Kumaha cara ngosongkeun rohangan dina Mac anjeun

Runtah MacOS

Salaku platform gudang awan geus jadi komoditi perlu sarta dipaké ku jutaan pamaké, kami geus diverifikasi kumaha ayeuna, pabrik terus nawiskeun sakedik rohangan panyimpen dina tim maranéhanana. Sanaos Apple biasana nuturkeun jalanna ku sababaraha cara, dina ieu éta ngajaga tren industri anu biasa.

Upami komputer anjeun langkung laun tibatan biasana, éta tiasa kusabab dua alesan: anjeun henteu acan pormat samentawis sareng masang versi macOS anu saluyu ti mimiti, atanapi anjeun kehabisan rohangan dina hard drive anjeun. Upami alesanana nyaéta kurangna rohangan, anjeun parantos sumping ka tulisan anu leres saprak dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun ka anjeun kumaha ngosongkeun rohangan dina mac.

Hanjakal, ngosongkeun rohangan dina Mac lain ngan ukur ngahapus aplikasi, tapi kaasup mariksa sabaraha spasi sistem nyokot up. macOS, teu sapertos Windows, ngatur eusi anu diunduh ku aplikasi anu kami pasang ku cara anu béda pisan.

Samentara Windows ngamungkinkeun pamaké pikeun milih folder mana pikeun ngundeur eusi nu urang hoyong, utamana lamun datang ka kaulinan, eusi tambahan hiji aplikasi... dina macOS, Éta sistem anu tanggung jawab pikeun nyimpen éta.

Hanjakalna, éta ngalakukeun dina sistem, sanés dimana pangguna hoyong nyimpen éta. Ku cara kieu, nalika urang ngahapus aplikasi, kami henteu ngahapus sadaya eusina, tapi ngan ukur ngahapus aplikasina. Sadaya eusi tambahan anu kami tiasa unduh bakal tetep aya dina sistem.

ngosongkeun sistem space mac

Pikeun sampel, hiji tombol. Dina gambar di luhur anjeun tiasa ningali kumaha bagian Sistem Mac kuring, nempatan whopping 140 GB, spasi nu kuring junun ngurangan kana ngan 20 GB, Jumlah spasi leuwih ti disaluyukeun jeung kanyataan.

Henteu sakabéh aplikasi nu urang install dina komputer urang ngundeur eusi tambahan nu disimpen dina sistem, jadi hal kahiji urang bade ngalakukeun pikeun ngosongkeun spasi dina Mac nyaeta hapus aplikasi anu kami henteu dianggo deui.

Kumaha mupus aplikasi dina Mac

Pikeun mariksa sabaraha rohangan boh aplikasi sareng macOS sareng sistem anu aya dina Mac urang, urang kedah klik dina apal anu dipidangkeun dina ménu luhur (henteu masalah aplikasi mana anu kami buka saprak ménu ieu ditampilkeun henteu paduli aplikasi anu kami buka).

tempat neundeun mac

Salajengna, hayu urang ngagosok Ngeunaan Mac ieu jeung gambar luhur bakal dipintonkeun. Pikeun ngaksés detil sadaya aplikasi sareng pariksa sabaraha rohangan masing-masing, klik Atur.

Salajengna, macOS bakal nunjukkeun ka urang jandela dimana urang tiasa ningali, dina cara anu rusak, sabaraha spasi aranjeunna nempatan:

ngosongkeun spasi Mac

  • nu aplikasi yén kami geus dipasang.
  • nu dokumén yén kami geus disimpen dina komputer.
  • Rohangan anu dijajah ku salinan poto anu aya dina aplikasi Poto lamun urang make iCloud atanapi sadaya poto upami urang henteu nganggo iCloud tapi nganggo aplikasi Photos pikeun ngatur poto.
  • Ruang anu ditempatan ku file anu diunduh dina komputer urang ogé sadia dina iCloud.
  • Rohangan anu ditempatan ku aplikasi surat pos.
  • Rohangan anu ditempatan ku aplikasi Seratan
  • Ukuran anu ditempatan ku sadaya file anu aya dina Ruang binar.

Upami urang hoyong Hapus aplikasi anu dipasang dina Mac urang Pikeun ngosongkeun rohangan kami gaduh 4 metode:

Padika 1

ngahapus apps macos

Ti bagian mana spasi dikawasaan ku unggal aplikasi ditémbongkeun, urang kudu klik dina aplikasi anu urang hoyong pupus teras klik mindahkeun.

