Arsitéktur RISC-V tiasa ngagentos ARM ka payun

seuri-v

Anu dimaksad di Apple nyaéta mayar sakedik tanpa kaleungitan kualitas prosesor sareng kakuatanana, janten dina hal ieu perusahaan terus-terusan milarian alternatif pikeun arsitéktur prosesorna atanapi pikeun ngalengkepan éta. Dina hal ieu éta RISC-V, pilihan anu ngamungkinkeun anjeun parantos sacara praktis manpaat anu sami ditawarkeun ku kiripik ayeuna tapi nurunkeun biaya alatan teu mayar lisénsi.

Dewan chip RISC-V

Dina hal ieu mangrupikeun arsitektur anu mahal kalayan anu ayeuna dianggo dina Mac, iPhone sareng iPad. RISC-V ti ARM's NEON microarchitecture pasti bakal janten kauntungan pikeun perusahaan kumargi teu sapertos ARM, éta Sumber Terbuka. Nyaan ku parobihan Intel ayeuna nuju ARM urang tiasa nyarios yén éta moal janten waktos anu pangsaéna pikeun nerapkeun parobihan kiripik na, tapi aranjeunna tiasa ngalengkepan anu ayeuna ku ngabantosan prosésna sareng engkéna tiasa lebet kana alat perusahaan kalayan kuat.

Sadayana gancang pisan gerak kumargi téknologi prihatin sareng dina hal ieu kami moal tiasa nyarios yén di hareup prosesor sareng arsitéktur ieu bakal dugi kana alat-alat Apple, sanaos leres yén kami henteu ngarepkeun M1 pikeun ngalakukeun éta ka iPad Pro. atanapi M1 nyalira kana kaseueuran Mac anu urang gaduh dina katalog produk. Kanggo ayeuna naon anu dilakukeun ku Apple nyaéta milarian alternatif pikeun sagala jinis sareng pikeun sadaya komponénna, dina hal ieu prosesor henteu dibebaskeun tina aranjeunna sareng RISC-V aya di handapeun pandangan insinyur perusahaan dina waktos ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.