianggo pikeun ngalaksanakeun sababaraha hal Prosedur internét, salaku conto. Éta sapertos ngalakukeun transaksi perbankan online tapi, sacara logis, kalayan ukuran kaamanan anu langkung ageung. Dina dunya komputasi dimana ampir sadaya jelema nganggo Windows, ngajantenkeun damel di Mac panginten henteu gampang sapertos kitu, sabab éta kami mutuskeun nyerat panduan alit ieu. Salajengna kami bakal nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang pikeun nganggo DNIe dina Mac sareng henteu pati nyobian.

Sateuacan ngamimitian tutorial, anjeun kedah terang yén anjeun kedah peryogi ID ID éléktronik pikeun ngalengkepan sadaya prosés. Upami anjeun masih teu gaduh, di handap anjeun ngagaduhan pilihan modél harga kualitas pangsaéna supados anjeun tiasa nganggo ID éléktronik anjeun dina Mac anjeun. Upami anjeun parantos gaduh, urang bakal mimitian ku prosés step by step.

Dimana pikeun ngaunduh bijil pikeun DNIe

kumaha ngagunakeun dnie dina mac

Sateuacan ngalakukeun naon-naon pamasangan anyar (tanpa aya pembaruan, tangtosna), perlu mastikeun yén urang henteu ngagaduhan sésana tina pamasangan saméméhna mungkin. Upami urang yakin yén kami henteu kantos nganggona, urang tiasa langsung kana pamasangan driver anyar. Upami henteu, urang bakal ngaleupaskeun tilas ku ngalaksanakeun ieu:

  1. Urang muka Terminal. Éta dina folder Aplikasi / Utiliti, ti Launchpad di Dock atanapi milari ti Spotlight.
  2. simkuring nulis dsenableroot pikeun ngaktipkeun superuser.
  3. Éta bakal naros ka kami pikeun kecap akses pikeun pangguna kami. Kami ngenalkeunana.
  4. Éta ogé bakal naros ka kami pikeun kecap akses root. Kami ngenalkeun anu dipikahoyong, tapi éta patut janten salah sahiji anu urang tiasa émut bisi urang hoyong ngalakukeun hal sapertos kieu deui.
  5. Urang angkat ka / Perpustakaan sareng mupus folder Libpkcs11-dnie
  6. Urang muka terminal sareng lebetkeun ieu:
  7. sudo rm / var / db / resi / * dni *
  8. Ayeuna urang mareuman akun root ku paréntah dsenableroot –d
  9. Ayeuna urang parantos bersih sadayana urang kedah waé angkat Halaman ieu, unduh file-file sareng pasang na.

Kumaha cara ngagunakeun DNI éléktronik dina Mac

Kalayan file parantos dipasang, pamasangan saderhana klik dua kali dina file .pkg sareng nuturkeun pitunjukna (kalebet nempatkeun kecap akses pangguna kami), urang teraskeun ngonpigurasikeun sareng nganggo DNIe dina Mac. Urang bakal ngalakukeun éta ku nuturkeun léngkah ieu:

  1. Hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta, upami kami henteu dipasang, buka kana Halaman Mozilla, unduh sareng pasang browser wéb Firefox. Dina sajarahna, Safari henteu acan akur sareng seueur halaman wéb sareng ieu mangrupikeun hal anu ogé kajadian dina jenis sertipikat ieu henteu tiasa dianggo sareng browser standar OS X. Bisi naon waé, éta sok pantes aya browser wéb kadua, pikeun naon anu tiasa kajantenan, sareng kanggo kuring Firefox mangrupikeun pilihan anu pangsaéna kadua pikeun mac.
  2. Léngkah salajengna nyaéta masang sertipikat dina Firefox. Pikeun ngalakukeun ieu, urang muka Firefox, urang bakal Preferensi / Canggih / Sértipikat teras pencét dina Alat kaamanan. kumaha ngagunakeun dnie dina mac
  3. Kami klik Beban.
  4. Urang masihan modul nami (contona, modul DNIe PKCS 11).
  5. Kami sacara manual nunjukkeun jalur modul anu bakal kieu: Perpustakaan / Libpkcs11-dnie / lib / libpkcs11-dnie.so
  6. Kami pencét nampi.

