Kumaha carana ngaktifkeun tumpukan file dina macOS Mojave

Saprak Senén kamari, versi anyar macOS pikeun komputer Mac, anu parantos pencét pasar ti taun 2012, ayeuna sayogi dina nami Mojave. Di Abdi ti Mac, kami parantos ngadamel sababaraha tutorial kanggo ditingalikeun naon fungsi utama naon anu nawiskeun versi anyar ieu pikeun kami sareng kumaha jalanna.

Tanpa ragu, salah sahiji anu paling narik perhatian nalika WWDC 2018 dina macOS Mojave dipidangkeun, nyaéta modeu poék, modeu poék anu gampang pisan diaktipkeun sakumaha urang nunjukkeun ka anjeun dina tulisan ieu. Kabaruan anu sanés, khususna pikeun anu paling henteu teratur dina fungsi tumpukan file atanapi tumpukan dina basa Inggris.

Pungsi ieu jaga sacara otomatis tumpukan sadaya file dina desktop gumantung kana jinis file éta. Ku cara kieu, ku ngaktipkeun pungsi ieu, anu asli dinonaktipkeun, urang tiasa gancang ngabersihkeun desktop urang ku ngolompokkeun sadaya file babarengan dina tumpukan.

Al pencét dina unggal tumpukan file, sadaya jalma anu ditumpuk ditampilkeun sahingga urang tiasa berinteraksi sareng aranjeunna saolah-olah henteu dikelompokkeun. Upami anjeun hoyong aktipkeun pungsi ieu, maka kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha ngalaksanakeunana.

Upami urang parantos ngagaduhan seueur file dina desktop kami, urang kedah waé ka rohangan kosong dina desktop kami, pencét tombol mouse katuhu, atanapi pencét ku dua ramo upami urang nganggo trackpad teras pencét opsi na Anggo batréna.

Dina waktos éta, urang bakal ningali kumaha sadaya file bakal dikelompokkeun kana tumpukan, gumantung kana jinis file aranjeunna. Dina hal kuring, sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar di luhur, macOS parantos ngagolongkeun file kana dokumén, gambar, screenshot, sareng seueur deui. Tumpukanana didamel sacara vertikal sareng urang moal tiasa mindahkeun éta dina desktop, fungsi anu Apple tiasa nambihan dina pembaruan kahareup.

Upami urang hoyong sadayana file balik deui ka posisi aslinaUrang ngan kedah ngalakukeun prosés tibalik sareng pupus centang pilihan Batre batre. Dina waktos éta, sadaya file bakal balik kana posisi aslina

Kumaha kelompokna tumpukan

Sakumaha kuring parantos mairan di luhur, salah sahiji fungsi anu kedah disertakeun ku macOS dina pembaruan kahareup nyaéta kamungkinan tiasa mindahkeun batréna anu urang jieun sakitar meja, Kusabab éta ngan ukur aya di sisi katuhu layar dina posisi nangtung, hiji hal anu panginten henteu langkung pas pikeun seueur pangguna sareng aranjeunna langkung resep nempatkeun éta di luhur layar sacara horizontal.

Nalika éta leres, éta batré pilihan teu ngagaduhan konfigurasi tambahan, macOS ngajantenkeun serangkaian setélan sayogi pikeun urang sahingga urang tiasa milah-milah kontén anu ditampilkeun di jerona. Sakali batréna diaktipkeun dina macOS, urang pencét deui nganggo tombol beurit katuhu atanapi ku dua ramo upami urang nganggo lagu pikeun ngaksés ménu deui dimana urang aktipkeun.

Pas di handapeun nyaéta pilihan anyar anu disebut Group Stacks Ku. Pilihan anu dilakukeun ku macOS pikeun kami ngatur tumpukan sareng:

  • Ngagés
  • Tanggal pembukaan terakhir
  • Tanggal kalebet
  • Tanggal modifikasi
  • Tanggal ciptana
  • tags

Nalika anjeun ngaklik, contona, Tanggal Buka Terakhir, macOS bakal nunjukkeun tumpukan anu diatur numutkeun sasih atanapi dinten dimana aranjeunna dibuka terakhir kali. Ku cara kieu, langkung gampang pikeun ngakses dokumén pangénggalna anu parantos kami jiptakeun sareng di-host dina desktop macOS kami.

Upami urang ngamangpaatkeun labél pikeun, aki-aki bakal ditampilkeun numutkeun labélna anu mana kami parantos ngagolongkeun file, supados tiasa aksés file langkung gancang numutkeun klasifikasi atanapi labél urang.

Kumaha mupus tumpukan file

Kusabab Apple nawiskeun kami hiji pilihan pikeun ngahijikeun sababaraha jinis file anu kami simpen dina desktop kami ngamungkinkeun urang mupus babarengan, pilihan anu ngaapresiasi, utamina upami urang tungtungna parantos mutuskeun mesen méja urang.

Pikeun mupus tumpukan file anu parantos didamel macOS nalika ngaktipkeun pungsi ieu, urang kedah waé mindahkeun tumpukan file kana tempat sampah. Nalika nyobian ngarobih file tina sampah, upami éta leres, éta moal dikelompokkeun sasarengan, janten urang kedah hiji-hiji mariksa anu mana anu urang hoyong pulih atanapi balikeun sadayana kana desktop sareng parios aki anu parantos nyiptakeun pilihan ieu, upami urang masih kénéh ngaktipkeunana dina komputer urang.

Mac kuring henteu cocog sareng macOS Mojave tapi kuring hoyong nganggo tumpukan file

Sakumaha anu kuring sebatkeun dina awal tulisan ieu, Apple parantos ngantepkeun pembaruan ieu sadaya alat sateuacan 2011 (kalebet), janten hiji-hijina model anu cocog sareng anu diluncurkeun perusahaan ti 2012. Upami anjeun hoyong ngaraosan fungsi ieu, tapi anjeun ngagaduhan Mac anu dianggap sanés alat-alat anu henteu cocog, batur sapagawean kuring, Jordi, nyebarkeun tulisan sababaraha dinten ka pengker dimana kami nunjukkeun ka anjeun kumaha urang tiasa masangna pikeun ngamangpaatkeun fitur anyar.

Upami anjeun henteu gaduh waktos atanapi hoyong ngahesekeun hirup anjeun sakedik pikeun tiasa ngamangpaatkeun fungsi-fungsi anyar anu ditawarkeun ku macOS Mojave, anjeun kedah gaduh sakedik kasabaran, sabab pastina sababaraha pamekar ngaluncurkeun aplikasi anu ngamungkinkeun anjeun nganggo fungsi ieu sareng sigana bakal nambihan fitur kustomisasi anyar anu henteu sayogi sacara asli.

Kumaha ningkatkeun macOS Mojave ti mimiti

Latar MacOS Mojave

Leres, masih anjeun teu acan mutuskeun masang versi macOS pangénggalna sayogi pikeun Mac anu cocog, deui batur sapagawean kuring Jordi parantos nyiptakeun tutorial anu hadé dimana kami nunjukkeun anjeun sadaya léngkah anu kudu dituturkeun pikeun laksanakeun pamasangan macOS Mojave anu leres-leres bersih.

Hatur nuhun kana iCloud, gampang pisan ngadamel cadangan sadaya file kami. Ogé, salawasna instalasi lengkep bersih disarankeun tina unggal vérsi anyar sistem operasi, henteu paduli naha urang nyarioskeun komputer atanapi alat sélulér.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.