Kumaha pormat hard drive dina Mac

Pormat hard drive dina Mac

Dina perkawis sapertos kieu kuring sok émut pertama kali némpél Mac: Kuring kedah nyandak ponsel Symbian kuring, sambungkeun ka Messenger sareng naroskeun kumaha carana ngaksés MSN dina komputer anyar kuring. Masalah sareng ngarobih sistem operasi nyaéta aranjeunna parantos ngarobih sadayana ka kami, janten upami kami anyar switcher anjeun parantos ngalih ti Windows kana OS X, sigana urang henteu terang kumaha pormat hard drive luar dina Mac.

Diaku, prosés na saderhana, tapi éta henteu sami sareng dina Windows, dimana anjeun kedah pencét-katuhu dina drive sareng pilih "Format". Pikeun ngahontal hal anu sami dina Mac OS X urang kedah ngalaksanakeunana nganggo aplikasi Utiliti disk anu sayogi dina folder Utilities, anu dina gilirannana aya dina folder Applications. Salajengna kami bakal nunjukkeun kumaha pormat hard drive luar dina Mac (anu teu bénten sareng pormat Pendrive).

Kumaha Pormat Hard Drive Éksternal dina Mac

Kumaha Format Mac nganggo Utiliti Disk

  1. Kami muka Utiliti Disk anu, sakumaha anu parantos kami nyarioskeun, aya dina jalur Aplikasi / Utilitas. Kami ogé tiasa mukakeunana tina Launchpad sareng lebet folder Batur atanapi muka Spotlight sareng mimitian nyerat namina (metodeu terakhir anu paling dipikaresep ku kuring).
  2. Dina Disk Utility, urang milih hard drive anu hoyong kami pormat, kalayan ati-ati pikeun henteu milih hard drive anu sanés anu urang tiasa sambungkeun kana Mac dina waktos éta.
  3. Teras, urang pencét dina «Hapus».
  4. Kami milih jinis format anu dipikahoyong.
  5. Akhirna, urang pencét dina «Hapus» deui.

Prosés na gampang, leres? Tapi, gumantung kana kabutuhan urang, urang bakal pormat disk dina hiji cara atanapi cara anu sanés.

Tulisan anu aya hubunganana:
Tip pikeun ngamaksimalkeun ruang disk anjeun dina Mac

Jenis format

Mac OS X Plus

Ieu teh Format apel, pikeun nempatkeunana dina cara anu gancang sareng gampang. Upami urang pormat hard drive anu badé dianggo dina komputer Mac, kamungkinan ieu mangrupikeun format pangsaéna anu tiasa kami anggo, kumargi sadayana langkung gancang sareng langkung saé dianggo. Tapi masalahna nyaéta dinten ayeuna aya seueur komputer sareng urang teu tiasa terang iraha urang badé nganggo éta dina sistem operasi anu sanés, janten kedah jelas yén upami urang pormat di Mac OS X Plus urang moal tiasa maca atanapi nyeratna dina komputer anu sanés. Format ieu sanés dibagi, hayu urang angkat.

MS-DOS (FAT)

Pormat Mac dina FAT32

Urang tiasa nyarios yén FAT nyaéta format universal. Dina Windows urang bakal ningali éta salaku FAT32 sareng upami urang pormat dina format ieu urang tiasa maca sareng nyerat inpormasi ngeunaan sistem operasi naon waé, anu kalebet Mac, Windows, Linux komo alat mobile atanapi konsol.

Masalah sareng format ieu nyaéta ngan ukur ngadukung file dugi ka 4GB, janten kami henteu tiasa ngangkut pilem berukuran DVD (4,7GB) dina hard drive USB atanapi FAT anu formatna. Kami salawasna ngagaduhan solusi pikeun ngabagi éta, tapi ieu tiasa janten repot anu teu pantes.

