Kumaha Boot Mac anjeun dina Mode Aman pikeun Ngungkulan

mac-safe-mode-1

Salah sahiji pilihan anu urang kudu ngamimitian Mac sareng parios masalah parangkat lunak anu tiasa dicegah tina ngajalankeun atanapi ngan saukur ngalakukeun cek mesin urang pikeun masalah, nyaéta Aman Boot atanapi Mode Aman. 

Pikeun ngalaksanakeun tugas ieu urang kedah nuturkeun sababaraha léngkah nalika ngamimitian mesin urang sareng ieu sanaos sigana rumit, éta henteu. Dinten ieu kami bakal ningali hiji-hiji sareng jelas léngkahna supados anjeun tiasa ngamimitian Mac dina modeu aman pikeun ngalereskeun kalepatan anu mungkin nalika anjeun gaduh masalah.

Naon sih mode aman anu dilakukeun

Hal kahiji anu dilakukeun ku Mac nalika ngamimitian dina modeu aman nyaéta parios disk ngamimitian sareng cobian ngalereskeun masalah diréktori. Nalika anjeun ngamimitian Mac ku cara kieu, mesinna ngan ukur ngalegaan kernel dasar, nganonaktipkeun fon anu parantos kami pasang dina Mac kami, sareng barang boot sareng item login henteu kabuka nalika sési boot sareng ngamimitian.

Salaku tina OS X 10.4 font font anu disimpen dina /Library/Cache/com.apple.ATS/uid/ dipindahkeun ka Sampah (dimana uid mangrupikeun nomer ID pangguna) sareng dina OS X v10.3.9 atanapi vérsi anu langkung tiheula, modeu aman ngan ukur muka barang boot anu dipasang ku Apple. Barang-barang ieu biasana aya dina / Library / StartupItems. Barang ieu bénten sareng barang login akun anu dipilih ku pangguna.

mac-safe-mode-3

Boot kana Mode Aman

Proses boot mode aman saderhana pisan sareng pikeun ieu urang kedah nuturkeun léngkah ieu. Anu mimiti sareng pangpentingna nyaéta pareuman Mac kami. Sakali Mac dipareuman urang tiasa ngamimitian prosés na pikeun ieu hayu urang balikan deui Mac.

Sedengkeun urang boot up Mac sareng momen saatos ngupingkeun sora ngamimitian karakteristikna, kami mencét tombol Shift. Denyut ieu penting pikeun dilaksanakeun saatos sora mimiti-up, upami urang ngalakukeun éta sateuacan éta moal jalan. Sakali logo Apple némbongan, , urang lirén mencétan.

Normal upami sakali prosés ieu dilaksanakeun Mac kami butuh sakedik deui pikeun ngaluncurkeun layar utama, entong asa sareng sabar sabab mesin ngalakukeun cek diréktori salaku bagian tina modeu aman sareng éta sababna langkung lami.

mac-safe-mode-2

Fitur henteu sayogi dina modeu aman

Fungsi anu sayogi dina Mac urang nalika urang dina modeu aman turun sareng dina hal ieu urang moal tiasa nganggo pamuter DVD, Anjeun ogé henteu tiasa edit pidéo atanapi rékaman nganggo iMovie atanapi anggo input audio atanapi alat output.

Sambungan USB, FireWire, sareng Thunderbolt panginten henteu sayogi atanapi éta henteu tiasa dianggo nalika kami aya dina modeu ieu sareng Jaringan Wi-Fi tiasa janten terbatas atanapi henteu sayogi gumantung kana Mac sareng vérsi OS X anu kami anggo. Dupi dipareuman akselerasi hardware grafis, OS X menu bar kabur sareng nganonaktifkeun ngabagi file.

Sakali masalahna parantos direngsekeun atanapi masalahna dideteksi ku boot aman, urang tiasa ngabalikan deui mesin ku boot normal. Pikeun ieu urang ngan kedah balikan deui Mac kami tanpa mencét konci nanaon. Upami ku alesan naon waé keyboard na henteu tiasa dianggo anjeun tiasa ngakses Terminal jarak jauh atanapi ku cara lebet kana komputer tina komputer sanés nganggo SSH, tapi ieu mangrupikeun topik anu sanés upami anjeun hoyong kami bakal nyebarkeun dina tutorial anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel Angel cenahna

    Halo, anjeun terang yén henteu aya kajadian nalika kuring mencét konci anu anjeun carioskeun, kuring ngagaduhan Yosemite, anu terakhir, éta tetep nyangkut kirang langkung di tengah palang, salam

    1.    FRANCISCO JAVIER RAMIREZ YEBENES cenahna

      Hal anu sami kajadian ka kuring, naha anjeun ngungkulanana?

