Ati-ati nalika nganggo MacUpdate aya keluhan adware

adware-osx

OS X mangrupikeun sistem operasi anu paling aman anu urang tiasa mendakan ayeuna, sanaos sakedik sakedik sareng kusabab panggunaan sareng ékspansi anu langkung ageung, éta museurkeun panon anu hoyong nyerang sistem operasi. Sanaos leres yén proporsi serangan atanapi serangan anu diusahakeun antara OS X sareng Windows, anu terakhir mangrupikeun bagian anu paling parah, aya seueur kasus dina OS X sareng pastina kuota ieu terus ningkat.

Dina proporsi, kedah dicatet yén malware anu aya dina OS X sigana ngan 0,046% tina anu aya dina PC salami taun anu sami ieu, tapi sanés alesan éta kami badé ngalalaworakeun kaamanan sareng unggal-unggal urang kedah langkung merhatoskeun kana program atanapi aplikasi anu kami unduh tina internét sareng anu jelas sanés ti pangembang resmi atanapi toko Apple éta nyalira.

mac-el-capitan

Ieu kasus MacUpdate, anu pikeun anu henteu terang éta, urang bakal gancang nyarios yén éta mangrupikeun tempat anu mempermudah pangguna pikeun milarian parangkat lunak pikeun Mac kami, boh gratis atanapi dina versi trial. MacUpdate ngan ukur bertindak salaku tautan antara parangkat lunak ieu sareng pangguna Mac sareng sigana di waktos ieu kasus adware dipendakan kalayan unduhan aplikasi Skype.

Nalika aranjeunna mairan Engadget, pangguna anu kauninga dina sertipikat aplikasi idin pikeun masang asistén milarian "anéh" dina panyungsi anjeun, sareng pembantuna ieu sering mawa adware.

Dina kasus ieu sareng dina kasus-kasus sanés anu urang kedah masang perangkat lunak, pangguna biasana ngaklik nampi - nampi - nampi ... Sareng ieu dimana kami kajiret ku adware InstallCore rahasia ieu. Éta mangrupikeun hal anu anéh kumargi MacUpdate henteu ngagaduhan tempat dina sajarah anu panjang, tapi ayeuna bakal janten waktos pikeun ati-ati upami anjeun pangguna tina situs ieu. Langkung saé langsung nganggo halaman wéb resmi pamekar pikeun nyingkahan masalah sareng écés ngajauhan unduhan "dina net" pikeun nyingkahan janten bagian tina kanaékan serangan OS X ieu.

Klarifikasi yén écés henteu sadaya eusi MacUpdate anu kami yakin kapangaruhan jauh, kami ngan ukur ngabagi berita ngeunaan hiji pangguna tina rébuan halaman wéb parangkat lunak ieu kedah aya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.