Apple Watch bakal tiasa ngalacak panyawat Parkinson berkat Apple API énggal

Éléktrokardiogram Apple Watch Kardia Band

Tren Apple Watch janten, henteu ngan ukur pendamping ideal anjeun nalika anjeun latihan olahraga, tapi ogé puskesmas dina pigeulang anjeun. Dupi parantos sababaraha nu kasus di mana Apple Watch parantos ngumumkeun ka anu bogana yén anjeunna ngagaduhan masalah jantung, anu terakhir ngagaduhan waktos réaksi anu cekap pikeun tiasa indit ka puskesmas sareng naroskeun ka dokter pikeun hasil anu ditawarkeun ku jam tangan Apple pinter.

Nanging, Apple tetep damel pikeun tiasa ngahontal alat anu langkung kuat sareng dina langkung seueur tingkat tibatan diagnosa masalah jantung. A Application Programming Interface (API) anu anyar anu museur kana Gerakan Gerakan nembé diluncurkeun. Sareng anjeun hoyong nyobian tiasa ngalacak panyakit Parkinson.

iphone researchkit

API anyar ieu hoyong ngalacak sadidinten dumasar kana dua gerakan Parkinson anu ciri. Salah sahijina nyaéta gerakan henteu terkendali -diskinesia- sedengkeun masing-masing istirahat. Sareng anu sanésna nyaéta ngageter atanapi oyag. Kalayan API anyar ieu, aplikasi bakal tiasa ngawaskeun gangguan ieu sadidinten sahingga tiasa mendakan tanda panyakit fatal sateuacan némbongan nyalira.

Kitu ogé, Apple sareng élmuwan nuluykeun pikeun ngerjakeun langkung seueur solusi dina pigeulang urang. Terlebih deui, dina paralel aranjeunna ogé parantos damel tiasa ngalacak sareng ngawaskeun - sadayana hatur nuhun ResearchKit- masalah sapertos autisme, melanoma, sareng epilepsi.

Tapi balik deui ka Parkinson, kalayan solusi berbasis Apple Watch ieu, dokter bakal tiasa gaduh pandangan anu langkung lengkep tibatan nalika pasién angkat ka klinik pikeun tés anu aya hubunganana. Ku cara kieu aranjeunna bakal tiasa nuturkeun épolusi sapopoé pasién ku ngalungkeun inpormasi kana sistem sareng diajar naha éta parantos ningkat atanapi parah.

Ok ayeuna éta masih ngantosan dokter sareng pamekar ngamimitian damel dina alat khusus anu tiasa nguntungkeun tina API anyar ieu. Janten dina sababaraha bulan ka payun urang tiasa ngagaduhan aplikasi kaséhatan anu anyar dina hal ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.