Tulisan anu aya hubunganana:
Browser pikeun Mac

ExFAT

ExFAT

Format anu pikaresepeun pikeun komputasi nyaéta ExFAT. Nyaeta tiasa dibaca tina Mac, Windows sareng Linux, tapi aranjeunna moal tiasa maca atanapi nyeratna dina jinis alat sanés, sapertos telepon sélulér, konsol, tivi, jst. Upami anjeun kedah ngangkut data antar komputer, format ieu pantes waé. Upami unit anjeun kedah dianggo dina langkung seueur jinis alat, langkung saé nganggo FAT.

Dupi abdi tiasa pormat hard drive dina NTFS dina Mac?

NTFS

Leres, tapi ku nuansa. Komputer Apple tiasa ngalakukeun sadayana. Nyatana, urang tiasa masang Windows nganggo Bootcamp sareng nganggo sadaya program na. Tapi kumargi anu urang hoyongkeun nyaéta pormat disk di NTFS dina OS X, ieu sanés janten pilihan. NTFS mangrupikeun pormat Windows asli, janten urang moal tiasa ngerjakeunana nganggo Mac langsung kaluar tina kotak.

Pikeun pormat hard drive dina NTFS nganggo Mac urang kedah masang parangkat lunak pihak katilu anu, sakumaha anjeun panginten mendak, dibayar. Dua program anu pangsaéna nyaéta Paragon NTFS for Mac (download) sareng Tuxera NTFS pikeun Mac (download). Sakali salah sahiji tina dua program diunduh sareng dipasang, urang bakal tiasa maca sareng nyerat disk naon waé kalayan format NFTS, ogé pormat tina Mac éta nyalira.

Naha kuring tiasa mupus disk dina Mac tanpa kedah pormatna?

Macs pikeun pormat

Diaku, ieu tiasa asa upami urang henteu terang kumaha ngalaksanakeunana. Dina sistem operasi anu basisna Unix anjeun henteu ngan saukur tiasa mupus data tina disk luar, henteu. Pikeun kaamanan, nalika urang mupus data tina drive éksternal dina Mac sareng Linux, data ieu bakal muka kana folder disumputkeun namina ".Trash". Pikeun mimitian, upami urang henteu ningali éta, urang ngan bakal terang yén urang kehabisan rohangan disk. Kumaha cara urang ngabéréskeun masalah anu teu raoseun ieu? Nya, éta gampang pisan sareng langkung saé diajar kumaha ngahapus data tina drive éksternal sateuacan aranjeunna ka tempat sampah.

Pikeun tiasa mupus data tina disk luar atanapi USB dina Mac urang kedah ngalakukeunana dina dua léngkah: anu kahiji urang pencét tombol Kontrol sareng, tanpa ngaleupaskeun, urang bakal nyéred file atanapi file anu urang hoyong ngaleungitkeun kana desktop komputer urang. Ku mencét Kontrol naon anu urang lakukeun yén aranjeunna "ngalih"Ku alatan éta, nalika nyalin kana desktop kami, éta ogé bakal ngaleupaskeun lengkep tina drive éksternal kami. Kadua kalina nyaéta, sacara logis, mupus file ku mindahkeun kana sampah.

Mindahkeun file dina Mac

Upami anjeun parantos ngahapus data, anjeun moal ningali nanaon dina Panimu sareng disk na tetep nempatan rohangan, anjeun kedah ngalakukeun hal anu sami anu parantos kami ngajelaskeun dina léngkah sateuacana, tapi mimitina urang kedah nyandak anu sateuacanna léngkah: buka a setasion (anu tiasa kami aksés ngalangkungan rute anu sami sareng Disk Utility) sareng nyerat paréntah ieu:

standar nulis com.apple.finder AppleShowAllFiles BENER
pamanggih killall

Dimana urang kedah nempatkeun "BENER" pikeun ningali file anu disumputkeun atanapi "PALSU" sahingga file anu disumputkeun masih disumputkeun. Kalayan file-file anu disumputkeun parantos katingali ayeuna urang tiasa milarian folder «.Trash» (titik di payun hartosna disumputkeun), sered data kana desktop teras ka tempat sampah.

