Kumaha pormat disk exFAT kanggo damel di Windows sareng OS X

USB-MacBook

Ngagunakeun drive éksternal dina Mac sareng Windows tiasa janten nyeri sirah anu nyata. Diskusi antara naha pormat disk luar di NTFS atanapi HFS + parantos lami réngsé. Anjeun henteu kedah milih deui antara anu sanés atanapi anu sanés, sabab nembongan format énggal, exFAT anu cocog sareng Windows sareng OS X, sareng anu henteu ngagaduhan 4GB per file watesan FAT32. Tapi anu héranna nyaéta pormat disk dina format éta tina Mac énggal moal jalan dina Windows, sareng éta bakal jalan upami urang ngalakukeun éta tibalik.. Masalah sareng teu aya solusi? Teu kurang-kurang teuing. Nuturkeun pituduh ieu anjeun bakal tiasa ngapormat disk anjeun salaku exFAT dina Mac anjeun sareng nganggo éta dina Windows tanpa aya masalah.

Peta partisi GUID nyaéta cukang lantaranana

Utiliti-Disk-GUID

Nalika kami bakal ngabentuk disk tina OS X Disk Utility kami bakal salawasna ngalaksanakeunnana nganggo GUID Partition Map. Henteu perlu dijelaskeun naon éta, ngan ukur nyarios yén éta moal jalan sapertos kitu dina Windows. Kusabab kitu, sanaos exFAT mangrupikeun format anu cocog sareng Windows, nalika nganggo peta partisi éta, disk henteu tiasa dianggo pikeun urang dina sistem Microsoft. Kumaha urang ngajawabna? Pormat disk sareng MBR Partition Map.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara ngagunakeun DNI éléktronik atanapi DNIe dina Mac

Utiliti-Disk-GUID-2

Masalahna nyaéta El Capitan henteu ngijinkeun kami pikeun milih pilihan éta. Upami urang nganggo Yosemite atanapi sababaraha sistem anu sateuacana, urang tiasa milih Peta Partisi anu urang hoyongkeun nganggo pilihan anu maju, tapi dina El Capitan pilihan éta henteu némbongan dimana-mana. Ku nyederhanakeun kagunaan ieu, Apple nyumputkeun opsi anu maju, tapi tong hariwang, sabab éta ukur disumputkeun, janten urang tiasa ngajantenkeunana muncul.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana masang macOS Mojave dina Mac "henteu didukung"

Ngaktipkeun pilihan canggih di El Capitan

setasion

Pikeun nembongkeun pilihan canggih tina aplikasi Disk Utility, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta:

  • Tutup lengkep aplikasi "Disk Utility"
  • Buka aplikasi "Terminal" (dina Aplikasi> Utilitas) sareng témpél garis ieu:

standar nulis com.apple.DiskUtility advanced-image-options 1

  • Pencét lebet

MBR-disk-utiliti

Ayeuna anjeun tiasa muka aplikasi "Disk Utility" deui sareng pilih disk éksternal anu anjeun badé pormat. Ayeuna angkat ka "Hapus" (sanés Partisi) sareng pilih pilihan "Master Boot Record (MBR)". Dina akhir pormat, disk anjeun bakal tiasa dianggo sampurna dina komputer naon waé anu nganggo OS X sareng Windows.

Upami anjeun gaduh mamang perkawis éta format exFAT, buka tautan anu nembe kami tinggalkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

28 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar cenahna

    Super manpaat, kuring bakal ngalakukeunana dina Mac kuring

    1.    Oscar cenahna

      Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, kuring tetep ngagaduhan 3 pilihan skéma anu sami. Abdi ngagaduhan Os x Capitan.

      1.    Ukuranana cenahna

        Halo, pasihan jinis format anu sanés sareng anjeun bakal ningali opsi na engké.

  2.   Moises Garcia Mgm cenahna

    Tingali Andrés Anzo

  3.   Irvin canche cenahna

    Abdi peryogi inpo ieu, hatur nuhun xD

  4.   Santiago cenahna

    Kuring ngahapus pormat SD ku exFAT sareng OS Capitan tanpa terang ieu sareng nalika marios nembongan MBR, kuring henteu peryogi ieu sanaos anu sanés peryogi.

  5.   Sél getih bodas cenahna

    Halo! Cakram ieu diformat dina exFat Naha aranjeunna cocog sareng tipi upami anjeun nyambungkeun via usb?

    1.    Ukuranana cenahna

      Halo, upami éta cocog sareng televisi. Pokokna sadayana ngadukung format exFAT, NTFS sareng FAT32

  6.   Raul cenahna

    Kuring parantos nyobian kadang-kadang sareng saur aranjeunna henteu cocog pikeun nonton video dina TV ... tapi kuring hoyong naros naha aranjeunna damel ngadamel salinan Mesin Time?

    1.    Ukuranana cenahna

      Pikeun TimeMachine langkung saé anjeun milih pilihan otomatis tina sistem anu dibangkitkeun. Sareng leres, aranjeunna cocog sareng televisi.

  7.   Charles cenahna

    hatur nuhun !!

