Apple hoyong ngahapus kecap akses dina macOS berkat kecap akses

Apple damel nuju masa depan anu teu nganggo kecap konci kalayan fitur "passkey" iCloud Keychain énggal anu diumumkeun dina WWDC 2021. Dina sési pamekar WWDC disebat "Ngalangkungan kecap akses", Apple nyarioskeun fitur anyar anu disebut "kecap akses dina konci konci iCloud." Fungsi na sayogi pikeun diuji dina macOS Monterey, tapi éta henteu siap pikeun vérsi lengkep.

Fungsi anyar dina uji coba dina macOS Monterey, mastikeun yén fungsi anyar na "Sandi dina konci konci iCloud", Apple ngalir ka arah hareup tanpa kecap akses. Intina, tombol pass mangrupikeun pasangan konci swasta sareng umum dumasar kana standar WebAuthn. Dasarna fungsina salaku konci kaamanan pakakas, tapi disimpen aman dina iCloud Keychain.

Ieu ngandung harti yén pamaké aranjeunna moal kedah nyandak alat-alat hardware sareng aranjeunna: Mac sareng anu sanésna bakal meta salaku kecap akses. Langkung ti éta, kecap akses bakal nyingkronkeun di sababaraha alat, anu hartosna kecap éta tiasa dipulih deui sanajan pangguna kaleungitan sadaya alatna. Dibandingkeun sareng kecap akses tradisional, kecap akses ieu nawiskeun sababaraha manpaat kaamanan. Éta henteu katebak, henteu tiasa dianggo deui ngalangkungan jasa, sareng henteu rentan ka phishing atanapi ngalanggar data.

Pikeun pangguna, nawiskeun alternatif anu gampang sareng aman kana kecap akses. Nalika dikerjakeun, anu kedah dilakukeun ku pangguna nyaéta ngoténtikasi ku Face ID pikeun lebet. Dina iCloud Keychain aranjeunna bakal dianggo dimana waé anu didukung WebAuthn. Ayeuna, éta kalebet panyungsi sareng aplikasi dina platform Apple, tapi anu nyoko kana standar masih jauh ti anu diadopsi. Masih aya sababaraha taun kanggo dilaksanakeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.