Cageur partisi HFS dina OSX

PABAGIAN HFS

Seueur urang mangrupikeun pangguna anu dina sababaraha waktos parantos nganggo alat Disk Utility pikeun ngatur partisi anu aya dina hard drive urang. Dina sistem OSX dimungkinkeun, ku cara anu saderhana pisan, pikeun nyiptakeun sareng mupus partisi sacara dinamis.

Ayeuna, urang teras-terasan ngagaduhan résiko yén upami urang maén sareng nyiptakeun partisi, dina waktos anu ditangtoskeun urang tiasa mupus salah sahiji anu ngandung data sareng kami kabingung dina teu mungkin pikeun tiasa ngala deui, dina kasus-kasus éta kami bakal nyarios yén kami parantos ngahapus tabel partisi HFS

HFS, mangrupikeun inisial anu ngagambarkeun "Hierarchical File System", anu sateuacanna anu dianggo ku komputer Apple ayeuna, Ditambah HFS. Nalika datang ka pulih partisi HFS yén urang parantos dihapus ku salah atanapi parantos dikorupsi, urang kedah ngawangun deui méja partisi pikeun tiasa ngantunkeun sapertos anu tiheula. Intina nyaéta, éta tiasa dilakukeun gancang upami anjeun parantos nyalin nilai tina partisi anu béda, Upami teu kitu, hal-hal janten rumit.

Dina raraga ngahancutan partisi tanpa data-na, urang tiasa ngamangpaatkeun aplikasi sapertos anu ayeuna urang nampilkeun, anu aya dina sistem Apple, Utiliti disk sareng anu sanés TestDisk.

Utiliti disk

Pikeun ngahankeun partisi anu dihapus sareng sistem OSX éta nyalira, anjeun kedah nuturkeun léngkah ieu:

  • Kami nutup sadaya file sareng aplikasi anu nganggo disk, sabab penting pisan yén éta henteu tiasa diaksés salami pamulihan.
  • Ayeuna urang baralik ka Launchpad teras lebetkeun folder LAIN, Pikeun tiasa pencét dina Disk Utility. Dina jandéla anu némbongan, urang milih di kénca disk anu hoyong dianggo ku kami sareng pencét dina tab luhur "Pitulung mimiti". Ayeuna, di handapeun layar, anjeun kedah pencét dina Verifikasi sareng ngalereskeun idin disk.

BANTUAN Kahiji

TestDisk

Upami urang hoyong nganggo aplikasi éksternal ka OSX, léngkah-léngkah pikeun nuturkeun ieu di handap:

  • Kami ngaunduh sareng masang TestDisk ti kaca CGSecurity. Ieu mangrupikeun koropak sareng aplikasi pamulihan partisi anu dihapus.

TESTDISK

  • Ayeuna pikeun ngajalankeun TestDisk, urang kedah muka file anu parantos kami unduh. Nalika anjeun ngali dua kali, éta unzip sareng nyiptakeun folder anu disebat, dina waktos ngadamel tulisan ieu, "Testdisk-6.14". Kami muka folder sareng milarian file anu disebat "testdisk" sareng ikon Terminal. Ngadamel, anjeun dua kali klik dinya sareng urang nampi.
  • Jandéla Terminal dibuka dimana kami disajikeun ku sababaraha pilihan urang tiasa milih obah nganggo panah keyboard. Pilih anu anjeun anggap pantes, nyaéta, upami anjeun badé ngadamel log, tambahkeun kana anu aya atanapi henteu nyatet tindakan anjeun dina log, teras pencét "enter" kanggo neraskeun.

TESTDISK SCREEN

  • Pilih disk anu ngandung partisi HFS anu anjeun hoyong pulih, teras pencét tombol "enter" kanggo neraskeun. Layar salajengna bakal naroskeun ka anjeun pikeun jinis tabel partisi. Biasana TestDisk tiasa ngadeteksi sacara standar, tapi anjeun kedah mastikeun pilihan anjeun ku mencét "enter" kanggo neraskeun.
  • Pilih pilihan "Nganalisis" dina layar salajengna, teras pencét tombol "enter". Pilihan "Milarian Gancang" kedahna parantos dipilih dina bagian salajengna. Pencét "enter" kanggo neraskeun. Ayeuna TestDisk bakal milarian hard drive anjeun pikeun partisi anu leungit.
  • Pilih partisi anu leungit teras pencét "p" pikeun ningali eusina pikeun mastikeun yén éta partisi anu leres. Pencét "q" pikeun kaluar tina bagian ningali file, teras pilih deui partisi anu leungit teras pencét "enter".
  • Pilih pilihan "Tulis" teras pencét "enter" pikeun nyerat deui tabel partisi anjeun sareng ngahankeun partisi HFS anjeun. Pareuman hurungkeun deui komputer saatos TestDisk parantos réngsé pikeun leres masang partisi sareng ngaksés data anjeun anu tos pulih.

Sakumaha parantos anjeun tingali, kadua pilihan éta saderhana pisan dilakukeun, sahingga mastikeun yén anjeun bakal tiasa ngala deui partisi anu anjeun parantos salah dihapus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Javi cenahna

    Hai, abdi peryogi bantosan.
    Ternyata kuring ngahapus partisi, hoyong gabung deui ka anu sanés sareng kuring ningali yén kuring henteu sanggup. Kuring parantos ngalakukeun naon anu anjeun carioskeun di luhur sareng nalika kuring masihan nyerat kuring nampi pesen anu masihan kuring yuyu, éta nyatakeun: «Partisi: Tulis kasalahan», sareng ti dinya éta henteu kajantenan. Naha mungkin anjeun ngagaduhan partisi anu rusak atanapi anu teu mungkin pikeun ngangkeunana? Kuring parantos nuturkeun léngkahna sababaraha kali sareng kuring sok nampi pesen anu sami.
    Nuhun sateuacana sareng salam

    1.    Luiso cenahna

      Javi lanceuk, anjeun tiasa méréskeun masalah anjeun, hal anu sami kajadian ka kuring 🙁

      1.    ostortug cenahna

        Kuring ngawangun disk lengkep sareng ngan masang windows tanpa partisi, saatos abdi bosen sareng hoyong uih deui ka mac os x, léngkah-léngkah anu kedah dituturkeun nyaéta kieu
        -Tart mac sareng lebetkeun nganggo cmd sareng r
        -hubungan kana Internét
        -di alat mac os x pilih utiliti disk
        -urang mupus data tina disk
        -seuri kami bakal ngalereskeun disk
        -Urang balik ka utilitas mac os x sareng pilih pikeun masang deui mac os x
        sareng siap

        Wasalam

  2.   Luiso cenahna

    éta ogé kajantenan kuring: /

  3.   dwmaquero cenahna

    Masalahna nyaéta ngawartosan kuring yén penyuluhan HFS teu acan dilaksanakeun dina program

  4.   Gambar placeholder Gustavo Palena cenahna

    Hal anu sami anu kajantenan kuring, disk abdi diformat dina mac, kuring nganggo kana pc nganggo mac drive, hiji dinten kuring nempatkeun kana disk atanapi di dinya kuring henteu tiasa muka deui, windows nyarios ka kuring yén éta henteu diformat, Kuring diuji kalayan testdisk sareng éta nunjukkeun kuring partisi anu leungit, tapi kusabab pilihan na henteu diterapkeun dina windows, kuring kedah ngajalankeun program dina mac, sareng di dinya upami kuring tiasa ngémutan deui ... !!!