Laporan transparansi Apple dina satengah kadua 2020 ayeuna sayogi

logo Apple

Apple geus dibuka kabuka laporan transparansi pakait jeung satengah kadua taun 2020. Mangsa anu ngawengku ti Juli nepi ka Désémber taun ka tukang, katempona aya hiji trend handap teu ngan dina requests pamaréntah tapi ogé dina réspon pausahaan kana requests maranéhanana. Paningkatan paménta ti pamaréntah Cina ngahalangan.

Salila periode nu ngawengku Juli nepi ka Désémber 2020, Otoritas pamaréntahan di sakumna dunya parantos nyuhunkeun data tinangtu ti Apple pikeun alesan anu béda. Perlu émut yén dibandingkeun sareng période anu sami tapi dina taun 2019, tren turun jelas katingali. Aya panurunan dina pamundut sareng réspon anu dipasihkeun ku Apple. Kami nganggap yén pandémik parantos aya hubunganana sareng éta.

Apple nyatakeun yén éta nampi paménta salami satengah kadua 2020 anu nutupan 83.307 alat. Ieu kirang ti satengah tina naon anu aya dina waktos anu sami dina 2019. Perusahaan Amérika nyayogikeun data ngeunaan 77% tina paménta éta, ngagambarkeun panurunan 80%. ka jaman dimana aranjeunna lumangsung pamilihan présidén di Amérika Serikat.

Jérman ngadamel sajumlah ageung paménta data alat, ngirimkeun pamundut data ti 16.819 alat, dibandingkeun sareng 19.633 dina satengah kadua 2019. Éta milarian data dina 11.372 alat, paningkatan utama dibandingkeun jeung 851 aplikasi dina taun saméméhna.

Ngeunaan AS sareng dina jaman anu paling kritis, sapertos pemilu. Apple ceuk requests patali kaamanan nasional dijieun ku AS. Ku kahadéan tina Hukum Panjagaan Intelijen Asing (FISA) nargétkeun dugi ka 24.499 akun. Nepi ka 499 hurup kaamanan nasional FBI pikeun inpormasi palanggan, kalebet 999 akun.

Ngeunaan pamundut ngeunaan App Store: Éta nampi 39 pamundut pikeun ngahapus pelanggaran hukum anu ngawengku 206 aplikasi. Cina nampi 26 tina aplikasi ieu ngawengku 90 aplikasi, dituturkeun ku India anu ngirimkeun genep aplikasi ngawengku 102 aplikasi. Apple ngaleungitkeun 206 aplikasi anu dipénta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.