kumaha ngagunakeun dnie dina mac

  1. Masang sertipikat root anu urang badé Preferensi / Canggih /Sértipikat/ Tingali sertipikat / Otoritas.
  2. Kami milih Impor. kumaha ngagunakeun dnie dina mac
  1. Kami napigasi kana jalur sertipikat anu bakal di / Perpustakaan / Libpkcs11-dnie. Dina kasus kuring, éta dina folder éta langsung. Upami éta henteu aya, urang milari dina folder Bagikeun dina jalur anu sami.
    kumaha ngagunakeun dnie dina mac
  2. Urang cirian tilu kotak.
  3. Akhirna, urang klik OKÉ.
    kumaha ngagunakeun dnie dina mac

Éta opsional, tapi disarankeun, Pareuman komputer supados henteu kaburu kana masalah anu teu disangka-sangka. Sakali boot deui, sadayana kedah jalan tanpa masalah. Éta ogé bakal pikaresepeun henteu nyambungkeun maca DNIe dugi ka Mac parantos dimimitian.

Para mariksa naha sagalana jalan leres, anjeun tiasa aksés halaman ieu disayogikeun ku Pulisi Nasional anu sami . Upami halaman henteu dimuat, aya anu parantos kami lakukeun atanapi aya anu lepat. Éta panginten henteu aya kartu dilebetkeun, contona. Hal anu pangsaéna dina kasus ieu nyaéta miceun sareng nempatkeun USB tina pamaca DNI éléktronik deui, parios yén aya kartu sareng balikan deui. Upami urang henteu mendakan kalepatan, panginten mangrupakeun ide anu saé pikeun ngamimitian ti mimiti, tapi waktos ieu sadaya léngkah diperyogikeun, kalebet nyabut édisi supir sareng bijil anu sateuacanna.

Inget yén sertipikat bakal ngan valid pikeun 30 poé. Saatos waktos éta, anjeun kedah ngaunduh sareng masang bijil deui.

Maca éléktronik DNI pikeun Mac

Sadayana anu dipedar di luhur moal ngabantosan urang upami urang henteu ngagaduhan maca ID éléktronik. Dina cara nu sami urang peryogi anu maca éksternal kanggo tiasa maca kartu SD dina iMac, urang ogé kedah mésér ID ID éléktronik.

Anu maca anu pantes dibeli? Nya éta patarosan juta dolar. Aya seueur pilihan sareng seueur di antawisna bakal ngalayanan kami kalayan sampurna, tapi kami ogé tiasa mendakan hal anu henteu pantes pikeun online. Anu biasana kuring lakukeun nalika kuring hoyong mésér naon waé ningali kana Amazon, anu pikeun kuring mangrupikeun toko online pangsaéna anu aya. Salaku tambahan, sanaos leres yén sababaraha koméntar tiasa dipésér atanapi curang, Amazon nyobian nyegah koméntar ieu tina muncul dina halaman wéb na, janten kaseueuran ulasan anu kami baca bakal leres.

CoolBox-reader-dnie

Pilihan anu saé, anu nyatana nomer 1 anu ngajual tina jinis maca ieu dina Amazon, nyaéta Woxter éléktronik DNI , tapi wow! Éta pikeun Windows sareng Linux. The CoolBox CRCOOCRE065 Éta ngagaduhan rating anu langkung saé sareng éta sayogi pikeun Mac. Tapi kudu ati-ati, pastikeun pastikeun éta aya pikeun Mac.

naon Naha anjeun parantos terang kumaha ngagunakeun DNI éléktronik dina Mac?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

46 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel cenahna

    Hatur nuhun pisan kana tutorialna, kapaké pisan sareng gampang dilakukeun

  2.   AmstradUser cenahna

    Saé pisan dilakukeun tutorial. Tapi ... Naha aya anu nganggo éléktronik DNI?, Lain kagagalan administrasi.

