Parallels: Pitunjuk Pamungkas pikeun Ngajalankeun Windows dina Mac

kumaha-paralel-karya

Parallels mangrupikeun aplikasi anu ngamungkinkeun urang ngajalankeun aplikasi Windows dina Mac nganggo OS X tanpa hurungkeun deui komputer. Aplikasi ieu cocog pikeun tukang pindah, pangguna anu parantos ngaluncatan ti Windows ka OS X tapi tetep gumantung kana aplikasi anu tangtu. Tapi henteu sadayana aplikasi Windows sayogi dina OS X. Pikeun masihan conto anu jelas urang tiasa nyarios ngeunaan aplikasi Office Microsoft Access, aplikasi anu saé pikeun nyieun sareng ngatur basis data anu kusabab sarat anu tangtu henteu cocog sareng OS X.

Upami urang hoyong nganggo Microsoft Access kami kedah nganggo pamasangan Windows di Mac kami ku Boot Camp atanapi nganggo aplikasi ieu, anu ngamungkinkeun kami ngajalankeun aplikasi Windows naon waé dina Mac kami tanpa kedah nga-restart deui. Tapi Parallels ngan ukur diidinan ngajalankeun aplikasi Windows waé ogé ngamungkinkeun urang ngajalankeun aplikasi Linux, Chrome OS atanapi Android.

Dina raraga ngajalankeun sagala jinis file anu ngan ukur cocog sareng sistem operasi anu sanés, mimiti urang masang salinan vérsi éta, boh Windows, 7, 8 atanapi 10, Ubuntu, Android (dina tahap uji coba) sareng Google Chrome OS . Tina aplikasi langsung urang tiasa ngaunduh versi panganyarna tina Android, Ubuntu sareng Chrome OS. Logisna, éta henteu nawiskeun kami kamungkinan ngaunduh vérsi Windows naon waé, kusabab éta peryogi lisénsi pikeun masangna. Aplikasi ieu nawiskeun kami kamungkinan masang Windows tina gambar ISO atanapi tina DVD anu saluyu.

Sakali parantos dipasang urang tiasa ngajalankeun sareng masang aplikasi anu urang peryogikeun iraha waé tanpa kedah nutup padamelan anu urang lakukeun. Naon deui urang tiasa ngaksés file anu parantos kami simpen dina Mac saolah-olah éta mangrupikeun unit sareng muka éta salami formatna cocog. Parallels Desktop sayogi dina dua vérsi:

  • Edisi Standar pikeun panggunaan bumi sareng pendidikan kalayan harga 79,99 euro.
  • Édisi Pro pikeun pamekar, désainer, pengulas, sareng pangguna propésional. Vérsi ieu dibanderol dina 99,99 euro.

Kacuali kami badé ngagunakeun sistem operasi anu intensif, panginten langkung merenah pikeun mésér PC, kalayan versi Standar kami langkung ti ditutupan pikeun kabutuhan pamustunganana. Di sisi anu sanésna, upami urang kedah meres potensi pinuh tina Windows, urang boh mésér PC atanapi mayar versi Pro of Parallels.

Masang sistem operasi anu béda dina Parallels

Kumaha carana masang Windows dina Mac kalayan Parallels

install-windows-on-mac-with-os-x

Mimiti sareng salaku sarat utama nyaéta gaduh DVD atanapi gambar tina vérsi Windows anu badé dipasang ku nomer séri na anu saluyu, upami kitu urang moal tiasa ngaktipkeun salinan Windows urang.

  • Mimiti kami bakal klik dina IPasang Windows atanapi OS anu sanés nganggo file DVD atanapi gambar.
  • Jandéla ieu bakal nunjukkeun hartosna ku cara urang masang Windows dina Mac urang ku OS X: DVD, Gambar Gambar atanapi USB Drive. Dina hal ieu urang badé milih file Gambar. Gumantung kana cara anu urang pilih, Parallels bakal nungtun urang kumaha pikeun ngalaksanakeun.
  • Upami urang badé nganggo DVD, urang kedah ngenalkeunana dina Mac. Upami éta gambar disk, urang kedah sered kana aplikasi sareng upami éta USB Drive, urang kedah sambungkeun Mac. Sakali Parallels ngadeteksi vérsi Windows anu badé dipasang, urang kedah mencét tombol Teraskeun anu aya di sudut katuhu handap.

install-windows-on-mac-with-os-x-2

  • Jandéla salajengna éta bakal naros kami pikeun ngasongkeun nomer séri vérsi kami tina Windows pikeun lumangsungna instalasi. Upami urang henteu ngagaduhanana, urang tiasa ngaunduh kotak Vérsi ieu peryogi konci produk, sahingga anjeun tiasa nyungkeun engké.

install-windows-on-mac-with-os-x-3

  • Dina jandéla salajengna éta bakal naros ka kami naon anu bakal dianggo utama anu bakal kami lakukeun ku Windows pikeun Pararells ngalaksanakeun pamasangan dumasar kana karesep urang: Produktivitas, Kaulinan Ngan, Desain atanapi Pangembangan Software.
  • Dina jandéla salajengna urang tiasa atur nami mesin virtual ieu, anu sacara standar bakal ngagaduhan nami vérsi Windows anu badé dipasang sareng lokasi dimana bakal dipasang. Pencét dina Teraskeun sareng prosés instalasi bakal dimimitian.