Ti ayeuna kuring yakin yén anjeun henteu ngagaduhan masalah nalika pormat hard drive dina Mac.

Kumaha pormat Mac

Pormat Mac  

Mac mangrupikeun mesin anu caket, tapi ngan ukur "caket." Sanaos performa anu hébat, kakuatan sareng gampang panggunaan samodel na ngalangkungan PC, saleresna mah "Sampah" ogé akumulasi dina komputer Mac kami tina aplikasi anu parantos kami uninstall, pamasang aplikasi anu kami bahkan henteu terang masih aya, pembaruan, cookies, cache, sareng seueur deui. Ku alatan éta, ti jaman ka jaman, éta asalna mangpaat pormat Mac sareng tinggaleun sakumaha seger ti pabrik. Salaku tambahan, upami anjeun kersa, anjeun tiasa miceun cadangan Mesin Waktos anjeun deui, sanaos kuring henteu nyarankeun éta sabab ieu ogé bakal miceun bagian tina "sampah" éta, atanapi folder-folder éta anu anjeun kantos ngadamel salinan dina hard drive éksternal .

Kaunggulan pormat Mac

Sakali anjeun parantos pormat Mac, anjeun bakal langsung perhatoskeun dua kauntungan:

  1. Storage Mac's HDD atanapi SSD anjeun ayeuna seueur langkung rohangan bébas, bahkan saatos dipasang deui aplikasi anjeun sareng bahkan parantos miceun cadangan sateuacana.
  2. Mac anjeun ayeuna dianggo langkung lancar tibatan sateuacanna, éta langkung gancang sareng éfisién.

Kumaha pormat Mac step by step

Upami komputer apel anjeun henteu tiasa dianggo deui sakumaha kuduna, maka waktosna parantos dugi ka pormat Mac anjeun, anu saderhana nuturkeun léngkah ieu di handap ieu:

  1. Ngadamel salinan cadangan Mac anjeun nganggo Time Machine atanapi nyalin kana hard drive luar sadayana anu anjeun badé transferkeun engké kana Mac anu diformat anjeun: dokumén, poto, video ... Upami anjeun henteu meryogikeun ieu sabab sadayana disimpen awan, anjeun tiasa ngalangkungan léngkah ieu.

Cadangan dina Mac

  1. Buka Mac App Store sareng unduh versi terakhir tina installer macOS deui.

Unduh macOS

  1. Samentawis éta, angkat ka wéb ieu sareng unduh alat Disk Maker
  2. Sakali macOS sareng DiskMaker didownload, pastikeun anjeun parantos gaduh kartu SD atanapi pendrive sahenteuna 8GB kapasitas sareng sambungkeun kana Mac anjeun.

Diskmaker

  1. Luncurkeun aplikasi DiskMaker sareng turutan pitunjukna. Anjeun kedah milih sistem operasi sareng pendrive anu anjeun sambungkeun sareng lebetkeun kecap akses administrator anjeun. Hiji prosés teras bakal ngamimitian anu bakal nyiptakeun boot disk dina nyarios pendrive. Sabar, prosésna peryogi bari janten henteu ngalakukeun nanaon pisan dugi pesen némbongan dina layar nunjukkeun yén sadayana parantos siap.

Pormat Mac

  1. Sakali prosés na réngsé, buka "System Prefers" à "Startup Disk". Pilih boot disk anyar (pendrive anu parantos anjeun ciptakeun) teras pencét balikan deui. Upami dipenta, konpirmasikeun tindakan na antosan Mac anjeun boot up ku installer macOS dina layar.
  2. Ayeuna pilih "Disk Utility", pilih partisi ayeuna dina Mac anjeun sareng pencét tombol Hapus mastikeun tetep dina format "Mac OS Plus (Journaled)". Ieu bakal mupus sadaya sistem operasi ayeuna, ngantep Mac anjeun bersih pikeun instalasi anyar.
  3. Kaluar tina "Disk Utility" sareng teraskeun sareng prosés instalasi macOS sapertos biasana.

