Aranjeunna nuduh Apple henteu nyandak serangan anu dihasilkeun Pegasus sacara serius teuing

Tim Cook

Parangkat lunak Pegasus, dikembangkeun ku perusahaan Israél NSO, dirancang pikeun nalungtik téroris. Nanging panggunaan na parantos distorsi, hal anu sami sareng anu kajantenan sareng AirTag, sareng parantos dianggo sahanteuna 50 nagara pikeun nénjo telepon sélulér milik wartawan, aktivis HAM, éksékutip sareng présidén. Seueur anu janten perusahaan anu kapangaruhan. WhatsApp contona mangrupikeun salah sahiji anu paling ngalaman. Apple henteu kabur tapi sigana henteu paduli teuing, sahenteuna pikeun pernyataan aranjeunna parantos nyarios ti Apple.

Laporan Ahli Nyebutkeun Apple Kedah Ngalakukeun Langkung Ti Tiasa

Tim Cook

Laporan anyar nunjukkeun yén skala masalah anu disababkeun ku nyalahgunakeun parangkat lunak Pegasus éta jauh leuwih hébat ti takwa. Grup internasional panaliti sareng wartawan ti Amnesty International, Forbidden Stories sareng langkung ti belasan organisasi sanésna nyebarkeun buktina forensik yén sagala rupa pamaréntahan di panjuru dunya, kalebet Hongaria, India, Méksiko, Maroko, Saudi Arabia sareng Uni Émirat Arab., Aranjeunna tiasa janten palanggan panyadia spyware Israél anu kasohor.

Penyidik diajar daptar anu bocor 50.000 nomer telepon pakait sareng aktipis, wartawan, eksékutip sareng politikus anu janten panjagaan. Éta ogé sacara khusus nganalisis 37 alat anu kainféksi atanapi diserang ku spyware invasif NSO's Pegasus. Aranjeunna malah nyiptakeun alat pikeun anjeun pikeun mariksa naha alat Apple parantos dikompromikeun.

Seueur panaliti kaamanan Aranjeunna nyarios Apple tiasa sareng kedah ngalakukeun anu langkung seueur pikeun ngajagi pangguna na tina alat panjagaan canggih ieu.

  • Numutkeun ka panalungtik mandiri Cedric Owens:

"Éta pasti nunjukkeun tangtangan sacara umum kalayan kaamanan alat sélulér sareng kamampuan investigasi ayeuna-ayeuna. Kuring ogé mikir yén ningali inféksi ku NSO nunjukkeun yén panyerang anu bermotivasi sareng sumber masih tiasa hasil. Apple nyobian, Tapi masalahna nyaéta aranjeunna henteu ngusahakeun sakumaha seserah tina reputasina.

  • Mastthew Héjo ti Johns Hopkins University:

"Seueur kritik anu fokus kana Apple dina hal ieu. Dina sajarahna perusahaan parantos nawiskeun perlindungan kaamanan anu langkung kuat pikeun pangguna ti ékosistem Android anu fragmented.

  • Juan Andres Guerrero-Saade, Penyidik ​​Ancaman Pokok SentinelOne:

Kabeneran aya nu urang nyepeng Apple kana standar anu langkung luhur justru sabab aranjeunna langkung hadé. Anu sanésna gratis kanggo sadayana. Saur kuring henteu aya anu ngarepkeun kaamanan jalma-jalma pikeun ningkat kana titik dimana sadayana anu urang kedah pikahariwangeun mangrupikeun serangan anu ditargetkeun ku garapan nol dinten.

Apple sareng Tim Cook dina pimpinan henteu ngabantosan ngagentoskeun tegangan sareng kritik kumargi pernyataan panganyarna ngeunaan Pegasus

Saatos sadayana di luhur, diarepkeun yén Apple tiasa ngaluncurkeun sajenis sinar anu ngarep-ngarep sareng ngawartosan ka dunya yén aranjeunna bakal ngalakukeun sagala mungkin supados hal-hal ieu henteu kajantenan deui. Nanging naon anu anjeun carioskeun parantos ngantunkeun spesialis kaamanan sareng panalungtik ngarah tiis pisan.

Ivan Krstic, Kepala rékayasa kaamanan sareng arsitéktur Apple, nyatakeun yén eksploitasi iMessage anu dianggo dina leungitna data Pegasus sanés mangrupikeun ancaman pikeun kaseueuran pangguna.

Apple sacara tegas ngutuk serangan cyber ngalawan wartawan, aktivis hak asasi manusa sareng anu sanés anu nyobian ngajantenkeun dunya tempat anu langkung saé. Salami langkung ti dasawarsa, Apple parantos janten pamimpin industri dina inovasi kaamanan. Hasilna, sarjana kaamanan satuju yén Apple ngagaduhan alat konsumén anu paling aman dina pasaran. Serangan sapertos anu dijelaskeun rumit pisan, jutaan jutaan dolar AS sateuacanna, sering ngagaduhan umur anu pondok, sareng dianggo nyerang jalma-jalma khusus. Saluareun éta hartosna yén aranjeunna henteu janten ancaman pikeun seuseueurna pangguna kami. Kami neraskeun damel tanpa lelah ngajaga sadaya konsumén ti jasa, nambihan protéksi énggal pikeun gadget sareng data na sepanjang waktos.

Apple tiasa aman sareng urang anu nganggo alat na panginten henteu ngagaduhan masalah anu sami sareng anu sanés. Nanging, saur Apple anjeun kedah langkung aub dina masalah ieu. Apple identik sareng privasi. Anjeun kedah ngabuktoskeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.