    1.    aemedia cenahna

      Kumaha anjeun tiasa nyarios yén anjeun henteu cicing di luar negeri 😉

  3.   malaikat cenahna

    Nuhun, kuring parantos nyobian masangana parantos lami sareng teu aya jalanna. Kuring kantos gaduh dina jandéla sareng kuring sono. Tangtosna éta manpaat pisan, sahenteuna pikeun kuring.

  4.   Sergio Martos Sanchez cenahna

    Hai, kuring gaduh masalah sareng terminal, kusabab éta henteu mikawanoh kecap akses root kuring, sigana kuring kedah gaduh na teu émutan…. Naha mungkin pikeun terangna?
    hatur nuhun

    1.    Edu cenahna

      Akar tés atanapi toor

  5.   Ricardo cenahna

    Halo ka kuring, installer nyaritakeun yén aya masalah sareng éta henteu ngan ukur dipasang

  6.   Ricardo cenahna

    Halo, kuring tiasa masang program, éta méré kuring kasalahan sareng pamasanganana henteu bérés. Aya ideu?

  7.   Javier cenahna

    Kuring parantos ningkatkeun ka macOS Sierra sareng nyobian masang file .pkg masihan kuring kasalahan. Sigana mah urang kedah ngantosan paket Sierra badé diénggalan?

  8.   raksasa cenahna

    Éta ogé kajantenan kuring. Kalayan Sierra, DNIe kuring parantos lirén damel

  9.   raksasa cenahna

    Ngagunakeun DNIe sareng Mac nyaéta panyiksaan. Hatur nuhun kana tutorial anu diterbitkeun dina Soydemac kuring parantos ngahontal éta: tapi kabagjaan kuring dina sumur sareng OS Sierra énggal. Penting pikeun damel kuring gaduh tandatangan digital, naha éta Sértipikat FNMT atanapi DNIe sareng duanana hal gagal kuring. Kuring tempo mésér Windows PC (komo nganggo Explorer, anu tétéla mangrupikeun hiji-hijina hal anu dipikaterang ku FNMT sareng DNIe). Saatos 25 taun ngan ukur nganggo Mac, kuring nganggap éta inuman anu goréng, sareng éta pasti bakal janten banyolan tina tank lauk sasama kuring. Naha aya anu tiasa ngarepkeun yén DNIe tiasa dianggo dina Mac anu diénggalan? (atanapi sertipikatna: sami: kuring ampir resep. Nalika éta casting éta langkung gancang)

    1.    mag cenahna

      Sareng henteu langkung gampang sareng langkung mirah pikeun masang Windows dina Mac anjeun sareng nganggona ngalangkungan boot camp atanapi ngadamel mesin virtual nganggo VMWare? Pokokna, kuring satuju sareng anjeun, nganggo DNIe dina Mac nyaéta panyiksaan, tapi kalepatanana aya dina gunana Administrasi. Kuring parantos ngahontal éta tiheula, tapi ayeuna kuring kedah nganggo deui sareng teu aya jalan. Kuring henteu terang naha éta kusabab kuring nganggo macOS béta, terang. Anu kuring teu aya masalah sateuacanna nyaéta ku sertipikat anu anjeun unduh ti FNMT sareng nganggo ngalangkungan Firefox, sanaos aranjeunna parantos maksa anjeun nganggo peramban éta tibatan Safari, anu sanésna sanés.

  10.   javierfc cenahna

    Mustahil sareng Sierra

  11.   celiamoar cenahna

    Éta moal ngantep kuring nambihan modul Perpustakaan / Libpkcs11-dnie / lib / libpkcs11-dnie.so

  12.   pedrazajaMalaikat cenahna

    Abdi henteu tiasa ngalakukeun éta sareng Sierra sareng kuring meryogikeunna. Naha aya anu tiasa masang éta?

