Apple Watch tiasa ngadeteksi épék jangka panjang COVID-19

oksigén

Pikeun pangguna tina Apple Watch Aranjeunna ngora sareng séhat, aranjeunna henteu sadar yén aranjeunna nganggo alat dina pigeulangna anu dina waktos anu ditangtoskeun tiasa ngahemat kahirupan aranjeunna, atanapi ngabantosan aranjeunna nyegah panyakit anu tanpa jam pintarna aranjeunna moal mendakan anu parah.

Sababaraha studi médis nalungtik naha anggoan sapertos Apple Watch tiasa ngabantosan sareng ngarawat épék jangka panjang anu viruscorona. Sagala bantosan anu saé, henteu paduli sakedikna.

Ti saprak mimiti pandemi COVID-19, sababaraha studi médis parantos ditangtoskeun pikeun netepkeun naha anggoan sapertos Apple Watch tiasa mendakan tanda sareng gejala COVID-19 mimiti. Anyar artikel diterbitkeun dinten ieu dina majalah Jama Network Buka Éta nyorot yén anggoan sapertos Apple Watch sareng Fitbit ogé tiasa nyayogikeun data ngeunaan épék jangka panjang COVID-19.

Data anu anyar asalna tina sidang Digital Engagement and Tracking for Early Control and Treatment (DETECT) anu dipimpin ku para ilmuwan di Scripps Research Translational Institute di California. Panilitian ieu dilakukeun ti 25 Maret 2020 dugi ka 24 Januari 2021 sareng kalebet langkung ti jalma 37.000 ngagem Fitbits, Apple Watches sareng pakean anu sanés. Panilitian didukung ku aplikasi panilitian MyDataHelps.

Parobihan data anu teu tiasa dianggo atos kabuktosan saatos katépaan

Dina Oktober aranjeunna nyebarkeun yén gabungan data ti Apple Watch sareng Fitbit kalayan gejala anu dilaporkeun nyababkeun deteksi langkung akurat tina COVID-19 kasus, dibandingkeun ngan ukur kasus anu dilaporkeun tanpa gaduh pakean.

Ayeuna, panaliti ngagali data kalayan fokus kana Épék jangka panjang ngeunaan COVID-19. Mimitina, panaliti parantos difokuskeun kana data anu disayogikeun ku pakean. Parobihan anu langkung ageung dina tingkat denyut jantung istirahat parantos dideteksi pikeun jalma anu ngagaduhan Covid dibandingkeun sareng inféksi viral anu sanés. Parobihan anu jelas ogé parantos kauninga dina léngkah-léngkah anu dilakukeun per dinten sareng bobo.

Sababaraha studi ieu masih lumangsung, pikeun nyobaan ngawangun hubungan anu langkung langsung antara data anu ditawarkeun ku wearables jalma anu katépaan ku coronavirus bagja.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.