Nalika dipenta, lebetkeun ID Apple anjeun, sareng Mac "anyar" anjeun otomatis bakal nyingkronkeun téténgger, sajarah, téténgger, eusi Apple Music, gambar sareng video tina aplikasi Photos, dokumén sareng file anu disimpen dina iCloud Drive, sareng seueur deui.

NOTA: Upami anjeun parantos ngaformatna kanggo dijual, entong lebetkeun Apple ID anjeun, dina waktos ayeuna anjeun tiasa mareumanana supados anu anyar na tiasa ngatur éta.

Sareng Voilà! Anjeun parantos parantos ngaformat Mac sareng ayeuna ayeuna anjeun tiasa nampi versi sistem operasi anu terakhir dina pamasangan anu bersih pisan. Anjeun bakal langsung perhatoskeun yén Mac anjeun ngalir langkung gancang sareng lemes, sareng éta ngagaduhan rohangan panyimpenan gratis.

Ayeuna anjeun ngan ukur kedah muka Mac App Store, buka bagian "Dibeuli", sareng mimitian ngaunduh sareng masang sadaya aplikasi anu anjeun anggo sacara rutin. Kauntungan hébat anu sanés nyaéta aplikasi ieu bakal dipasang dina versi pangénggalna, sareng henteu diperbarui saatos diénggalan.

Ahirna, upami anjeun heran sabaraha sering anjeun ngapormat Mac, kuring ngan ukur nyaritakeun yén kuring parantos ngalaksanakeun sataun sakali, pas sareng medalna vérsi anyar, sareng kitu tim kuring sok lancar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   nickyhelmut cenahna

    Hai, hatur nuhun kana bantosan anjeun. Kuring tumaros naon anu anjeun nyarankeun sareng upami kuring rada nambahan kapasitas rohangan kosong dina panyimpenan, tapi ayeuna ukuran poto, audio sareng pilem henteu deui ditampilkeun dina jandéla éta, sapertos anu sateuacanna. Punten kumaha kuring pikeun panyimpenan nunjukkeun panyimpenan éta.
    hatur nuhun

  2.   nickyhelmut cenahna

    Nya, sigana mah éta cekap pikeun ngosongkeun sampah pikeun ningali nilai anu jelas tina pidéo, audio, poto sareng cadangan. Mamang abdi nyaéta proporsi anu loba rupa-rupa hal ngeunaan naon anu sateuacanna sateuacan ngalakukeun prosés anu anjeun nyarankeun (kategori anu sanés ageung pisan dibandingkeun sareng sésana ku jalan, tapi sigana éta normal). Pokokna, upami anjeun ngagaduhan saran pikeun ningkatkeun kinerja «MacBook Pro (Rétina, 15-inci, Pertengahan 2014)» kuring bakal ngahargaan éta kusabab kuring ngarasa yén éta dikurangan sareng kadang-kadang peryogi sakedap pikeun mareuman sareng kadang éta ngagantung pikeun waktos sakedik tapi henteu.
    hatur nuhun

  3.   Daniel cenahna

    Hai Kuring gaduh hard drive multimédia, sareng kuring hoyong pormat ku ntfs. sareng mac kaptén atanapi sistem xs
    kumaha kuring tiasa ngalakukeun éta

    1.    Jordi Giménez cenahna

      Halo Daniel,

      anjeun kedah sambungkeun kana Mac sareng tina pilihan Disk Utility turutan léngkah-léngkah dina tulisan dina disk anu milarian OS X Plus (kalayan pendaptaran)

      Wasalam

  4.   Wilson cenahna

    Pro abdi Terputakhir tapi parantos lambat teuing nyaéta tina 4 dugi 8 Ram atanapi naha disarankeun pikeun nuliskeunana? hatur nuhun

  5.   alvaroque2014 cenahna

    Sony 4K memang maca disk dina exfat

  6.   Daviss cenahna

    Halo alus, kumaha kuring tiasa pormat mac nganggo 2 HDD internal, hiji padet sareng hiji "normal"?

