Naha anjeun kuciwa parantos masang macOS 12 béta? Janten anjeun tiasa balik deui ka macOS Big Sur

Sakedik langkung saminggu ka pengker, kamungkinan masang béta macOS Monterey atanapi macOS 12 dileupaskeun pikeun pamekar. Kami ngawartosan anjeun kumaha anjeun tiasa masang Béta ieu dina Mac anjeun tapi panginten saatos waktos, anjeun henteu resep kumaha jalanna, masalah atanapi ekspektasi anjeun acan kacumponan. Pikeun ieu kami ngagaduhan solusi anu sampurna nyaéta balik deui ka macOS Big Sur. Diajar kumaha ngalakukeunana.

MacOS 12 anyar nyayogikeun sababaraha fitur sareng paningkatan anyar, tapi sanés kabisat ageung dina hal antarbeungeut pangguna. Éta rada kontinyu pikeun naon kuring terangupami anjeun langkung resep balik deui sateuacan dinten pengembang béta, maka ieu kumaha anjeun tiasa turun tina macOS 12 béta kana macOS Big Sur.

Sateuacan anjeun ngalangkungan prosés balik atanapi sakumaha anu sering disebut, turunkeun tingkat, aya sababaraha hal anu anjeun kedah lakukeun. Mimiti, kami arepkeun anjeun parantos salinan cadangan sateuacan ningkatkeun ka béta. Ku cara éta anjeun tiasa malikeun tina cadangan saatos anjeun ngaleupaskeun macOS 12 béta tina Mac anjeun.

Hal kadua anu anjeun kedah terang nyaéta pikeun mulang ka macOS Big Sur anjeun kedah mupus macOS 12. Upami anjeun dipasang dina partisi, anjeun ngan saukur tiasa mupus partisi sareng Mac anjeun bakal boot kana macOS Big Sur. Tapi upami anjeun parantos masang macOS 12 béta anu seger dina drive utama Mac anjeun, maka anjeun kedah ngalakukeun sababaraha léngkah deui.

Hapus macOS 12 Monterey béta

Kami ngarékoméndasikeun anjeun gaduh Siap pamasang USB bootable pikeun macOS 11 Big Sur sateuacan mupus versi beta tina macOS 12. Émut yén cara ieu kanggo aranjeunna anu parantos masang macOS 12 beta anyar dina Mac na dina disk utama tanpa partisi.

  1. Pencét kana logo apel dina ménu menu tur pilih Balikan deui.
  2. Ayeuna tahan Paréntah + Urang Sunda dugi ka ménu na nembongan Utiliti.
  3. Pilih Utilitas kaamanan ngamimitian, tuliskeun kecap akses sareng aktipkeun  Ngidinan boot tina média luar.
  4. Ayeuna, balikan deui sareng balik kana menu Utilities di handap ieu Léngkah 2.
  5.  Dina Utiliti, pilih Utiliti Diskmalik Teruskeun sareng milih Disk Tina ngamimitian (sigana mah disebut Macintosh HD)
  6. Pencét ngahapus di luhur halaman sareng pilih pormat. Lebetkeun nami énggal pikeun drive Mac anjeun atanapi angkat nganggo Macintosh HD. Anggo Mac anu langkung énggal APFSsedengkeun sistem anu langkung lami dijalankeun HFS + (MacOS Journaled).
  7. Sakali deui, pencét tombol na ngahapus sareng ngantosan prosésna réngsé.

Pasang deui macOS Big Sur

Pikeun ngalakukeun pamasangan macOS Big Sur anu bersih, anjeun kedah nganggo USB drive boot anjeun damel.

  1. Colokkeun drive USB bootable, antosan sina boot, teras pencét dina logo apel dina palang ménu. Pastikeun anjeun nyambung kana internét.
  2. Pencét kana Pareuman.
  3. Upami anjeun nganggo Mac nganggo Apple Silicon, pencét sareng tahan tombol na ngahurungkeun dugi ka jandela Pilihan nembongan Tina ngamimitian. Dina Mac sareng Intel, pencét sareng tahan Konci Pilihan pas saatos hurungkeun.
  4. Dina ménu salajengna, pilih anu boot disk, anu mangrupakeun USB drive drive bootable.
  5. Pencét kana Teruskeun atanapi pencét éta Lebetkeun konci.

Pembaruan macOS Big Sur ayeuna bakal mimiti dipasang salaku pamutahiran standar. Ukur turutan pitunjukna, pilih basa, satuju kana istilah parangkat lunak, nyayogikeun detil iCloud, sareng seueur deui.

Sakumaha anjeun ningali Henteu sesah pisan dilakukeun, sanaos rada ngabeberah. Éta sababna kami salawasna nyarankeun yén pamasangan béta, khususna Mac, dilaksanakeun dina alat sékundér, sabab upami aya léngkah tina prosésna gagal, alat-alat anu janten luntur atanapi sapertos batu, bakal janten anu utami sanaos nyeri éta moal ngaraheutan teuing upami urang ngacapruk pokok anu urang damel unggal dinten.

Henteu aya anu nginstall betas sareng nurunkeun deui tapi anjeun kedah ngalaksanakeunana saatos maksimal: Ngalakukeun éta ngan lamun anjeun terang naon anu anjeun lakukeun. Entong usaha, kumpulkeun inpormasi, teras luncat kana kolam renang, sakumaha anu aranjeunna nyarios.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.