Ngaliwatan métode ieu, urang bisa nyabut aplikasi naon waé anu parantos dipasang dina komputer urang, naha atanapi henteu asalna tina Mac App Store, salami aranjeunna NOT aplikasi sistem.

Padika 2

Urang muka Finder, klik dina aplikasi nu urang hoyong ngaleungitkeun na urang sered ka Jarian.

Ngaliwatan métode ieu, urang bisa nyabut aplikasi naon waé anu parantos dipasang dina komputer urang, naha atanapi henteu asalna tina Mac App Store, salami aranjeunna NOT aplikasi sistem.

Padika 3

Kami muka Launcher Aplikasi, pencét sareng tahan tombol beurit kénca nyered aplikasi ka tong sampah.

Metoda ieu valid salami aranjeunna aplikasi nu urang geus dipasang ti toko aplikasi Apple resmi, nyaéta ti Mac App Store.

Padika 4

ngahapus apps macos

Kami muka Launcher Aplikasi sareng tahan tombol beurit kénca dina aplikasi naon waé dugi ka ngamimitian tari y mintonkeun X di belah kénca juru luhur ikon.

Pikeun mupus aplikasi nganggo metode ieu, saatos aplikasi mimiti nari, pencét dina X dipintonkeun di kénca luhur ikon.

Metoda ieu valid salami aranjeunna aplikasi nu urang geus dipasang ti toko aplikasi Apple resmi, nyaéta ti Mac App Store.

Kumaha cara ngirangan ukuran sistem dina macOS

Upami urang henteu tiasa ngosongkeun langkung seueur rohangan dina hard drive urang sabab masalahna aya dina ukuran bagian System, urang kudu milih ngagunakeun aplikasi pihak-katilu, saprak Apple, natively, teu nawiskeun kami aplikasi nu mana wae nu bisa ngaleungitkeun spasi éta.

Pikeun ngagunakeun aplikasi ieu, perlu gaduh kaahlian komputer minimal, saprak urang bade asupkeun sistem pikeun mupus sagalana urang terang, yén urang bisa mupus tanpa mangaruhan kinerja sarta stabilitas komputer.

Upami anjeun teu gaduh pangaweruh éta, cara anu paling merenah pikeun ngosongkeun rohangan sistem anu ditempatan macOS nyaéta pormat sareng pasang deui sadaya aplikasi anu biasana urang pasang. Proses ieu langkung gancang sareng langkung gampang tibatan anu anjeun bayangkeun.

Inventory Disk X

Inventory Disk X

Disk Inventory X mangrupakeun aplikasi sagemblengna bebas nu bakal ngidinan urang pikeun nalungtik jero sistem ka nunjukkeun kami rohangan anu ditempatan ku unggal file sareng diréktori nu aya dina komputer urang sangkan bisa nangtukeun, contona, eusi aplikasi nu teu dipasang deui dina komputer urang.

Antarbeungeut aplikasi éta teu persis basajan, Tapi lamun urang bakti sababaraha waktos ka dinya, urang bakal bisa ngamangpaatkeun pinuh ku kituna bisa ngaleungitkeun sagala eusi nu Apple nganggap System, tapi éta bener eusi aplikasi nu urang geus euweuh pamakéan sarta kami boga. dileungitkeun tina komputer urang.

Aplikasi Disk Inventory X sayogi pikeun anjeun unduh lengkep gratis ngalangkungan halaman wéb na.

daisydisk

Disk Daisy

DaisyDisk mangrupikeun aplikasi anu pikaresepeun anu kami gaduh ngaleungitkeun rohangan anu ngeusian sistem tim kami. Sanaos nawiskeun kami antarmuka anu langkung ati-ati, hasilna sami, sabab, sapertos Disk Inventory, ngamungkinkeun urang ngaksés polder sistem sareng ngahapus sadaya konténna.

DaisyDisk dibanderol di 10,99 euro sareng sayogi sayogi ngalangkungan halaman wéb na. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun urang pikeun nyobian aplikasi éta gratis, janten upami urang henteu jelas sareng Disk Inventory X, urang tiasa ningali naha aplikasi ieu langkung cocog pikeun urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)