Browser gagah ayeuna nyegah halaman "ngabahayakeun" Google AMP

wani

Kuring biasana ngagunakeun Safari pikeun ngotektak tur dianggo dina iMac abdi. Tapi sanés hartosna éta hiji-hijina browser anu anjeun pasang. Abdi sering ngalih ka Firefox, Opera, sareng Brave nalika peryogi fitur khusus anu henteu ditawarkeun browser Apple.

wani Ieu salah sahijina. Éta aman, gancang, éta gaduh mesin pencari sorangan anu mandiri tina Google, sareng ayeuna parantos nambihan fitur privasi énggal: éta ngablokir halaman AMP Google. Bravo pikeun Wani…

Browser halaman wéb Brave nembé ngalebetkeun pungsi énggal anu teu malire halaman wéb anu diprogram sareng sistem Google AMPs sareng otomatis alihan pangguna ka halaman wéb asli ngalangkungan server raksasa Mountain View.

AMP, atanapi Accelerated Dynamic Pages, mangrupikeun subset non-standar tina HTML Google anu ngajantenkeun eusi halaman janten sapertos asalna tina situs wéb penerbit asli, padahal éta dimuat tina halaman wéb penerbit asli. Server Google.

Google nyatakeun yén sistem ieu ningkatkeun kinerja halaman wéb sareng nyederhanakeun pangalaman browsing, tapi kanyataanana naon anu dilakukeun nyaéta ngagampangkeun ngawaskeun Napigasi ku Google, sareng éta ngabahayakeun pikeun privasi, sabab éta nyayogikeun inpormasi langkung seueur ngeunaan halaman mana anu didatangan ku pangguna saprak éta di-host dina server na.

Wani parantos damel, sareng peran énggalna De-AMP Tujuanana pikeun nyegah urang dugi ka server Google sacara teu kahaja. Sabisana, Wani bakal nyerat ulang tautan sareng URL pikeun nyegah pangguna ngadatangan halaman AMP anu di-host ku Google. Sarta dina kasus dimana éta teu mungkin, browser bakal lalajo salaku kaca nu fetched sarta alihan pamaké jauh ti kaca AMP malah saméméh kaca pinuh beban, nyegah AMP / kode Google tina loading na executing. .

Google ayeuna nuju ngembangkeun panerusna AMP, dumasar kana usulan Exchange sareng WebBundle anu ditandatanganan, anu sateuacana dikritik ku Brave ngeunaan kontrol pangguna, kinerja, sareng dasar privasi. Pikeun ayeuna mah, kalawan wani urang jalankeun sistem AMP Google.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.