  13.   Estíbaliz Ivars Miralles cenahna

    anjeun kedah ngalakukeun master pikeun masang pamaca, sareng teu aya cara pikeun kéngingkeunana

  14.   ceremé cenahna

    Mustahil ku Sierra ... teu aya jalan

    1.    Javier cenahna

      Direngsekeun! Dina raraga masang paket .pkj, anjeun kedah gaduh Firefox dipasang dina Mac, upami éta henteu dipasang, éta masihan kasalahan nalika masang .pkj. Sakali bungkusan na dipasang, léngkah-léngkah pikeun nuturkeun pikeun ngonpigurasikeun Firefox pikeun ngagunakeunana ku ID éléktronik bakal nembongan. Sigana ieu ngan hiji-hijina panyungsi anu tiasa dianggo sareng DNI dina Mac nyaéta Firefox

      1.    Susana cenahna

        Hai Javier:

        Naha anjeun tiasa nunjukkeun dimana léngkah-léngkah anu kedah dituturkeun nembongan nalika ngonpigurasi Firefox supados tiasa ngagunakeunana sareng DNIe?

        Kuring parantos ngaunduh Firefox sareng nalika masang file pkg éta masihan kuring kasalahan.

        Hatur nuhun pisan !!!
        Susana

  15.   Ramon Martinez de Velasco cenahna

    Halo: Sadayana dipasang sareng damel leres, tapi anjeun nyarios: «Émut yén sertipikat éta ngan bakal valid salami 30 dinten. Saatos waktos éta, anjeun kedah ngaunduh sareng masang bijil deui. Dimana hal éta pikeun diunduh sareng dipasang deui? Dupi anjeun masihan kuring tautan ka halaman sanés tautan unduhan langsung punten? Hatur nuhun sateuacana. Sambutan.

  16.   Ramon Martinez de Velasco cenahna

    @Pablo Aparicio: Naha anjeun tiasa ngajawab koméntar kuring, punten? Hatur nuhun sateuacana. Salam.

    1.    Yoshian cenahna

      Halo! Naha aya anu tiasa ngabantosan abdi? Kuring parantos nuturkeun sadaya léngkahna tapi nalika kuring nuliskeun halaman wéb jaminan sosial anjeun éta nyatakeun yén teu aya sertipikat dipasang ...

  17.   fabiola cenahna

    Kuring meunang kasalahan nalika nyobian ngamuat file modul?

    Hatur nuhun pisan kana sadaya padamelanana

  18.   David cenahna

    Wilujeng siang, tingali naha anjeun tiasa ngabantosan kuring, nalika kuring masang file libpkcs11-dnie.so, éta nyarios yén "Siaga, modul henteu tiasa ditambihan". Naha anjeun terang naon anu kedah dilakukeun?

    Hatur nuhun pisan.

  19.   Isabel cenahna

    Abdi gaduh masalah anu sami sareng David, pesen kasalahan anu sami nalika nyobian ngamuat modulna: "Siaga, modulna henteu tiasa ditambihan"

  20.   Yesul cenahna

    Héi anu di dinya!! Kuring pikir yén kasalahan anu PKG masihan nyaéta kusabab Firefox henteu dipasang, éta masihan kuring kasalahan anu sami! cobian !!!

  21.   Zurupato cenahna

    Kuring ngaunduh modul anu sateuacanna sareng ngantepkeun kuring ngauban deui, kuring ngabersihan pamasangan sareng ngamimitian deui prosésna, tapi kuring henteu tiasa maca DNIe.

    MacBook Pro sareng Sierra OS

  22.   Yesul cenahna

    Kuring henteu terang sabaraha kali kuring masang, ngahapus sareng masang deui, nuturkeun sadaya léngkahna. Dina OSX HIGH SIERRA, kuring ampir terang pisan !!!!…. tapi nalika kuring nyobian ngaksés agénsi pajak éta masihan kuring kasalahan 403 éta asa ... moal tiasa aksés ka Dnie…. tapi contona nalika firefox naros ka kuring kanggo aksés bijil, éta lebet tanpa masalah…. Paul !!!! naha anjeun ngagaduhan ideu naon anu tiasa kajantenan?

    aya anu terang dimana-mana dimana aranjeunna masangna (atos janten kuring di payun)

  23.   Jose cenahna

    Kuring parantos nuturkeun léngkah sareng éta henteu dianggo pikeun kuring, kuring masihan kasalahan nalika ngamuat modul. Jalan kaluarna nyaéta LOGIN sareng MODUL PKCS # 11 BARU. Léngkah-léngkahna pikeun nuturkeun: buka mozilla> karesep> privasi sareng kaamanan> alat kaamanan> pilih BARU PKCS @ 11 MODUL> pencét dina SESI Mimitian> éta bakal nyungkeun KTP> nampi. Maka anjeun kedah lengkep nutup mozilla> paréntah + Q sareng muka deui mozilla. Dina waktos éta éta parantos mikawanoh modul sareng ngamungkinkeun anjeun damel sareng DNIe.