  8.   Jibril cenahna

    Hatur nuhun pisan, dina tutorial anu sanésna aranjeunna ngan ukur nyarios sabalikna. Anjeun nyalametkeun kuring. Ngahaturkeun pisan.

  9.   zadha cenahna

    Hatur nuhun pisan.!!!! anjeun teu terang kumaha éta ngabantosan kuring !!!

  10.   Oscar cenahna

    Wilujeng enjing Luis,

    Sanaos ngetik paréntah dina terminal, pilihan mbr henteu némbongan. Kuring parantos milarian internét sareng naros ka Apple tanpa hasil anu positip. Kuring mendakan blog ieu nalika kuring milari jalan kaluarna kusabab teu nyangka Parrot bakal masihan ka kuring. Nanya ka anu nganggo Windows pikeun ni'mat sanés pilihan !! He he

  11.   Alberto cenahna

    Halo. Nalika kuring milih Hapus / ExFAT / Master Boot Record (MBR) kuring ngagaduhan kasalahan: "Gagal ngahapus" Naha ieu? Naon anu kuring tiasa lakukeun? Hatur nuhun

    1.    Ukuranana cenahna

      Punten nganggo format sanés sateuacanna teras cobian deui.
      Salam.

  12.   Mireia Muhun Maya cenahna

    Mangpaat pisan! Hatur nuhun pisan! Abdi gélo ku éta ...! Nuhun nuhun !!

  13.   Adrian cenahna

    Halo. Nalika kuring milih Hapus / ExFAT / Master Boot Record (MBR) éta masihan kuring kasalahan: "Gagal ngahapus". Naon anu kuring tiasa lakukeun? Hatur nuhun

    1.    Ukuranana cenahna

      Pormat dina format anu sanés sareng saatos hoyong nganggo pilihan éta anjeun bakal tiasa ningali éta.
      Salam.

  14.   Ayapm cenahna

    Hatur nuhun pisan, anjeun nyalametkeun kuring.

  15.   TNY cenahna

    Diformat Samsung SSD 850 EVO dina ExFAT sareng MBR boot. Hayu urang tingali kumaha jalanna.

  16.   Rubén cenahna

    Halo !!
    Cangcaya sareng hapunten henteuna kaahlian kuring, kuring ngagaduhan DD éksternal 2 TB sareng OS X El Capitan sareng pilihan MBR nembongan, tapi dina kolom "Format", kuring kedah parios ExFat supados file na dibaca / ditulis duanana dina Windows sapertos Mac ??, ieu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna ??. hatur nuhun pisan

  17.   Nexus7 cenahna

    Kuring parantos ngaformat ExFat ti El Capitan, ngajaga sistem partisi GUID (kusabab éta hard disk 3TB sareng MBR, katingalina, éta henteu ngadukung langkung ti 2TB), sareng uji coba dina Windows 10 64bits, sigana tiasa dianggo .. Kuring nyindekkeun yén masalah sauyunan ieu anu dibahas dina artikel parantos dibéréskeun dina Windows anyar?

  18.   Muffin cenahna

    Hai, kuring gaduh masalah anu sami tapi ku Sierra, kuring kedah pormat USB nganggo MBR pikeun ngadamel partisi sareng masang windows, tapi dina Disk Utilities éta henteu masihan kuring opsi, sareng ngetik dina Terminal solusi anu dipasihkeun ku kami henteu tiasa dianggo pikeun kuring, sigana mah janten Sierra.

    Naha anjeun terang kumaha ngalakukeunana pikeun sistem operasi anyar ieu? Hatur nuhun sateuacana.

  19.   Alberto cenahna

    Halo! Kuring gaduh hard drive 3TB sareng henteu tiasa pormat dina sistem ExFat32 kalayan Master Boot Record (MBR). Upami anjeun ngantunkeun kuring sareng GUID Partition Map.

    Naha aya cara pikeun ngalaksanakeunana?

    hatur nuhun

  20.   Daniel cenahna

    Paréntah sabab napel dina tutorial henteu acan dianggo pikeun kuring.
    Ngarobih "standar nulis com.apple.DiskUtility advanced-image-options 1" janten "standar nyerat com.apple.DiskUtility advanced-image-options 2" masihan kuring pilihan anu anjeun sebatkeun.
    Kuring ngarti yén éta téh TYPO.
    Salam.

  21.   hwctor cenahna

    Abdi hoyong ngamutahirkeun yén dina tanggal ieu masalah format parantos direngsekeun, ... anjeun tiasa pormat USB dina ExFAT sareng Kalayan MAP partisi GUID. Sareng éta bakal tiasa dianggo dina Sistem Operasi naon waé anjeun bahkan tiasa nambihan file anu langkung ageung tina 4 GB.

  22.   Adriana cenahna

    Pikeun koméntar hwctor ieu, hartosna éta kuring tiasa ngaformat Unsur WD dina ExFAT kalayan MAP partisi GUID dina Mac sareng kuring ogé tiasa nganggo éta dina Pc pikeun sadaya operasi (Tambahkeun, hapus, hapus, unduh file dina mac sareng pc) ? - Kuring masih gaduh dua pilihan: «Master Boot Record» sareng «GUID». Naha duanana sami? Hatur nuhun