Geus aya sababaraha kasus usaha spionase jeung AirTags

Nalika gosip dimimitian sababaraha taun ka pengker yén Apple ngémutan pikeun ngaluncurkeun tracker, panginten anu munggaran kuring nyaéta yén éta tiasa dianggo pikeun nénjo jalma-jalma sacara rahasia. Éta Airtags aranjeunna tiasa disalahgunakeun.

Sareng kamungkinan yén Apple sadar ieu sakali éta siap diluncurkeun, sareng ditunda peluncuranna dugi ka tiasa ngenalkeun modifikasi anu tangtu dina ios, sahingga teu mungkin pikeun milarian jalma anu cicingeun ngaliwatan AirTag. Tapi kalayan Android, masalahna teu direngsekeun...

Anyar urang mairan yén geng maling mobil high-end parantos dideteksi di AS sareng Kanada nganggo AirTags pikeun ngalacak lokasi kendaraan anu aranjeunna pilih. keur dipaling.

Dua kasus dina sababaraha dinten

Minggu kamari, saurang lalaki Detroit mendakan AirTag disumputkeun dina awak mobilna, a Dodge Carger. Nu boga kandaraan, balik ka mobil na sanggeus ngalakukeun sababaraha balanja, sarta narima pesen dina iPhone na ngingetkeun anjeunna yén anjeunna keur dilacak ku hiji AirTag kanyahoan. Spy geus unscrewed panutup solokan handapeun tiung Dodge sarta nempatkeun tracker di jero.

Ngan kamari, ramatloka warta heise.de dilaporkeun deui kasus sarupa. Wanoja nyetir ka bumi ujug-ujug nampi peringatan dina iPhone na yén AirTag anu teu dipikanyaho parantos dideteksi. Alat tungtungna ieu lokasina disumputkeun dina roda hareup.

Apple sadar pisan bahaya anu tiasa dibawa AirTags upami anjeun nyumputkeunana pikeun nyobaan ngadalikeun lokasi jalma atanapi kendaraan anu khusus tanpa idin, sareng parantos ngalaksanakeun sababaraha fitur dina ios supados ieu. teu bisa lumangsung.

Tapi masih aya "gap" tangtu pikeun ngeusian. Lamun "diintip" jalma ngagunakeun a iPhone, kawas kasus nu disebutkeun di luhur, anjeun bakal warned ti mana wae AirTags kanyahoan deukeut anjeun. Tapi aplikasi Android anu saluyu, Tracker Detect, henteu nawiskeun deteksi latar tukang otomatis sapertos kitu, ku kituna korban tiasa dilacak sareng lokasina tanpa terang yén aranjeunna di-spied.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.