    éta henteu ngagaduhan kasaluyuan motong, saliwatan, sareng éta samsung ssd 840 pro series.

    Hatur nuhun sateuacanna.

    Wasalam

    1.    Daviss cenahna

      "Éta henteu ngagaduhan kasaluyuan motong, saliwatan, sareng éta mangrupikeun séri samsung ssd 840 pro."

      muhun éta anu nyebatkeun "tentang mac ieu"

  7.   Rene cenahna

    Halo, bantosan,
    Kuring ngaganti hard drive aslina kuring kusabab éta goréng. Kuring nyandak kaayaan ieu nalika nyobian masang kaptén sareng ujug-ujug mesinna dikonci. Di Apple kuring milarian masalah, tapi aranjeunna nyarios hard drive parah. Abdi henteu gaduh disk disk.
    Kuring ngaganti hard drive 1 TB SSHD énggal, sareng kuring nempatkeun RAM 16 GB énggal sateuacan 4 GB. Kuring balik deui ka Apple sareng aranjeunna henteu tiasa masang kaptén. Kuring ngalakukeun uji dina mesin sareng RAM anu sanés upami éta jalan. Téknisi memang nguji hard drive sareng éta ogé jalan. Microprocessor damel ogé.
    Di dieu data tina komputer kuring, naha aya anu gaduh masalah anu sami
    Macbook pro rata-rata 2010, dipasang Snow Leopard. Hard drive rusak nyaéta 500GB sareng Ram 4GB. Kuring ngalih ka hard drive 1TB sareng RAM 16GB.
    salam, hatur nuhun kanggo panangan sateuacan
    Rene

  8.   Jibril Martinez cenahna

    sobat Kuring gaduh pro macbook bibi kuring anu gaduh pasword efi tina bios sareng teu ngagaduhan akun pangguna sistem operasi kuring hoyong pormat sakumaha kuring tiasa ngalakukeun éta

  9.   Carlos cenahna

    Halo Sobat Kuring ti Mac!
    Kuring gaduh Hard Drive éksternal anu anyar, sareng kuring kedah pormat kanggo ngagunakeunana dina iMac kuring. Ieu modél My Passport WD. Éta kajadian kuring ngalakukeun léngkah-léngkah pikeun ngalakukeun pormatna, tapi nalika kuring dugi kana jandéla panungtung teras pencét dina hapus,
    pesen béjakeun ka kuring: "Ngaleungitkeun volume gagal kusabab kasalahan: Disk moal tiasa dicabut"
    Waktos anu sanésna: »Disk teu tiasa dibuka» sareng mupus grafik eureun ngaleungit, sareng Disk tetep teu diformat.
    Dupi anjeun kersa nyaritakeun naon masalahna ??? Nuhun sareng salam. Carlos.

  10.   spellbinding cenahna

    Hai Kuring masang drive Crucial SSD anyar dina pertengahan 2010 MBP kuring anu diénggalan sareng Sierra. Kuring nyobian ngaropea disk sareng éta moal ngantep kuring mupus. Peta partisi kadaptar salaku sauyunan.

    Upami kuring nyobian mulangkeun tina mesin waktos éta teras-teras milari disk tujuanana. Kuring nganggap éta sabab henteu diformat.
    Kumaha kuring tiasa ngahontal parobihan sareng kasaluyuan?

  11.   Jose cenahna

    hi .. Abdi mikir mésér WD multimédia hard drive. tapi anu ngajual éta ngawartosan yén éta ngan ukur ngadukung format MAC, MAC OS PLUS.
    patarosan abdi upami anjeun tiasa ngalakukeun naon ... pormat atanapi naon anu ngajantenkeunana tiasa dianggo kalayan windows?
    Hatur nuhun.