    1.    Ramon cenahna

      pantun,

      Ngan ieu kajantenan kuring: éta ngawartosan yén éta moal tiasa ngamuat modul DNIE-PKCS # 11, teras kuring unduh (kuring ngahapus dina Firefox Preferensi) sareng muatkeun deui, tapi tombol Mimitian henteu aktip.

      Upami kuring milih anu maca ("Kartu Generic Smart ..." dina modul DNIE-PKCS # 11) dina spésifikasi éta nyatakeun "Henteu aya" janten kuring macét di dieu.

      Maca kuring ngagaduhan sambungan usb klasik tapi MacBook Pro kuring sareng OS Catalina gaduh stop kontak usb pangleutikna (colokan oval anu kuring henteu émut nami na) tapi éta mikawanoh anu maca (Ewent 1052), sabab dina «About my Mac / Usb »Éta aya sampurna.

      Hal anu sanésna: sertipikat anu kadaluarsa dina sabulan nyaéta "ac_raiz_dnie.crt"? Naha sertipikat ieu diunduh nalika anjeun masang "libpkcs11-dnie-1.3.1_OSX-10.10_10.11.dmg"? Janten, unggal waktos anjeun badé nganggo DNI-E saatos anjeun kedah ngabersihkeun Preferensi sareng masang deui sadayana?

      Kuring bakal ngahargaan pitulungna. Kuring henteu terang naha forum na masih hirup. Kuring ngantunkeun email abdi upami aya anu liwat sareng tiasa netelakeun mamang kuring.

      Hatur nuhun.

      Ramon T.
      ramontriba@gmail.com

  24.   Simon cenahna

    teu aya cara pikeun mendakan ieu:
    Kami napigasi kana jalur sertipikat anu bakal di / Library / Libpkcs11-dnie. Dina kasus kuring, éta dina folder éta langsung. Upami éta henteu aya, urang milari dina folder Bagikeun dina jalur anu sami.

  25.   Manuel Canteli Rodriguez cenahna

    éra tapi ... .. salah tungtungna, balik deui ka Windows pikeun anu peryogi pisan di jaman ayeuna urang sapertos ngagunakeun sertipikat DNI. Teu aya anu sadar yén aya pangguna anu sanés programer sareng kami langkung biasa kana program anu naroskeun kami pikeun ngeusian sababaraha bidang sareng éta tungtungna masang program anu dipikahoyong? JEUNG PASTI langkung gampang masang sadayana paket Adobe tibatan nyobian ngadamel ID éléktronik tiasa dianggo.
    Tungtungna anu kuring kedah lakukeun nyaéta nyungkeun putra abdi ngantep kuring nganggo PC na.

  26.   Mari cruz cenahna

    Hal anu sami kajadian ka kuring: Siaga Modul teu tiasa ditambih. Ngagunakeun artos dina .Mac katingali teu mungkin.

  27.   Aurelio cenahna

    Ti saprak masang Catalina…. Mustahil ngagunakeun DNIe.

  28.   Manuel cenahna

    Kuring ningkatkeun ka OS Catalina sareng kedah masang deui sadayana.
    Hatur nuhun pikeun tutorial na

  29.   Jesus G. cenahna

    Seueur perhatosan ieu: perkawis FIREFOX, sigana dugi ka ayeuna (Maret 2020), ngan vérsi FIREFOX 68 anu valid.
    Anu engké henteu valid, sabab henteu ngasupkeun pilihan kaamanan anu penting pikeun leres masang sértipikatna.

