Apple ngaleupaskeun pembaruan kaamanan pikeun Mac OS X

Apple-hole-security-web-0 Kamari, Apple ngaleupaskeun update kaamanan 2016-001 10.11.6 pikeun OS X El Capitan sareng update kaamanan 2016-005 10.11.5 pikeun OS X Yosemite. Pangguna OS X 10.9 Mavericks gaduh update khusus pikeun Safari anu ngabahas masalah ieu. Pembaruan kaamanan disarankeun pikeun sadaya pangguna Mac sareng ditujukeun pikeun ngajagi alat-alat tina bahaya bahaya atanapi karusakan anu aya hubunganana.

Pangguna Mac anu gaduh béwara pembaruan diaktipkeun di pusat béja ditampiling tambalan kaamanan ieu, pilihan anu kuring nyarankeun.

Dina hal ieu kerentanan katelah "Pegasus". Kerentanan nyandak kauntungan tina WebKit pikeun masang sajumlah malware. Sababaraha dinten ka pengker pembaruan pikeun IOS dileupaskeun dina hubungan masalah anu sami, khususna direngsekeun dina versi 9.3.5.

Aplikasi jahat ngamungkinkeun kontrol éksternal alat kami ku panyerang éksternal tanpa pangguna nyatet atanapi gaduh pangetahuan ngeunaan éta, bahkan nyamar aplikasi pihak katilu sapertos Gmail, Facebook, Skype, sareng anu sanésna. Ngan ku ngaklik tautan, urang tiasa ngamimitian ngendalikeun Mac urang éksternal, masalah kaamanan serius anu Apple henteu kedah lami pikeun direngsekeun.

Apple ngalaporkeun masalah sareng pesen ieu:

Sayogi pikeun: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5, sareng OS X El Capitan v10.11.6
Katerangan: Masalah korupsi mémori dibahas ngaliwatan paningkatan mémori anu ningkat.
kernel
CVE-2016-4656: Citizen Lab sareng Lookout
Henteu perlu disebatkeun, cacad ieu teu kedah dianggap enteng sareng sadaya pangguna OS X kedah langsung diropea.

Upami anjeun henteu terang apdetna, disarankeun pikeun ngajagaan alat-alat anjeun. Anjeun tiasa angkat ka App Store dimana anjeun bakal mendakan pembaruan anu saluyu dina bagian pembaruan. Saatos mariksa apdet, pesen sapertos kieu bakal muncul:

macOXSCapitan-2006-001-kaamanan-update

Hatur nuhun kana ieu, anu Parangkat lunak Apple dianggap salah sahiji anu paling aman di dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.