Mark Ronson ngeunaan kabungahan sareng masalah nyiptakeun séri 'Watch the Sound' kanggo Apple TV +

"Lalajo Sora sareng Mark Ronson" dokuméntasi Apple TV + anyar

Nalika April kamari Apple ngumumkeun program éta Lalajo dukun Sora Mark Ronson Ngaliwatan trailer, perusahaan anu berbasis di Cupertino nyatakeun yén séri dokumenter na éta ngeunaan téknologi musik.

Nanging, numutkeun anu nampilkeunana, séri ieu éta bakal ngeunaan sagala hal kecuali téknologi fokus kana jenis alat ieu lahir tina kamajuan téknologi parantos ngainspirasi seniman sareng parantos ngarobah musik. Ronson nyatakeun dina wawancara sareng Ragam anu Apple milari anu techy sareng geeky anu dipikahoyong ku anu resep musik.

Sakumaha nyatakeun Ronson:

Aranjeunna nempatkeun kuring hubungan sareng Morgan Neville ... sareng kuring resep padamelan na. Anjeunna mangrupikeun kipas musik anu hébat. Mark Monroe nuju ngahasilkeun, sareng kuring henteu sadar yén seueur hal anu anjeunna tanggung jawab, sapertos 'The Bee Gees': Kumaha Anjeun Mendakan Jantung Patah. '

Urang sadayana ngamimitian brainstorming ngeunaan séri ieu, sareng éta nalika urang mutuskeun pikeun ngabagi kana genep téknologi anu kami percanten pangpentingna dina merevolusikeun musik modéren, sareng tanggel waler pikeun sora sareng lagu anu mangrupikeun bagian tina kahirupan urang.

Séri dimimitian ku autotune, téknologi kontroversial éta ngalereskeun masalah vokal sareng éta ngajantenkeun panyanyi disada langkung saé tibatan aranjeunna. Ngeunaan téknologi ieu, Ronson nyatakeun yén:

[Nalika] Kanye West kaluar sareng '808s & Heartbreak' di 2008, éta ngarobih sudut pandang kuring sakedik sabab Kanye henteu pernah pura-pura janten penyanyi, tapi anjeunna mendakan alat ieu, autotune, anu ngamungkinkeun anjeunna narik mélodi luar biasa ieu aya dina sirahna sareng anu sanésna kuring henteu tiasa ngalakukeun.

Episode sanésna ngeunaan masalah anu sami-sami kontroversial ngeunaan samplingSalaku tambahan kana téknologi anu kirang jelas, sapertos cara Beatles ngagancangkeun vokal atanapi Beastie Boys ngahaja ngenalkeun distorsi.

Ronson nyatakeun yén séri ogé mayar hormat ka pelopor sapertos Delia Derbyshireanu musik éléktronikna ti taun 60an - kalebet lagu "Dokter Saha" - anu nampi pangakuan anu pantes akhir-akhir ieu.

Lalajo Sora sareng Mark Ronson mangrupikeun séri genep bagian anu mimiti ditayangkan dina dinten Jumaah 30 Juli.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.