Manajer tugasna?

Monitor Kegiatan OS X

Salah sahiji alat anu biasana dianggo ku pangguna Mac nyaéta Monitor Kegiatan OS X. Seueur pangguna anu sumping kana OS X asalna tina Windows sareng alat ieu anu tiasa urang ngabandingkeun sareng "Task Manager" anu dikenal sareng dianggo sacara luas anu diintegrasikeun kana sistem operasi Windows. Leres, éta ngeunaan tiasa ningali panggunaan mesin kami dina hal pakakas internal: perséntase panggunaan CPU, Memori, Énergi, Disk sareng Jaringan.

Nalika urang nyarioskeun ngeunaan Monitor Kegiatan dina OS X urang nyarioskeun ngeunaan pangendali pikeun prosés kami dina Mac sareng ieu pastina pikaresepeun pisan pikeun sababaraha pangguna. Pondokna, sareng pikeun urang sadayana anu parantos nganggo Windows mangtaun-taun, éta naon bakal sumping janten Tugas Manajer éta diluncurkeun nalika urang ngalaksanakeun kombinasi "Ctrl + Alt + Del", tapi dina Mac OS X disebat kagiatan Monitor sareng gampang diluncurkeun kumargi éta ngagaduhan aplikasi nyalira dina Launchpad urang, anu ngamungkinkeun urang ngaluncurkeun ti Launchpad sorangan, tina Spotlight atanapi bahkan ti Finder dina folder Applications. Urang bakal ningali langkung seueur rinci ngeunaan Monitor Kegiatan ieu sareng trik leutik anu disumputkeun na.

Kumaha carana muka Monitor Kegiatan

Ikon monitor kagiatan

Nya, upami anjeun dugi ka jauh ieu kusabab anjeun ngan ukur hoyong terang sadaya data konsumsi Mac anyar anjeun. Kuring parantos nyebatkeun di awal yén urang gaduh pilihan anu béda pikeun muka Monitor Kegiatan ieu tapi hal anu paling saé upami urang bade anggo pisan sareng lakukeun aksés anu langkung gampang, anu kami sarankeun anjeun nyaéta ngajaga Monitor Kegiatan anjeun dina tempat anu tiasa diaksés pikeun ningali data sareng prosésna iraha waé. Ieu saderhana pisan dilakukeun sareng anjeun ngan ukur kedah aksés ti anjeun Launchpad> folder batur> Monitor Kegiatan teras sered aplikasi ka darmaga.

Anjeun tiasa ogé ngakses monitor kagiatan nganggo Spotlight atanapi dina folder Applications> Utilities. Salah sahiji tina tilu padika dianggo pikeun anjeun.

Ku cara kieu Monitor Kegiatan bakal dilabuhkeun dina Dock sareng anjeun henteu kedah aksés deui tina Launchpad, Spotlight atanapi Finder, éta langsung langsung hiji klik sareng urang bakal ngagaduhan aksés anu langkung gancang sareng gampang nalika urang linggih di payun Mac. ngamungkinkeun urang pikeun ngaksés "pilihan anu paling disumputkeun" tina Monitor Kegiatan ieu anu bakal urang tingali dina bagian salajengna.

Inpormasi manajer tugas dina Mac

Ieu henteu diragukeun alesan pikeun tulisan ieu. Kami bakal ningali unggal-unggal detail anu ditawarkeun ku Monitor Kegiatan pikeun kami pikeun ieu kami bakal ngahargaan urutan tab anu aya dina alat OS X anu mangpaat ieu. Kami ogé ngagaduhan tombol kalayan "ABDI" anu nawiskeun kami inpormasi ngeunaan prosésna gancang sareng gir cincin (jinis pangaturan) dina bagian luhur anu nawiskeun kami pilihan tina: sampling prosés, ngajalankeun spindump, ngajalankeun sistem diagnostik sareng anu sanésna.

Bagéan tina pilihan disumputkeun ieu anu urang carioskeun dina awal tulisan nyaéta pilihan pikeun ngantepkeun ikon dok diteken, urang tiasa ngarobih tampilan na sareng nambihan jandela dina menu aplikasi dimana grafik panggunaan bakal muncul. Pikeun ngarobih ikon aplikasi sareng ningali prosésna langsung anu urang kedah tahan ikon dok> Ikon dok sareng pilih naon anu urang hoyong pantau dina sami.