    Ieu dituduhkeun dina kaca FNMT, dina syarat sistem pikeun Mac.

  30.   seredek cenahna

    Abdi teu tiasa masang éta …….
    Kuring kéngingkeun dua kotak kanggo ngédit kapercayaan tibatan tilu ....
    Teu aya jalanna….
    Tulung

  31.   pamajikan cenahna

    Hatur nuhun, anjeun nyalametkeun kuring!

    1.    Oscar cenahna

      Héi, kuring ngalakukeun prosés ti mimiti, mupus sadaya tilas folder sakumaha anu dicarioskeun ku Pablo. Sadayana jalan sampurna sareng Catalina sareng maca D4Ie bitXNUMXu. Tanda tangan nyalira, ok. Tandatangan PDF sacara digital kalayan Adobe sareng DNIe, ok.
      Hatur nuhun pisan!!

  32.   Churraco @ cenahna

    Jalur Mozilla Firefox parantos luntur boh di dieu boh dina halaman salah pamaréntahan Spanyol

  33.   anonimo cenahna

    Éta henteu tiasa dianggo dina MacOS Big Sur.

  34.   Jose cenahna

    Alus.

    Kuring nyobian masangkeunana dina Mac sareng Mojave (aya dua vérsi dina halaman pulisi 1.5.0 sareng 1.5.1, abdi nyobian masang 1.5.1). Sigana dipasang tanpa kasalahan. Dina akhir pamasangan, éta muka tab Firefox kalayan petunjuk anu dituduhkeun dina "Kumaha cara ngagunakeun ID éléktronik dina Mac."

    Nanging, nalika kuring ngamuat modulna sareng milari jalanna di perpustakaan pikeun nuturkeun léngkahna, teu aya nanaon, teu aya folder "Libpkcs11-dnie". Janten kuring henteu tiasa ngalakukeun léngkah anu dicarioskeun ku Firefox.

    Naha ieu kajantenan ka batur, kumaha cara ngalereskeun?

    Patarosan anu sanés anu tiasa disada henteu masuk akal, naha perluna anu maca nyambung kana usb nalika prosés pamasangan sareng DNIe dilebetkeun kana pamaca? Ieu panginten aya hubunganana sareng hal di luhur.

    Kuring rada ngadesek pikeun ngalereskeun ieu nampilkeun dokumén sareng dukungan téknis pulisi henteu ngabantosan kuring….

    hatur nuhun

  35.   Alejandra cenahna

    Upami kuring ngagaduhan sertipikat FNMT, naha kuring ogé kedah mupus heula? Atanapi henteu perlu? Nya éta sateuacan kuring ngagaduhan NIE sareng kuring ngagaduhan sertipikat FNMT pikeun ngalakukeun prosedur tapi ayeuna kuring gaduh DNIe sareng kuring hoyong masang ieu…. jelas téknologi sanés hal kuring

  36.   Lorraine cenahna

    HALO. Kuring geus meuli trust reader nu nyarankeun dina artikel jeung kuring boga MAC HIGH SIERRA 10.13. tétéla teu didukung. sabab lamun kuring geus sagala kartu peta diundeur, teu ngadeteksi maca pikeun ngamimitian rintakan.
    Naon pamaca anu anjeun nyarankeun pikeun versi MAC ieu? hatur nuhun

  37.   Anna cenahna

    Éta moal ngantep kuring ngaunduh program, janten kuring henteu tiasa ngalakukeun nanaon. Napsirkeun yén éta téh virus atawa sarupa. Kuring geus diusahakeun eta ti Safari jeung ti Chrome. Mustahil.

  38.   Lola cenahna

    Kuring geus junun install sagalana, Kuring geus diverifikasi yén gawéna nuturkeun parentah pulisi tapi lamun kuring hayang make eta dina sagala kaca séjén méré kuring kasalahan. Sok naroskeun ka kuring kecap akses (Punten lebetkeun kecap konci pikeun token DNI éléktronik PKCS # 11.) Anu kuring ngartos nyaéta anu kuring pasang dina DNIe di kantor pulisi tapi henteu jalan. Aya nu terang naon masalahna?

bool (leres)