Apple hoyong AirPods dianggo pikeun ngitung tingkat pernapasan pangguna

AirPods

Apple ngagedékeun panilitianana ngeunaan panggunaan sistem portabel kalayan audio pikeun ningkatkeun kasihatan. Dina tulisan panilitian anu diterbitkeun dina halaman wéb Apple janji perkiraan tingkat pernapasan kalayan bantuan AirPods lengkep. Gagasan yén, sanaos sanés énggal, tiasa dianggo hususna pikeun atlit anu nganggo headphone ieu.

Tulisan judulna "Estimasi laju pernapasan tina audio napas anu diala ngalangkungan mikropon portabel". Di jerona, aranjeunna maénkeun ideu pikeun tiasa ngagunakeun metode anyar pikeun ngawas tingkat pernapasan. Luhureun sadaya, aya cariosan ngeunaan ngalakukeun éta salami usaha anu dilakukeun ku conto populasi anu séhat anu ngagunakeun AirPods. Data anu dicandak dikumpulkeun ngalangkungan audio anu kakumpul sareng dikaluarkeun ku headphone.

Apple ngaharepkeun nunjukkeun yén 'gampang sayogi, ditampi sacara éstétis, sareng alat anu kawilang lumayan sapertos AirPods tiasa dianggo kanggo ngira-ngira tingkat pernapasan sareng lagu kabugaran cardiorespiratory".

Sedengkeun sénsor sapertos térmistor, transduser napas, sareng sénsor akustik nyayogikeun perkiraan paling akurat pikeun pola pernapasan hiji jalma, aranjeunna ngaganggu sareng panginten teu betah dianggo sapopoé. Kontrasna, headphone portabel kawilang meujeuhna, diaksés, raoseun, sareng ditampi sacara éstétika.

Studi Apple fokus kana perkiraan tingkat pernapasan salami kagiatan fisik. Sanaos panaliti nunjukkeun yén téknik anu sami tiasa diterapkeun kana skénario anu aya hubunganana sareng sesak napas. Dyspnea dina usaha sering dianggo dina studi médis sareng tiasa janten "prediktor bebas independen anu kuat."

Apple nanyakeun pamilon tés pikeun ngarékam séri klip audio sateuacan, nalika sareng saatos sési latihan. Data dianalisis kalayan bantosan jaringan saraf pikeun nandaan tingkat pernapasan jalma. Sistem éta tiasa ngahontal métrik anu dianggap giat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.