Apple teu tiasa mayar denda 13.000 juta sabab Irlandia badé narik éta

Irlandia pikeun banding banding Komisi Éropa mutuskeun ngalawan Apple

Sanaos kanyataan yén Komisi Éropa henteu lirén dina antepna pikeun denda perusahaan Cupertino kusabab dugaan ngajauhan pajeg di markasna di Irlandia, perusahaan éta sorangan Irlandia Sigana mah anjeunna parantos merayu denda 13.000 juta anu ditumpukeun ka Apple pikeun kiridit pajak cenah di nagara éta.

Kami henteu nyarios deui ngeunaan Apple narik kaputusan Komisi Éropa, tapi nagara éta sorangan anu ngungkabkeun yén aranjeunna henteu satuju sareng Apple kedah mayar denda éta. sabab Apple mutakhir dina sadaya pajak anu dipénta ku aranjeunna sorangan dina waktos éta. 

Pernyataan ieu dikedalkeun ku Menteri Keuangan Irlandia Michael Noonan nyalira, anu nyatakeun yén aranjeunna henteu ngagaduhan pilihan tapi pikeun ngajukeun banding ieu ku henteu satuju kana naon anu didikte ku Komisi Éropa.

Ayeuna, naha Irlandia nyandak posisi éta sareng henteu hoyong nampi 13.000 juta ti Apple dina pajak henteu wareg? Koncina nyaéta nyaéta mangtaun-taun éta Irlandia nyalira anu parantos ngalaksanakeun kabijakan pajeg khusus anu parantos ngamungkinkeun kantor pusatna multinasional téknologi utama sareng pangkuatna sareng sadayana anu kalebet ku ieu.

Urang kedah ngantosan kanggo terang naha duanana Irlandia sareng Apple tungtungna kabur. atanapi upami Komisi Éropa maksakeun nyalira ngeunaan poko anu mana waé fana henteu pati ngartos. Anu jelas nyaéta jarang pisan nagara janten jalma anu nolak denda perusahaan sapertos Apple anu aya hubunganana sareng ngajauhan pajak. Naha éta henteu aneh pikeun anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.