Paling Thunderbolt 4 palabuhan on Macs kalawan M1 teu ngarojong 10 Gb / s mindahkeun

Thunderbolt

Pamaké komputer Mac sareng M1 ngalaporkeun masalah anu teu disangka-sangka nalika mésér modél ieu ti Apple. speeds mindahkeun pisan slow kalawan SSDs éksternal. Uji coba sigana nunjukkeun yén kalolobaan palabuhan Thunderbolt dina modél ieu henteu cocog sareng USB 3.1 Gen 2, hartosna aranjeunna henteu nawiskeun kecepatan transfer maksimum 10Gb / s anu anjeun ngarepkeun. Tés anu dilaksanakeun ngabuktikeunana. Pikeun nyarios yén aranjeunna parantos dilakukeun dina MacBook Pro M1 Max 16 inci 2021 sareng Mac Studio M1 Max 2022.

Putting teoritis versus speeds sabenerna kumisan lamun datang ka nganalisis speeds mindahkeun, lolobana M1 Macs teu ngarojong USB 3.1 Gen 2 standar, nu ngajadikeun Thunderbolt mindahkeun laun ti ekspektasi, naon maranéhna kudu, boh dina teori jeung prakna. Ieu mangrupikeun kanyataan sareng sanés téori. Hiji kanyataan verifiable Diuji dina MacBook Pro M1 Max 16 2021 inci sareng 1 Mac Studio M2022 Max.

Standar téoritis nyaéta kieu:

  • USB 3.0 teras ngadukung transfer USB dina 5 Gb/s.
  • Anu 3.1 Gen 2: 10Gb/s.
  • 3.2 ngahontal 10 jeung 20 Gb/s.

Tés dilaksanakeun ku Howard Oakley of Eclectic Light, nyarankeun ieu di handap: 

  • alat panyimpen leuwih gancang ngajalankeun di ngeunaan satengah speeds ekspektasi.
  • Watesan sigana aya dina sadaya M1 Macs. Nganggo kabel Thunderbolt 4 anu dipaké pikeun nyambungkeun alat USB-C ka Mac Studio, hasilna dina speeds kirang ti 10% nu diperkirakeun.
  • Model Mac Studio panganyarna henteu ngadukung USB 3.1 Gen 2.
  • Taya port Thunderbolt dina sagala model Mac kalawan M1 Sigana sapinuhna cocog sareng 10Gb / s SuperSpeed ​​+, sahenteuna pikeun SSD.
  • Pikeun neundeun SATA/USB-C, dampak kinerja diwatesan, ngurangan laju mindahkeun 500MB/s nepi ka 400MB/s
  • Pamaké nganggo alat USB 3.1 Gen 2 aranjeunna kudu disambungkeun ka Thunderbolt 3 darmaga.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Wilder Miranda cenahna

    .. 500MB/s nepi ka 400MB/s sarua jeung hackintosh kuring dina 2nd gen board jeung intel haswell processor jeung thunderbolt XNUMX port ..