  2.   shiryu222 cenahna

    Pikeun nyobaan ieu kuring ngagaduhan kacau coklat, kuring ditingalkeun tanpa ngamimitian sareng biayana abdi Gusti sareng éta tiasa ngabantuan mac na deui, upami kuring terang kuring henteu nyobian nganggo ieu ku cara anu aman…. Kuring ngagaduhan simbol bunderan sareng palang di tengahna sareng éta henteu ngamimitian atanapi nanaon, aya éta, atanapi henteu nganggo salinan mesin waktos éta, éta ngan ukur hasil tina partisi recovery masang OSX sareng hiji-hijina downside nyaéta yén folder Undeuran ayeuna disebat unduhan sareng kuring henteu ngagaduhan bal pikeun ngagentos nami, éta konyol, tapi rada ngaganggu kuring pikeun nyobaan ieu kuring nyéép ampir dua dinten teu nganggo komputer ... Upami aya anu badé nyobian éta Abdi henteu bakal ngalakukeun éta ...

    1.    Jordi Giménez cenahna

      Halo shiryu222, hiji hal dina prosés moal jalan pikeun anjeun sabab nalika urang ngalakukeun tutorial ngeunaan jenis ieu kami nguji sateuacan éta teu ngagaduhan masalah. Bisi kuring iMac, henteu aya masalah anu muncul sareng ngan saukur pamaréntahan mesin dimimitian tanpa masalah.

      Hapunten ngeunaan naon anu kajantenan ka anjeun, tapi anéh sabab hiji-hijina prosés ieu nyaéta mariksa fungsi mesin anu saé sareng éta henteu keuna kana konfigurasi atanapi anu sami.

      Wasalam

      1.    Lefo cenahna

        Kumaha upami, kuring ngagaduhan masalah anu serius dina imac kuring, kuring nyobian masang saeutik sihir sareng éta dihirupkeun deui di tengah-tengah pamasangan, dps sigana tiasa dianggo sampurna tapi saatos sadaya sambungan dipotong, bluetoth, usbe, internet , sadayana, ti dituna kuring nyobian ngamimitianana sareng ngajantenkeun parah, kuring henteu aya mouse atanapi keyboard (sigana sanés topikna, kuring parantos sabar sareng hatur nuhun!), saatos sababaraha usaha sareng nyobian modeu aman ngan ukur konci yén mesin anu ditampi nyaéta «utilitas disk» paréntah + r, sareng di sana kuring diverifikasi sareng ngalereskeun disk tapi tbn ngalungkeun kasalahan, kumargi saat éta mesin kuring henteu tiasa ngamimitian, éta badé dimuat sareng mareuman, hurungkeun waé dina mode utiliti disk sareng ti dinya HD sigana diblokir ku masang deui x internét yosemite, naon anu kuring lakukeun? Abdi ngarep pisan kuring bahkan henteu tiasa nyadangkeun file utilitas kuring! Naha aya cara séjén pikeun asup kana modeu aman? anu nganggo konci «huruf kapital» henteu tiasa dianggo pikeun kuring, punten manjangan nyalira, kuring henteu terang pisan ngeunaan forum. Hatur nuhun!

  3.   shiryu222 cenahna

    Nya, nalungtik sakedik, ieu panginten kajantenan kuring sabab kuring sanés sanés apal-apél kalayan aktipitas motong sareng program pihak katilu, sareng panginten tandatangan kext bakal diaktipkeun sareng nalika ngamimitian éta moal ngantep disk. dibaca, janten kuring henteu terang naha kuring Anjeun tiasa mastikeun éta sareng upami kitu, langkung saé upami anjeun nunjukkeun dina tulisan anu sanés atanapi dina ieu, ngarobihna supados jalma anu parantos motong diaktipkeun sateuacan ngalakukeun ieu nganonaktifkeun ka nyingkahan kajahatan anu langkung ageung, anu bisi kuring tiasa ngajawab sorangan sanaos kuring henteu pati ngalaman di dunya mac sareng éta naha kuring nuturkeun halaman wéb ieu tibatan forum anu sanés.

    Sareng upami koméntar kuring anu sateuacanna panginten nyigeung anjeun, kuring nyungkeun hapunten.

    Hiji salam.

  4.   judith rivas cenahna

    Halo: Sareng kumaha kuring kaluar tina modeu aman kalayan paréntah. Kusabab kamari Macpro kuring diaktipkeun dina mode aman tapi henteu bérés ngamimitian, bar kamajuan peryogi waktos anu lami sareng nalika dieusian, éta henteu ngalangkungan di dinya. Abdi hoyong mulangkeun tapi dina modeu aman henteu aya sambungan internét pikeun ngalaksanakeunana. Siga anjeunna ditingalkeun dina mode aman limbo.

bool (leres)