Karajaan Inggris ngencengkeun ngepung kabébasan pikeun Apple ku Unit Pasar Digital anu énggal

Uk sareng apel

Urang teraskeun sareng masalah monopoli. Waktos Ieu sanés keluhan atanapi gelut ningali naha Apple parantos ngalaksanakeun monopoli. Tapi upami urang nyarioskeun ngawaskeun yén Apple henteu ngalaksanakeun éta dina jangka pondok sareng jangka pondok. Di Inggris aranjeunna parantos nyiptakeun Unit Pasar Digital, anu bakal mastikeun yén platform sapertos App Store kabuka sareng aya persaingan, sahingga ngajamin yén pasar henteu didominasi ku perusahaan khusus.

Dina bulan April, Inggris nyiptakeun Unit Pasar Digital (DMU dina basa Inggris) dina Kompetisi Kompetisi sareng Pasar. Kalayan kakawasaan anu nembe dipasihkeun, unit anyar ieu ayeuna bakal tiasa nunjuk perusahaan téknologi ageung salaku "Nagara Pasar Strategis." Perusahaan anu statusna sapertos kieu kedah "nuturkeun aturan anyar tina kabiasaan anu tiasa ditampi." Aranjeunna bakalan tujuan pikeun naékkeun persaingan sareng kamekaran ékonomi. Unit Pasar Digital bakal ngagaduhan kakawasaan pikeun nunjuk perusahaan téknologi anu ngagaduhan kakuatan pasar anu kuat sareng kuat. Éta bakal ngarujuk aranjeunna salaku perusahaan anu ngagaduhan "Status Pasar Strategis". Ieu bakal ngabutuhkeun aranjeunna pikeun nuturkeun aturan anyar paripolah anu tiasa ditarima ku pesaing sareng konsumén dugi ka hiji kauntungan anu bakal nguntungkeun masarakat sareng ngajalankeun kamekaran sareng inovasi sapanjang ékonomi.

Unit Pasar Digital éta diluncurkeun sacara non-statutory dina Kompetisi Kompetisi sareng Pasar, dina April. Éta bakal damel babarengan sareng perusahaan pikeun nyuntikkeun persaingan anu langkung kuat kana sektor téknologi digital. Hasilna bakal: langkung seueur inovasi sareng istilah anu langkung adil pikeun usaha Inggris. Ieu kalebet startup sareng panerbit berita. Kitu ogé pangiklan. Éta bakal nyandak pilihan sareng kontrol anu langkung saé pikeun konsumén, sahingga langkung gampang pikeun urang nyandak usahana di tempat séjén.

Apple ngagaduhan sadaya kartu suara janten perusahaan anu namina salaku "Negara pasar strategis" numutkeun Karajaan Inggris.

Britania Ageung

Sanaos henteu perusahaan didaptarkeun sareng langsung ditunjuk salaku 'Status Pasar Strategis', Inggris parantos nguatkeun panyilidikan sareng masalah na ngalawan Apple. Inggris sareng anu sanésna parantos nalungtik Apple pikeun masalah anu ngagaduhan jabatan dominan di pasar dimana éta dioperasikeun, retorika anu didorong ku Apple. Nagara ogé prihatin ngeunaan dugaan tingkah laku anti kalapa anu dilakukeun ku Apple.

Émut yén, pikeun ayeuna, Apple ngan ukur ngamungkinkeun pangguna ngaunduh aplikasi dina iPhone sareng iPad tina platform ‌App Store‌ na, anu dikontrol na. Apple kedah nyatujuan sadaya aplikasi anu angkat ka toko, sareng parantos aya tekanan pikeun perusahaan pikeun ngijinkeun pangguna "ngaunduh" aplikasi saluareun platform App Store. Salaku bagian tina proposal anyar, Unit Pasar Digital tiasa nyababkeun perusahaan pikeun ngahindarkeun pangguna pangguna kana layanan khusus atanapi "anu parantos ditangtoskeun" pikeun ngahindarkeun ngawatesan persaingan. Syarat anu énggal éta bakal ditetepkeun dina kaayaan anu anyar "Kode tingkah wajib" yén perusahaan tech kedah nuturkeun.

Upami perusahaan henteu nuturkeun kode, tiasa tunduk kana denda atanapi tiasa dipaksa ngabalikeun kaputusan. Kodeu paripolah wajib anyar anu rinci dina kakawasaan Satuan. Éta bakal netepkeun naon anu dipiharep ku perusahaan dina hal perdagangan adil, pilihan terbuka sareng kapercayaan sareng transparansi. Ieu tiasa kalebet platform téknologi anu henteu neken konsuménna nganggo jasa pasangan standar atanapi wajib. Bahkan pikeun mastikeun yén perusahaan pihak katilu anu gumantung ka aranjeunna henteu dipeungpeuk tina ngalakukeun bisnis sareng persaingan. Kode éta bakal dirojong ku kakuatan anu kuat dina panyilidikan sareng panerapan.

Hukuman tiasa dikaluarkeun dina bentuk denda maksimal 10 persén elehan sahiji perusahaan pikeun palanggaran paling serius. Unit éta ogé tiasa dipasihan kakuatan pikeun nunda, ngablokir, sareng ngabalikeun tingkah laku ngalanggar kode ku raksasa téknologi. Implikasi langsung pikeun Apple tiasa mangrupikeun Unit Pasar Digital nolak kaputusan anu dilakukeun ngeunaan ‌App Store‌.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.