Kumaha pormat Mac anjeun tanpa mupus hard drive

osx-el-capitan

Sababaraha dinten ka pengker pangguna naroskeun kumaha cara ngahanca deui data anu dihapus saatos ngahapus akun Administrator tina Mac sareng jawaban pikeun patarosan éta nyaéta Time Machine sareng cadangan. Dina kasus anu sanés sareng tanpa nyimpen cadangan, mustahil pikeun meunangkeun deui inpormasi nalika mupus akun Administrator.

Pilihan ieu dianggo dina "mode format" tanpa leres-leres ngalangkungan léngkah-léngkah miceun sareng masang deui sistem operasi. Sacara pribadi kuring bakal nyarios éta langkung saé pikeun ngalaksanakeun pamasangan bersih sistem pikeun ninggalkeun Mac siap, tapi upami anjeun teu kersa ngalaksanakeun pamasangan ieu anjeun tiasa ngalaksanakeun prosés panyabutan ti Administrator. Dinten ayeuna urang bakal ningali kumaha ngalaksanakeun prosés ngahapus pangguna Administrator ieu. Jelas ngeunaan kamungkinan kaleungitan data upami urang teu gaduh cadangan, sadayana bébas nganggo metode ieu atanapi henteu.

Hambalan munggaran

Nu kahiji nyaéta ngalaksanakeun cadangan kami pikeun ngajaga data penting anjeun. Detil sanés anu kedah diperhatoskeun dina prosés ieu nyaéta sadaya dokumén sareng file anu dipimilik ku kami kaluar tina folder ti pangguna Administrator kami (Bumi) aranjeunna moal dihapus dina prosés.

Ayeuna hayu urang ngalangkungan Preferensi Sistem> Pangguna sareng Grup sareng muka konci padlock ku kecap akses Administrator pikeun ngamimitian prosésna. Ayeuna, saatos léngkah ieu sateuacana réngsé, urang badé ngadamel akun Administrator énggal ku mencét simbol na "+" sareng kami masihan anjeun kaistiméwaan.

hapus-admin-2

Sistem reboot

Léngkah salajengna nyaéta laksanakeun Mac restart sareng log in sareng akun administrator anyar anu urang parantos nyiptakeun. Kalayan ieu, anu badé dihontal nyaéta nyiapkeun dua akun pangurus sareng henteu ngantep Mac sawaktos-waktos tanpa Administrator.

Sakali restart urang balik deui ka Preferensi Sistem> Pangguna sareng Grup sareng kami milih gembok pikeun mukakeunana. Émut yén waktos ieu kecap akses mangrupikeun anu dianggo pikeun pangguna Administrator énggal. 

Hapus akun ku ngahapus data

Sakali kami nampi didieu lakukeun masing-masing léngkah sateuacana, anu kedah urang lakukeun nyaéta saderhana cabut admin lami sareng pikeun ieu kami nempatkeun diri di luhur na urang milih simbol «-« ti handap.

Dina kasempetan ieu kuring henteu acan dugi ka ngaleungitkeun pangguna Administrator, tapi dina versi samemehna OS X hiji menu nembongan sami sareng anu ieu dina gambar anu langkung handap anu ngamungkinkeun kami ngalaksanakeun sababaraha tindakan: simpen salinan cadangan tina akun anu dihapus dina folder, hapus akun Administrator tanpa mupus folder Home sareng anu katilu, nyaéta ngahapus sadayana eusi tina akun.

ngahapus-administrator

Dina OS X El Capitan henteu sigana yén ménu ieu katingalina sayogi (upami aya anu nyobian sareng negeskeun yén éta bakal ngirim poto) numutkeun pangguna anu nyarios ka kami yén anjeunna ngahapus akun Administrator na, Alan, jadi awas ti saprak sakali dileungitkeun teu aya deui.

Siap!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juanjo cenahna

    Halo, hatur nuhun pisan pikeun sadayana tutorial. Akhir-akhir ieu kuring gaduh patarosan. Kuring gaduh mac sakitar 5-6 taun sareng kuring pikir waktosna parantos dugi ka pormatna. Sakumaha gunana pikeun pormat na sareng mimitian ti salinan mesin waktos? Maksad abdi ... upami kuring pormat na teras mulihkeun tina salinan mesin waktos, naha tetep sami atanapi aya sampah anu musna di sapanjang jalan?

    1.    Jordi Giménez cenahna

      Saé Juanjo, mulangkeun mesin tina Time Machine diperyogikeun pikeun sababaraha dokumén anu penting pikeun anjeun, tapi éta henteu hartosna yén meresihan saé ti waktos ka jaman. Naséhat kuring nyaéta mulangkeun ti mimiti tina versi anyar OS X, nyaéta, anjeun ngadamel salinan di TM, anjeun malikkeun tina awal sareng ngan nampi ti TM anu leres-leres penting tanpa dimuat sacara gembleng cadangan.

      Wasalam