CPU

Monitor kagiatan CPU

Ieu sasarengan sareng Memoria nyaéta bagian anu paling sering dianggo ku kuring sareng anu ditingalikeun ku kami nyaéta perséntase panggunaan unggal aplikasi anu ngajalankeun. Dina unggal aplikasi urang tiasa ngalaksanakeun tugas anu béda sapertos nutup prosés, ngirim paréntah sareng seueur deui. Dina pilihan CPU kami gaduh sababaraha data anu sayogi: Persentase CPU anu dianggo ku unggal aplikasi, waktos CPU tina utas, Aktipitas saatos teu aktip, PID sareng pangguna anu ngalaksanakeun aplikasi éta dina mesin.

Memoria

Mémori monitor dina OS X

Dina pilihan Mémori urang tiasa ningali data anu béda sareng pikaresepeun: mémori anu dianggo unggal prosés, mémori anu dikomprés, Threads, Port, PID (mangrupikeun nomer idéntifikasi prosés) sareng pangguna anu ngalaksanakeun prosés ieu.

.Nergi

Monitor kakuatan dina OS X

Ieu pastina mangrupikeun hal anu sanés anu diperhatoskeun upami urang nganggo MacBook kumargi éta nawiskeun kami konsumsi unggal prosés yén urang gaduh aset dina Mac. Tab Énergi ieu nawiskeun kami data anu béda sapertos: pangaruh énergi prosés, pangaruh énergi rata-rata, naha éta henteu atanapi henteu Nap App (App Nap mangrupikeun fitur énggal anu sumping kana OS X Mavericks sareng sacara otomatis ngirangan sumberdaya sistem pikeun aplikasi anu ayeuna henteu dianggo), Nyegah dianggurkeun sareng pangguna login

cakram

Pantau panggunaan hard drive dina Mac

Terang kana ramo naon anu dihasilkeunna Maca sareng nyerat beuki penting kusabab rurusuhan SSDs ayeuna. Cakram ieu ngandung mémori Flash sareng pastina dua kali langkung gancang tibatan disk HDD, tapi ogé "ngaco gancang-gancang" beuki maca sareng nyerat. Dina pilihan Disk tina Monitor Kegiatan urang bakal ningali: Bait ditulis, Bait dibaca, kelas, PID sareng pangguna prosésna.

beureum

Aktivitas jaringan di OS X

Ieu mangrupikeun tab terakhir anu ditawarkeun ku Monitor Kegiatan lengkep ieu dina OS X. Dina éta kami mendakan sadaya data anu ngarujuk kana navigasi alat-alat kami sareng urang tiasa ningali detil anu béda-béda dina unggal prosés: Bait dikirim sareng bait anu ditampi, Paket dikirim sareng Paket nampi sareng PID.

Pamustunganana éta ngeunaan kéngingkeun inpormasi ngeunaan sadaya prosés yén Mac kami henteu, kalebet Network, sareng tiasa nutup aranjeunna atanapi perhatoskeun perséntase anu dianggo ku sababaraha aplikasi sareng prosés dina Mac kami. Ogé, ngagaduhan pilihan pikeun ngarobih ikon dok pikeun ningali detail Monitor Kegiatan di nyata waktu anu saé pikeun ngadeteksi anomali atanapi anggapan anéh. Ogé ngagaduhan sadayana sareng grafik dina jandéla éta sorangan ngagampangkeun detil sadaya poin.

Pasti Monitor Kegiatan ieu ngajantenkeun langkung gampang pikeun urang pikeun mendakan prosés anu urang prihatin sareng ogé pilihan anu ngamungkinkeun urang nutup langsung ti dinya, naon ngajantenkeun damel langkung gampang pikeun pangguna. Di sisi anu sanésna, pastina langkung ti salah sahiji pangguna anu asalna tina sistem operasi Windows dipaké pikeun ngalakukeun kombinasi konci Ctrl + Alt + Del pikeun ningali Tugas Manajer sareng tangtosna di Mac OS X pilihan ieu henteu aya.

Anu jelas nyaéta lamun anjeun datang ti Windows, anjeun kedah hilap ngeunaan task manager klasik kumargi dina Mac disebat "Monitor Kegiatan". Gancang anjeun ngabiasakeun éta langkung saé, sabab ieu bakal ngahémat waktos anjeun pikeun milarian aplikasi anu teu aya dina MacOS.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar cenahna

    sakumaha biasa mac ngalakukeun éta langkung saé tibatan windows

    1.    tommaso4 cenahna

      Erm…. Henteu

  2.   Alejandra Solorzano M. cenahna

    Halo, abdi peryogi bantosan, abdi henteu terang kumaha mendakan dua pilihan tina sistem operasi mac ieu. Abdi peryogi bantosan. Naha anjeun tiasa ngabantosan kuring? Abdi peryogi pikeun Kemis, hatur nuhun ... Nya éta:

    Manajemén alat Mac
    Manajemén file

  3.   madisson cenahna

    Abdi peryogi anu mangrupakeun pangurus bawa mac