Kumaha carana masang Android dina Mac kalayan Paralel

install-android-os-x-paralel

Versi Android anu badé dipasang dina Mac mangrupikeun vérsi anu aya dina fase ékspérimén, sakumaha anu dituduhkeun ku aplikasi sareng nawarkeun kami sagala rupa watesan sapertos henteu tiasa aksés kana Google Play, henteu nawiskeun dukungan kanggo Java Native Interface sareng watesan nalika ngabagi file antara OS X sareng versi Android ieu.

  • Sakali kami dina layar utama, urang buka Sistem gratis teras pencét dua kali dina Download Android.
  • Dina jandéla salajengna anjeun bakal masihan kami inpormasi ngeunaan vérsi ieu. Urang ngan kedah indit na pencét tombol Unduh, perenahna di pojok katuhu handap. Unduhan bakal dimimitian.
  • Sakali unduhan réngsé sacara otomatis instalasi bakal dimimitian anu ngan butuh sababaraha detik.

install-android-on-os-x

  • Sakali dipasang, Parallels bakal nawiskeun kami antarbeungeut khas tablet Android sacara horisontal, tiasa ngakses sababaraha aplikasi anu dipasang sacara asli.

Kumaha carana masang Chrome OS dina Mac kalayan Paralel

install-chrome-os-on-os-x

  • Sakumaha urang parantos neraskeun masang vérsi Android, tina layar utama kami bakal angkat ka handapeun layar nepi ka sistem gratis.
  • Ayeuna urang angkat ka Chrome OS teras pencét dua kali. Dina jandéla anu salajengna urang angkat ka pojok katuhu handap na klik dina Download. Unduhan bakal dimimitian sacara otomatis.
  • Sakali instalasi parantos dimimitian, Chrome OS bakal naros ka kami pikeun ngabantosan anjeun Konpigurasikeun basa aplikasi, keyboard sareng jaringan anu kami anggo.
  • Handapeun kami bakal nyungkeun akun Google pikeun nyapasangkeun sareng nyingkronkeun alat. Tungtungna kami netepkeun gambar pikeun pangguna teras pencét dina nampi.

install-chrome-os-on-os-x-kalayan-paralel

  • Detik engké instalasi bakal réngsé sareng urang tiasa ngaraosan Chrome OS dina Mac kami, mampuh ngakses Toko Wéb Chrome pikeun masang aplikasi anu sayogi.

Kumaha carana masang Ubuntu dina Mac kalayan Parallels

install-ubuntu-linux-on-os-x

  • Mimiti urang buka sistem Gratis teras pencét dua kali dina Ubuntu. Prosés ieu bakal langkung lami ti saprak anjeun hoyong ngaunduh file anu langkung ageung ti 2 GB. Sakali prosés na réngsé, pamasanganana bakal dimimitian.
  • Sakali instalasi dimimitian, Ubuntu bakal naros ka kami pikeun nyieun kecap akses pikeun ngakses sistem. Kelas ieu bakal janten kelas anu urang kedah selalu anggo.
  • Teras, kanggo neraskeun pamasanganna, éta bakal naroskeun ka kami pikeun sandi Akar. Urang kedah ngalebetkeun kecap konci anu urang damel dina léngkah sateuacana.

install-ubuntu-linux-on-os-x

  • Dina waktos éta alat Parrales pikeun Ubuntu bakal mimiti dipasang. Sakali pamasangan alat Parallels réngsé, sistem bakal dihurungkeun deui sareng urang tiasa nganggo Ubuntu langsung ti Mac urang ku OS X sareng Parallels

Kumaha ngajalankeun sistem operasi anu béda

kumaha-paralel-karya

Mimiti tiasa ngaji aranjeunna samemehna urang kedah masangna numutkeun indikasi anu dicerminkan dina tulisan ieu. Sakali aranjeunna parantos dipasang unggal waktos kami badé ngajalankeun sistem operasi ieu, kami bakal pencét dina ikon Paralles sareng gambar luhurna bakal ditingalikeun tina tempat kami bakal milih OS pikeun ngajalankeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ivan Castillo cenahna

    Naha teu aya vérsi Parallels pikeun Linux?
    aya pilihan tapi ku tingkat integrasi éta sareng desktop. Yén kuring tiasa ngajalankeun aplikasi windows saolah-olah éta ngajalankeun dina OS, éta katingali terpadu sareng karaos terintegrasi.
    Upami ieu aya pikeun Ubuntu, kuring bakal gaduh komputer nganggo linux sareng mesin virtual windows sareng henteu tibalik sapertos ayeuna.

  2.   MEMOCHEF cenahna

    Punten! Dupi anjeun ngabantosan kuring ku nyarioskeun kumaha kuring tiasa nambihan sistem operasi anu sanés ti anu kuring gaduh (Abdi nampi 10 32 bit, tapi kuring ogé peryogi anu 64-bit) janten kusabab teu aya tutorial, kuring sieun éta nalika kuring lebetkeun anu anyar Kuring bakal mupus anu meunang. 10 32 bit, Abdi parantos gaduh! BANTUAN Punten!